Most akkor mire is jó az oltás?
Fél éve még nyájimmunitást adott, aztán lassította a terjedést, aztán megmentett a haláltól, miután megfertőződtél. Most ott tartunk, hogy növeli az esélyét, hogy fertőzötten túléled, de fél év lefoegása alatt elillan a hatása.
Nem értik az oltottak átverve maguk? Ez kb. olyan, mintha vennél egy okosTV-t, aztán kiderülne, hogy igazából sima, majd az, hogy igazából nincs is hang, de fél év után be sem kapcsol. De persze amiatt, hogy a lakosság harmada nem vette meg ezt a modellt.
Biztos dolgoznak a hatterben, hogy jobb 'ellenszert' talaljanak, de egyelore ez a vakcina van, amit felevenkent meg kell erositeni, mert elveszti a kraftot.
Olyan mint az autózás ... amikor kifogy a benzin, tankolni kell.
Félreértés ne essék, az oltások jók alapvetően. A covid vakcinák esetében pedig valami nagyon el lett szúrva, mellékhatások tömkelege, cserébe védeni sem véd. A súlyos lefolyástól sem.
Igazából én valahol örülnék, ha lenne egy ténylegesen működő oltás, ami nem csak papíron hatékony és eredményes, hanem a valóságban is. Erre viszont valószínűleg, mint minden más esetben, kell várni pár évet. Egy olyat már én is szívesebben beadatnék (persze ha megjárt mindenféle utat és kiderült róla minden turpisság, ami csak lehet).
"Fél éve még nyájimmunitást adott, aztán lassította a terjedést, aztán megmentett a haláltól, miután megfertőződtél"
Ez miért múlt idő? Megfelelő arányú átoltottság esetén most is nyájumminitásról lehetne beszélni, most is nagy eséllyel enyhíti a tüneteket és ezáltal lassítja a terjedést is.
Indiában is 1 hónap alatt lecsengett és ennyi volt
Itt mi van?Mármint Európában,a bohóckodás a szinte hatástalan oltásokkal
Inkább hagyjuk
" Ez kb. olyan, mintha vennél egy okosTV-t, "
-ingyen volt
-én legalább fél évig nézhettem tévét, veled ellentétben, aki csak az egyre nagyobb sötétségben van
"Fél éve még nyájimmunitást adott"
Már a legelső, eredeti vírusváltozatra vonatkozó számítások szerint is 60%-os átoltottság kellett volna a nyájimmunitáshoz. Azt is éppen, hogy elértük mostanra, de már a delta variáns ellen kevés. Ráadásul már egy éve tudni lehetett, hogy a legtöbb oltás nem biztosít 100%-os védelmet. Az, hogy az RNS oltások 90% felett voltak az első tesztek szerint egy kisebb csodának tűnt. A többi típusú oltás 60-80 százalék között volt.
A hosszútávú hatékonyságról akkor még csak annyit mondtak, hogy majd kiderül.
"Nem lenne inkáb jobb csak hagyni egy hónap alatt lecsengeni"
A férgese meg hulljon? Vagy szívesebben vennéd, ha újra 2020 tavaszi korlátozások lennének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!