Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kirúghatnak, mert Covidos...

Kirúghatnak, mert Covidos lehetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Pár napja köhögök, izomfájdalom, fejfájás, ízlelés, szaglás elvesztése. Legyengültem, nem tudtam dolgozni menni. Félek, kirúghatnak. Megtehetik?

2021. nov. 23. 09:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok. En vagyok a kerdezo. Koszonom a valaszokat!

Ujabb kerdesem lenne.

Pozitiv lett tegnap a teszteredmenyem, covidos voltam. Azt mondtak, eredmenytol 10 nap karanten kell legyen. Mondtam a haziorvosomnak, ujabb 10 napot nem tudok maradni, mennem kene dolgozni. Lézarta a tappenzes papiromat es holnap mar mehetek, feloldotta a karantent. A munkaltatom tegnap nem ertette, ha pozitivat teszteltek ket napja, miert mennek dolgozni? Ma azt nem erti, miert akarom magam visszatetetni tappenzre es maradni a karanten alatt. Felek, hogy kirughatnak igy, ha "hivatalos", bar haziorvos altal feloldott karanten alatt bemegyek dolgozni. Ha viszont visszairatom magam (ha lehet?) tappenzre, lehet, akkor fognak kirugni. Mit javasoltok, mit tegyek? A munkaltato nem valaszol, hogy mi legyen, a haziorvost kesobb tudom felhivni.

2021. dec. 1. 10:24
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nov.23-án írtad ki a kérdést. Még azóta se telt el 10 nap! Ki se engedhetne doki karanténból. Ahhoz viszont elég sok idő eltelt, hogy 2 napja teszteljenek először. Mi történt nov.23. és nov.29.között? Nincs korábbi + teszted?
2021. dec. 1. 10:32
 13/14 A kérdező kommentje:
21.én beszéltem a háziorvossal, akkor írt be a rendszerbe (kedd). 24én (pénteken) hívtak, hogy 26.án (vasárnap) mehetek tesztre. Kedden (30.án) lett meg az eredmény.
2021. dec. 1. 10:57
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Változó, hogy a tünetek kezdetétől, vagy a minta levételétől számítják a karantént, de semmiképpen nem az eredménytől. Annak mi értelme lenne? PCR teszt még egy hónap múlva is + lehet. A házi orvossal beszélj, a munkáltatóval már csak a döntést közöld. Én amúgy a mintavételtől 10 napig maradnék karanténban, kérném a dokit, hogy addig írjon ki. Abba nem lehet belekötni, ha nincs tüneted, bármilyen is a teszt akkor.
2021. dec. 1. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!