Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Covid antitest vizsgálatot...

Tokidoki kérdése:

Covid antitest vizsgálatot nézettem. A 8.8 U/ml érték tudom, h nem jelent elegendő koronavírus elleni ellenanyagot, de kiderül belőle h átestem-e valaha covidon?Szeronegativitás<15,0 szeropozitivitás >15,0

Figyelt kérdés

#U/ml érték #covid antitest vizsgálat
2021. nov. 16. 19:24
1 2 3
 21/25 gyik123 ***** válasza:

19.

“a genetika felelhet azért, ha egy egészséges fiatalnál súlyos megbetegedés alakul ki”

[link]

2021. nov. 22. 23:54
 22/25 anonim ***** válasza:
#20 értem hogy magas antitest szinttel is kerülhet kórházba vki, és 0 antitest szinttel csak nátha szerű tünetekkel megússza. Nem ez volt a nem értem rész. Hanem az hogy akkor mi értelme az oltásnak?
2021. nov. 23. 09:25
 23/25 gyik123 ***** válasza:

22.

A járványadatok alapján semmi. Sőt csak fokozza a bajt a mutációkkal, már immunrezisztens variánsra is bukkantak 40 országban. A szakembereknek elég hamar változik a véleményük. Például Merkely Bélának is, aki két Szputnyikra Jannsent kért, pedig korábban mást hangoztatott.

2021. nov. 23. 20:18
 24/25 anonim ***** válasza:

Kérdező! Szerintem neked két tesztet végeztek, egy ELISA-tesztet, ahol negatív lettél (és valószínűleg nem is tüntettek fel konkrét értéket, max. annyit, hogy <15), és egy másikat, ott 8,8 U/ml az értéked, ami ugyan pozitív (mert ebben a tesztben 0,8 felett már pozitívnak számít), de csak minimálisan.

Vagyis, valószínű, hogy átestél a fertőzésen, de mégsem vagy igazán védett.

Ha ez a lelet valamilyen igazoláshoz kell, nem biztos, hogy jó lesz, mert ellentmondásos(nak tűnik). Azonban, csak arról van szó, hogy a tesztek különböznek, az ELISA kicsit kevésbé érzékeny, a másik pontosabb, te pedig a határán vagy a pozitivitásnak. A vírussal szinte biztos, hogy kapcsolatba kerültél, de ennek már alig van nyoma.

Ha azért kérdezed, mert azt gondolod, akkor te ilyen könnyedén átvészelted, hát, ebben nem lehetsz biztos. Lehet, hogy bekaptál egy keveset a vírusból, és azt a keveset gyorsan legyőzte a szervezeted. Ha legközelebb sokat kapsz be, akkor meg lehet, hogy sokkal jobban megérzed.

Sajnos, volt már rá példa, amikor az első fertőzésen enyhe tünetekkel átesett valaki, a másodikba meg belehalt.

Alattomos ez a vírus, ezért tényleg inkább oltasd be magad.

2021. nov. 28. 17:21
 25/25 A kérdező kommentje:
24. Köszönöm, erre voltam kíváncsi.
2021. nov. 29. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!