Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Covid antitest vizsgálatot...

Tokidoki kérdése:

Covid antitest vizsgálatot nézettem. A 8.8 U/ml érték tudom, h nem jelent elegendő koronavírus elleni ellenanyagot, de kiderül belőle h átestem-e valaha covidon?Szeronegativitás<15,0 szeropozitivitás >15,0

Figyelt kérdés

#U/ml érték #covid antitest vizsgálat
2021. nov. 16. 19:24
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Három érték van szeronegativitás, szeropozitivitás, itt 15 az értékhatár. A másik ami 8.8 volt annak a mértékegysége az U/ml. Ennek a magyarázata volt a 0.8 alatt és feletti negatív/pozitív értékelés magyarázata.
2021. nov. 18. 18:46
 12/25 A kérdező kommentje:
10. Medicover. SARS COV-2 IgG fertőzés utáni immunválasz vizsgálat.(ELISA)
2021. nov. 18. 18:50
 13/25 anonim ***** válasza:
Ebből pont csak a gyártó és a típus maradt ki.
2021. nov. 18. 20:23
 14/25 anonim ***** válasza:

11:

“Három érték van szeronegativitás, szeropozitivitás, itt 15 az értékhatár”

Ez hol három? Tök jó, de akkor erre nem mondtad meg, mi lett a te értéked.

“ A másik ami 8.8 volt annak a mértékegysége az U/ml. Ennek a magyarázata volt a 0.8 alatt és feletti negatív/pozitív értékelés magyarázata.”

Igen, és hol a harmadik érték? Ez is IgG volt? És akkor mit mért az előző?

Zavarosan fogalmazol nagyon. Az lenne a legegyszerűbb, ha bemásolnád az egészet.

2021. nov. 19. 07:00
 15/25 A kérdező kommentje:
13.ELISA Immunvizsgálatok antitestek meghatározásáhozAz enzimhez kapcsolt immunszorbens vizsgálat (ELISA) egy immunológiai vizsgálat, amelyet általában antitestek, antigének (kémiailag fehérjék és glikoproteinek) biológiai mintákban történő kvantitatív (számmal és mértékegységgel kifejezett) mérésére alkalmaznak. Ennél jobban nem tudom ideírni milyen vizsgálatot végeztek. Ennek az értékhatár magyarázata a 0.8 alatt negatív és 0.8 felett pozitív. Az én értékem 8.8 U/ml volt. Most komolyan ha nem érti valaki az nem én vagyok.Semmi zavaros nincs ebben. A szeronegativitást és szeropozitivitást most hagyjuk. Azt csak feltüntették ehhez a vizsgálathoz tartozóan.
2021. nov. 19. 09:01
 16/25 anonim ***** válasza:
Amíg alapvető kérdésekre nem vagy képes válaszolni, addig tőlünk se várj választ. Fogd a leleted, menj el vele egy orvoshoz, majd ő megmondja.
2021. nov. 19. 09:06
 17/25 A kérdező kommentje:
16. Ha nem tudod értelmezni a kérdést, akkor kérlek ne válaszolj! Ott van minden, milyen fajta teszt, hol csináltattam, a mértékegység szerint nekem mennyi volt az érték és a teszt készítőjére vonatkozó értékhatárokat is feltüntettem. Nem tudom, mi mi kellene Neked a válaszadáshoz. De jobb, ha nem is válaszolsz. A mai egészségügyi ellátásban, majd pont azzal foglalkoznak, hogy egy leletet értelmezzenek, amikor ellátatlan betegek tömkelege dekkol ellátásra várva. Nem tudod, akkor lapozz arrébb, ha segíteni nem tudsz.
2021. nov. 20. 10:22
 18/25 gyik123 ***** válasza:

“Többen hiú ábrándba eshetnek az antitest méregetéstől, Szlávik elmondta, miért”

„Ugye addig, amíg a tudomány nem bizonyítja be azt, hogy a magas antitestszint megvéd bennünket a betegségtől, addig én nem tudom azt mondani, hogy az emberek viselkedését az antitestszint határozza meg.”

[link]

2021. nov. 22. 21:29
 19/25 anonim ***** válasza:

#18 linkelt cikkre reagálva: jézusom.... hol a józan paraszti ész???

Elvileg az az oltás lényege hogy vagy elölt vírust, vagy egy részét mrns kapod meg a vakcinával, így a szervezeted kisebb dózisban találkozik a betegséggel, termel az immunrendszered ellenanyagot, antitestet. Ezért ha találkozol a vírussal valójában, könnyebben átvészeled, hisz felismeri a szervezeted. Ha antitesttel vagy tele akkor is elkaphatod csak nagyon hamar reagál a szervezeted, és nem lesz súlyos lefolyású. Teljesen -oké és érthető. (Ne is bonyolítsuk azzal hogy t sejtes immunitás)

Most az a cikk lényege hogy nem számít a magas antitest szint, csak az a fontos hogy 4-6 havonként legyen oltva a szervezet. Miért is????? Azerthogy folyamatos legyen az antitest a szervezetedben.

Ezt csak én nem értem?

2021. nov. 22. 21:46
 20/25 gyik123 ***** válasza:

Jézusom, igen csak Te nem érted!

“Szlávik a kórházában pontosan lát olyan embereket, akiknek magas az antiteste, mégis megbetegednek, de vannak olyanok is, akikben nincs antitest, mégsem kapják el a vírust. A kérdés sokkal bonyolultabb ennél….”

2021. nov. 22. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!