Milyen tünetekkel kezdődött nálatok a koronavírus és meddig tartott?
Tavaly áprililstól június közepéig voltam beteg.
Nagyon erős fejfájással kezdődött, utána először száraz, majd pár nap múlva hurutos köhögéssel, ami októberre múlt el teljesen. Nem volt lázam, még hőemelkedésem sem. Az íz-, és szagérzékelésem nem ment el. Iszonyatosan fáradtnak éreztem magam, pedig jó erőben vagyok, sportolok, nem vagyok elhízott, és semmilyen egyéb egészségügyi problémám nincs. Nekem az volt a legrosszabb, hogy borzasztóan sokáig tartott meggyógyulnom. Azt hittem, már soha nem leszek egészséges. De végül sikerült, és örülök, hogy ilyen enyhe tünetekkel átvészeltem.
A 4 éves lányom 3 hete erős fejfájásra, nagyon durva hasfájásra panaszkodott. Nem volt sem hasmenése, sem hányás. 38,5-ig ment fel a láza, a második napon a szeme bepirosodott, de a harmadik napra minden tünet elmúlt.
Apósom sajnos nem volt ilyen szerencsés :-( 60 éves, sportos, alapbetegség nélküli rendvédelmis volt. kb 4 hete mondta, hogy a barátnőjének a kollegája pozitív lett, ezért a barátnője is karanténba került. A barátnőjének egyoldali tüdőgyulladása lett, nagyon vacakul volt, de felgyógyult kórházi kezelés nélkül. Apósom PCR tesztje 3 hete lett pozitív. Konkrétan március 3-án hívott fel telefonon, hogy nem tud átjönni a gyerek névnapjára emiatt. Másnapra 39 fokos láza lett, de azt mondta, hogy csak gyenge, nézi a TV-t, nincs gond. Másnap ki kellett hívnia a mentőt, mert oxigénhiány miatt elszédült, fulladt. (ez péntek volt) Bevitték a Dél-Pestibe, de nem kellett intenzívre rakni, sima osztályra tették, és kapott O2-t orrcsőbe. Vasárnap áthelyezték az intenzívre magas nyomású O2 maszkkal. Hétfőn tették lélegeztetőre, és kedden éjszaka meghalt :-(
Máig nem hiszem el, hogy ez történt vele, és nincs többé :-(
Szóval a betegség lefolyása rendkívül változatos, és egyáltalán nem tudják megmondani, hogy mitől függ, hogy kinél lesz súlyos, és kinél nem.
KÉRDEZŐ: Ha betegnek érzed magad, az eddigi tapasztalatokból kiindulva ne várj egy percet sem! Hívd fel a háziorvosod, csináljatok PCR tesztet, és ha pozitív, akkor AZONNAL kezd el szedni a Favipiravirt! Ne várj semmire, mert nem lehet tudni, mennyire lesz súlyos az állapotod. Inkább fölöslegesen szedd a gyógyszert, minthogy baj legyen!
Kérlek, jelezz vissza, hogy vagy!
Jó egészséget!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!