Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A hiv virus ellen sok év...

Fabu kérdése:

A hiv virus ellen sok év allatt miért nem tudtak vakcinát kifejleszteni míg a covid 19 ellen rövid idő alatt sikerült?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 10. 22:21
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
mert a hivből nem lesz világjárvány soha, a terjedésének nehézkes oka miatt.. míg a covid pár hónap alatt szétterjedt az egész világon.
2021. ápr. 10. 22:28
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
A hiv nem ilyen?
2021. ápr. 10. 22:28
 3/9 anonim válasza:
77%

Orvosi, tudományos oldalát nem tudom, de pénzügyileg...:

Azért, mert ahogy már sok kutató panaszkodott az elmúlt években az ilyen kutatásokra nagyon kevés támogatásokat kapnak. Ellenben most a covid elleni harc miatt nem csak kormányok, hanem rengeteg csilliárdos adott pénzt a vakcina fejlesztésekre. Plusz alaphelyzetben: képzeljük el, hogy van egy vakcina fejlesztő labor, ahol 10 fajta vakcina után kutatnak és van 100 tudós. Azaz minden vakcinára jut 10 tudós. Most viszont az összes tudós, mind a 100 ugyan arra a projektre van ráállítva. Persze hogy gyorsabban meglesz.

Ja meg amúgy azt se felejtsük el, hogy amúgy a különféle koronavírusokat (ez egy egy gyűjtőnév, egy csoport) már régebb óta kutatják, azaz bőven nem 0-ról indultak, ahogy sokan elképzelik.

de itt egy érdekes cikk, ami már a tényleges tudományos háttért magyarázza el [link]

Kellemes olvasást!

2021. ápr. 10. 22:33
 4/9 anonim válasza:
80%

fontos részlet a cikkből "COVID-vakcina kidolgozása sokkal esélyesebb lehet. Beszéltem arról, hogy miután elkapunk egy fertőzést, védettséget nyerünk. Például, mondjuk, valaki elkapja a COVID-19-et egy köhögő embertől. Akkor a szervezete elkezd reagálni: termeli a fertőzéssel harcoló fehérjéket, az antitesteket. Termeli az ölősejteket. Az antitestek és az ölősejtek kombinációja pucolja ki a vírust a szervezetből. Megszabadul tőle. Miért lesz immunis a szervezet a második fertőzésre? Azért, mert ezek a fertőzéssel harcoló fehérjék és ölősejtek készenlétben állnak. Ha megint észlelik a COVID-19-et, azonnal jelentősen megnövelik az antitestek és ölősejtek számát, sarokba szorítják a vírust. Ennek tudatában sokkal valószínűbb, hogy ki tudjuk fejleszteni a vakcinát. A HIV-vel a probléma az, hogy nem így viselkedik. Megfertőződhet vele valaki, és aztán újra elkaphatja. Tudjuk kezelni a pácienseket, egészen odáig, hogy a vírus már ki sem mutatható. De ha az illető szexuális kapcsolatba kerül valakivel, akiben rezisztens vírus van, akkor azt elkaphatja, és legyőzheti a szervezetét. Ezt nevezzük felülfertőzésnek.

A HIV-fertőzöttek esetében a tartós védelmi immunválasz hiánya miatt nehéz a védőoltást kidolgozni.

Az egyik T-sejt segít mindenben. Olyan, mint az immunrendszer irányító- vagy kommunikációs központja. A HIV ezt a sejtet támadja és öli meg, ez a sejt a célpontja. Tehát az immunrendszer hirtelen nem tud hatékonyan kommunikálni a B-sejtekkel és az ölősejtekkel. A másik dolog, hogy maga a HIV-vírus is védelmi mechanizmusok egész sorát építette be. Nagyon gyakran mutálódik, módosítja a felszíni fehérjéit. Egy HIV-fertőzött vérében akár milliárdnyi enyhén módosult vírus is megtalálható. Amikor még a hadseregnél voltam, a laboratóriumban szekvenáltuk ezeket a vírusokat, és könnyedén találtunk ezret, amely mind különböző volt."

2021. ápr. 10. 22:34
 5/9 anonim ***** válasza:
27%

Esküszöm ilyen értelmes választ én még nem olvastam ebbe a téma körben! Le a kalappal előtted #1 #2.... Ennyire utána nézni hihetetlen.

Sok idióta ossza az észt és nem képes utána nézni egy az egybe megírtad ez szuper! Én kb megvilágosodtam nagyon szépen köszönöm! Biztos meg mutatom a családban mindenkinek ezt a kérdést, sajnos sokan félnek a vakcinától de ebbe még bele se gondoltam micsoda ésszerű érvelés! Ment a kéz ✋ ha lehetne adnék még 10et is!

Köszönöm!!!❤️

Engedelmeddel néhány hitetlenek-kételkedőnek kimásolnám a válaszod és osztanám!

2021. ápr. 11. 00:54
 6/9 anonim ***** válasza:
65%
Jajj elírtam a #-et #3 #4et szerettem volna elnézést....
2021. ápr. 11. 00:55
 7/9 anonim válasza:
79%
Én vagyok a #3/4 <3 És nagyon szépen köszönöm a dicsérő szavakat. Az első része igazából szerintem csak józan paraszti ész, aztán itt a tudományos oldal már egy jóval bonyolultabb dolog.
2021. ápr. 11. 01:22
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

Nagyon szívesen csak az igazat írtam!❤️ #5vagyok.

Én így sose gondoltam még bele volt némi fogalmam róla de valahogy mégse, nekem feloltottad a fejembe a villanyt. Szeretem amikor valaki így tud érvelni tényleg bravó,ha a kormány fele ennyire tajékoztatna minket lehet nem lenne ennyi oltás ellenes.... Okosabb vagy mint a kormány!😅

2021. ápr. 11. 06:59
 9/9 anonim ***** válasza:
28%
Hát végülis ha egy nagy kotont ha magadra húzol akkor covidos se leszel az tuti. Hajrá, csak nehogy elsülj hamar!
2021. ápr. 12. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!