Milyen tünetekkel kezdődött nálatok a koronavírus és meddig tartott?
Lázzal kezdődött. Aztán fokozatosan jött elő a többi tünet: végtagfájdalom, durva levertség, nátha, fejfájás, hányinger, hasmenés, mellkasi szorítás, szédülés, köhögés,tudatzavar.
2 hétig tartott. Életemben nem voltam olyan szarul, mint akkor, mikor elérte a csúcspontot.
Annyira gyenge voltam,hogy egy mosást nem bírtam betenni a gépbe, többször elájultam...
Aki nem esett át rajta minek kommentel? Amíg nem estem át rajta én is úgy gondoltam "ohh, ez csak nátha", mégsem irogattam sehova oda a véleményem úgy, hogy azt sem tudom miről beszélek.
Jobbulást mindenkinek aki beteg!
#12 Jó olvasni, hogy meggyógyultál! :-)
A rosszindulatú kommentelők lassan lecsendesednek (sajnos, mivel ez azt jelenti, hogy nagyon sokan ugyanígy szembesülnek a tényekkel, és a családjukban valakinél előfordul a fertőzés :-( )
Jelenleg is benne vagyok. 2 napja kezdodott, reggel hoemelkedessel. Majd esterr 38.8 laz. Masodik napon mar vegig laz, es nagyon eros gyengeseg. Mara elment a szaglasom, eg az orrom es a torkom, es szo szerint fulladok. Azon gondolkozok hivjak e mentot. Senkim nincs, igy masnak nem adom at, es csak remelem nem is adtam at. Teszt eredmeny ma varhato, de biztos, hogy pozitiv. Tegnap beszeltem a hazi orvossal, azt mondta varjunk meg a korhazzal. Hat most varok, fulladozva lazsan erotlenul.
Aki szerint ez natha, vagy infulenza, az vagy szerncses, vagy el sem kapta.
#15 Figyeld a körmöd! Ha kékül a körömágy környéke, azonnal hívj mentőt! De ha úgy érzed, hogy rosszabbodik az állapotod, akkor is. Inkább jöjjenek ki, vizsgáljanak meg, esetleg bevisznek, és ha úgy ítélik, hogy nem annyira súlyos, akkor hazamész. Inkább ez, minthogy súlyosbodjon az állapotod. Az idei fertőzésnél elég gyorsan el tud harapózni a tüdőgyulladás, nem érdemes semmit halogatni.
Jobbulást! Majd jelezz vissza, hogy vagy!
Az "ez csak influenza" válaszolóknak üzenném: a barátnőm anyukája ma reggel halt meg ebben a hülye vírusban. 2 napig bírta a lélegeztetőgépen :( semmilyen alapbetegsége nem volt. "ez csak influenza" kifejeltésre reflektálva pedig:az 50 éve alatt jópárszor atesett már az influenzán, könnyedén, szövődmény nélkül.
A kérdezőnek pedig: tesóm nemrég lett koronás. Neki gyomorrontás szerű panaszokkal kezdődött. 14 nap után még mindig köhög.
Amikor kiírtam a kérdést, akkor már sejtettem hogy ez koronavírus.
Szüleimnél úgy kezdődött hogy enyhe köhögési-inger, néha-néha egy köhintés, másnapra 38,2-es láz, ami nem akart lejjebb menni. Két nappal később írtam ki a kérdést, aznap pedig értesítettük a háziorvost a tünetekről, aki adott időpontot teszteltetni magunkat. Az 5. napon megvolt a teszt, aznap még volt szüleimnél egy enyhébb hőemelkedés, másnapra viszont semmi, 6-an lakunk egy háztartásban, nagymamámmal együtt.
Két testvéremnek a szaglása ment el, ezen kívül semmi bajuk, én teljesen tünetmentes maradtam, még csak köhögési ingerem sincs.
Nagymamám is elkapta valószínűleg, de nála sem jelentkeztek a tünetek, pedig nincs beoltva (mert nem kérte) és 86 éves.
Azt hallottam hogy a szaglás elvesztés nem jellemző már a mutáns változatokra mint tünet, így valószínűleg mi nem a mutálódott vírust kaptuk el.
Nekem is több ismerősöm anyukája is meghalt, így amikor megtudtuk a teszteredményt nagyon megijedtünk, de szerencsére már túl vagyunk a nehezén. Sajnálom akinek bárki ismerőse, barátja, családtagja életét vesztette a koronavírusban, így hogy mondhatni átestünk rajta rengeteg kérdés merült fel bennem, például egyeseknél miért okoz halált alapbetegség nélkül is, másoknál pedig hogy-hogy tünetmentes marad.
Számomra ez teljesen érthetetlen. :/
Torokkaparas orrfolyas
Szaglasvesztes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!