Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Megint egy covid-os kérdés,...

Megint egy covid-os kérdés, látjátok értelmét ezeknek az oltásoknak?

Figyelt kérdés

Pont most néztem tavalyi adatokat, ebből az időszakból, és semmit nem csökkent a halálozások száma. Nyilván nem ugyanazok a számok, ide, oda vannak eltérések, (tehát sok esetben most még többen halnak meg mint tavaly) összességében, nagyságrendileg abszolút semmi nem változott.

Ha tavaszra megint napi 250 halott lesz, mivel fogják magyarázni az oltás indokoltságát? Illetve most, napi 70-80 halott mellett, mivel indokolják, mikor oltás nélkül is ennyi volt?

Amúgy nem vagyok oltás ellenes, nekem is van 2 oltásom, inkább csalódott vagyok. Nem ér egy rakás szert se. Ugyanúgy hullanak az emberek. Ugyanúgy dugig vannak a kórházak.

Ugyanúgy leállt minden más egészségügyi ellátás.

Arról volt szó, hogy közel se lesznek olyan erősek a tünetek. Ahhoz képest hajszál pontosan ugyanaz történik mint tavaly.

2021. nov. 7. 19:28
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
31%
Nincs 80% oltva, csak kb 5,5 millio ember, azaz kb 60%. Es a tavaly terjedo variansnak joval kisebb volt a fertozokepessege, mint a jelenleginek. Es igen, nagyobb reszt a 40% oltatlanbol kerul ki a mostani korhazi betegek szama. Nyilvan nem 100%-ban, de nagyobb reszt igen.
2021. nov. 7. 20:54
 22/45 A kérdező kommentje:

...mondom a felnőtt lakosságnak a 80%-a!

15 év alatt alig vannak oltottak, és a kórházban sincsenek!

2021. nov. 7. 21:02
 23/45 A kérdező kommentje:
...Tehát akkor 20-25% oltatlanból van annyi (a nagyja) beteg és halott, mint tavaly a 100%-ból. Az igen. Hát... vagy elhiszem, vagy nem.
2021. nov. 7. 21:04
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy nem jönnek ki a számok. De ha csak az össz. halálozást nézed az elmúlt 15 évben akkor sem volt kiugró az elmúlt 2 év. Sőt... Tudom, jönnek a magyarázatok: de nem így számoljuk hanem amúgy, ez nem így kell érteni hanem amúgy stb... Ha valamilyen állítást mindig meg kell magyarázni, bűvészkedni a számokkal, megtagadni a nyilvános adatszolgáltatást ott valami nagyon nem ok.
2021. nov. 7. 21:09
 25/45 anonim ***** válasza:
100%
21. Honnan veszed ezeket a számokat amikor nem adnak ki adatokat? Egyébként, még 1 hónappal ezelőtt néztem Izraeli és Angliai adatokat ahol relatíve pontosan nyilván tartják, és kb. fele-fele volt az oltott és oltatlan. Most nem tudom mivel már nem követem. Már teljesen hidegen hagy ez a sok bullshit.
2021. nov. 7. 21:15
 26/45 anonim ***** válasza:
100%

Tessek, itt vannak a korhazunkban covid osztalyon apoltak adatai: (persze, ez utan is az fog jonni, hogy biztosan hazudok es sosem dolgoztam korhazban)

1. 64 ev, oltatlan, alapbetegseg diabetes, hypertonia

2. 47 ev, 2 sinopharm, alapbetegseg nincs

3. 74 ev, nincs adat az oltottsagrol, alapbetegseg diabetes, emlotumor

4. 75 ev, 2 szputnyik, alapbetegseg hypertonia, szivbetegseg, diabetes

5. 70 ev, oltatlan, alapbetegseg hypertonia, diabetes

6. 69 ev, oltatlan, alapbetegseg hypertonia, diabetes

7. 72 ev, 2 sinopharm, alapbetegseg hypertonia, diabetes, obesitas

8. 46 ev, oltatlan, alapbetegseg nelkul

9. 33 ev, 2 sinopharm, alapbetegseg nelkul

10. 67 ev, oltatlan, alapbetegseg obesitas, ashtma

11. 80 ev, oltatlan, alapbetegseg hypertonia, diabetes

12. 80 ev, oltatlan, alapbetegseg veselegtelenseg, hypertonia, pitvarfibrillacio

13. 60 ev, 2 pfizer, alapbetegseg pajzsmirigy betegseg (itt csak enyhe a tudoerintettseg, az osszes tobbi minimum mersekelt)

