Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyha egy vakcina kifejleszté...

Hogyha egy vakcina kifejlesztése 3 évbe telik,és hogy ez kísérleti fázis,akkor hogy lehet ezeket a Covid vakcinákat forgalmoba hozni?

Figyelt kérdés
Valaki elmagyarázná nekem,mert én már semmit nem értek....

2021. nov. 21. 20:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Várjuk meg?
2021. nov. 21. 21:17
 12/25 anonim ***** válasza:
36%

[link]

2012es olimpia megnyitó!

2021. nov. 21. 21:32
 13/25 anonim ***** válasza:
82%
Mert már 2015-ben létre lett hozva a vírus wuhan-ban! [link]
2021. nov. 21. 21:35
 14/25 anonim ***** válasza:
37%

Édes istenem, ezt a sok konteós illetve antivax embert.

Ami a kérdést illeti:

1. Nem mai keletű a fejlesztés. Volt már MERS, SARS1 vírus nem olyan rég, azokból már megvolt egy csomó fejlesztés, vizsgálat stb. Nem 0-ról kellett elkezdeni. Képzeld el úgy, hogy az éves influenza oltást sem kísérletezik ki minden évben több évig (hogy is lehetne?), hanem van egy jó alap, aztán azt módosítod ahogyan kell.

2. Korlátlan pénzmennyiség a gyártók számára, az vettek amit akartak, nem volt felső limit a költésre.

3. Bizonyos bürokratikus folyamatokat felgyorsítottak, több emberrel csinálták ezeket a folyamatokat.

4. A járványos körülmények elősegítették a vakcinák tesztelését, hiszen van elég ember a kontroll csoportban is. Egy elszórtan, néha-néha felbukkanó vírusnál nehezebben működnek a kísérletek.

2021. nov. 21. 22:06
 15/25 anonim ***** válasza:
67%
Az olimpiai megnyitóban mi a konteo szerinted?
2021. nov. 21. 22:16
 16/25 anonim ***** válasza:
52%
#14 Neked is ajánlom a Monopoly dokufilmet! Amíg az alap dolgokkal nem vagy tisztában, addig ne másokat okolj, mert tudatlan vagy. Nem ciki felébredni és gondolkozni. Próbáld meg te is.
2021. nov. 21. 22:38
 17/25 anonim ***** válasza:
60%
Nekem ne filmeket ajálgass. Én 15-20 éve olvasok háború előtt íródott könyveket. Itt nem csak a mostani hisztériáról van szó, hanem millió dologról amivel megvezettek minket. Nézz utánna például hogyan lett festékgyárból létrehozva az első gyógyszergyár, és kik hozták létre. A Tv ben 10ből 8 gyógyszer reklám. Nézd meg kik finanszírozzák az orvosképzést. Te elhiszed hogy 2021-be ilyen állapotban kell lennie az egészségügynek? Miközben óriási összegek folynak el baromságokra? Ááá.. Igazad is van, tényleg én vagyok a hülye hogy néha átnézegetem ezeket az oldalakat és még ide is írok.
2021. nov. 21. 22:48
 18/25 anonim ***** válasza:
70%
14. Konteós nevezel másokat, miközben olyan alul tájékozott vagy, hogy az már fájdalmas. Nézz már utána honnan indult az egész covid történet és kik vannak mögötte. Ezekről mind hivatalos, visszaellenőrizhető dokumentációkat találsz. Csak hát rá kellene szánni az időt + beszélni angolul hogy megvilágosulj picit. Azután, más lenne a véleményed. Rávágni valamire hogy konteó, ellenőrzés nélkül a lusták fegyvere.
2021. nov. 21. 23:02
 19/25 anonim ***** válasza:
45%

Nem a vakcina kifejlesztése tart 3 évig, hanem egy új technológiáé és a jogi szabályozások okozta időhúzás.

Ez az oltás nem új technológia és a jogi procedúrát is lerövidítették. Sokkal nagyobb kapacitással dolgoztak amúgy is, úgyhogy nem irreális.

Igen, lehet, hogy előbb volt vakcina, mint járvány, lehet, hogy szándékos az egész, de ez nem változtat a tényeken, mert kezelési szempontból ez mindegy. Nem fogod attól nem elkapni, mert valaki direkt csinálta.

A tavaszi csúcsnál kevesebb volt a fertőzött, ez igaz, de mégis dupla annyian voltak kórházban és dupla annyian lélegeztetőn.

2021. nov. 22. 10:28
 20/25 anonim ***** válasza:
37%

Időben mérik a fázisokat, a mellékhatások felmérése miatt is. Ezt sem pénzzel, sem globális segítséggel nem lehet felgyorsítani. De ha tudjuk, hogy a covid19 már 2015-ben létezett és tudjuk, hogy az adott vakcinák már több 100éve tervben voltak, és azt is tudjuk, hogy 3 nonprofit szervezet köti össze az iparágat az egész világon, az akkor nem nehéz rájönni, hogy mi a cél. Pfizer, Moderna, AZ, Johnson & Johnson, BionTech, Bayer egy kézben van.

Vakcinagyártás folyamata:

[link]

2021. nov. 22. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!