14. 71 ev, nincs adat az oltottsagrol, alapbetegseg obesitas, diabetes

15. 72 ev, 2 pfizer, alapbetegseg extrem obesitas, diabetes, hypertonia, agyi erbetegseg

16. 25 ev, oltatlan, alpbetegseg nincs

17. 31 ev, oltatlan, alapbetegseg asthma

18. 67 ev, oltatlan, alapbetegseg emlotumor, paraplegia, lymphoma

19. 66 ev, 2 pfizer, alapbetegseg hypertonia, diabetes, anamnezisben melyvenas thrombosis

20. 46 ev, oltatlan, alapbetegseg nelkul

Szoval 20 betegbol 2-nel nem tudjuk az oltottsagot (bar valoszinuleg oltatlan), de maradjon 18 beteg.

Ebbol 11 oltatlan, az oltatlanok atlag eletkora 58 ev.

Egy beteg kapott szputnyikot, 75 eves, sulyos es tobb alapbetegseggel.

3-an kaptak sinopharmot, ebbol egy 60 ev feletti, akiknek amugy nem is javasoltak a keszitok ezt a fajta oltast, csak magyarorszagon kellett ennek ellenere minden 60 ev felettit ezzel leoltani…

A ket fiatal (33 eves es 47 eves alapbetegseg nelkuli) sinopharm utani az, ami talan aggaszto.

3-an kaptak pfizert, atlag eletkor 66 ev, ketto ebbol sulyos alapbetegsegekkel.

2021. nov. 7. 21:37
 27/45 anonim ***** válasza:
82%
Nem látom értelmét, sőt kárát annál inkább... de mindenki maga dönti el, én belém nem adják azt a löttyöt soha az fix!
2021. nov. 7. 22:17
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

26. Tételezzük fel igazat írsz. Nagyon röviden a válaszom: országonként, időszakonként, oltás típusától függően ezek az arányok folyamatosan változnak. Mármint oltott/oltatlan halál ill. kórházi ápolás. Ha van időd, utána tudsz nézni az elmúlt 2év statisztikai adataink. De sajnos azok csak azt tüntetik fel, ki milyen oltást kapott és abból mennyi adagot, azt nem hogy volt-e valamilyen komolyabb alapbetegsége. Szóval, az sem teljesen reális statisztika. De ha jól látom amit írtál, 3 oltatlan embernek nincs alap betegsége a 11-ből. Egyébként ebből a 25 éves oltatlan, az komoly.

Egyébként ha így leírták volna(ahogy te) napi szinten az elejétől fogva a számokat hazudozás, csúsztatások nélkül, nem veszítették volna el a bizalmat és a hitelüket.

2021. nov. 7. 22:55
 29/45 A kérdező kommentje:

Én elhiszem ezeket a számokat, miért ne hinném. Más kérdés, hogy más kórházban mi van, vagy 3 hét múlva mi lesz... nekem pl anyám és nagyanyám is covidos lett, mindketten oltottak, duplán.

Szóval 18-ból 11 oltatlan, 7 oltott. Ha semmit nem érne az oltás, akkor lenne teljesen homogén, tehát 50:50 %. Ehelyett 61:39 %.

Az 50-ből 22%-ot kell levonni, hogy 39%-ot kapjunk.

Tehát az adataid alapján, (tény, hogy közel sem releváns, több ezer fős beteg állománnyal, és legalább fél évvel kéne számolni)

az oltás 22% hatékonyságú.

Na jó, akkor az már tényleg elég ahhoz, hogy legyen mit kiröhögni, hogy mi ez.

Az oltás az az én olvasatomban úgy működik, mint egy TBC, kanyaró, himlő, mumpsz, gyermekbénulás, stb stb... elleni oltások.

Közel 100%-os védettség.

Mondjuk 80%-ra mondanám azt, hogy jó az út, de messze még a vége.

A 22%-kot nem nézem sokkal többe, mint ha placebo lenne.

2021. nov. 8. 04:07
 30/45 anonim ***** válasza:
0%

Drágák, a vírus változott, az eddigi hatékonysága csökkent a vakcináknak, de az okosok még mindig azt mondják,hogy jobb az oltás, mint a nemoltás. A világ, a napok egymás után szintén változnak, a tudomány meg nem egy ekzakt dolog.

Nagyon köszönöm, annak a kommentelőnek, aki leírta, hogy náluk milyen a covid-beteg öszetétel.

Az hogy a korány miért nem közli... jó kérdés. Leginkább valami magánérdek vagy hatalomvágy... de most gondoljatok bele, rettentő nehéz ezt az egészet norálisan kommunikálni az emberek felé.

Tegyük fel, komoly gond van:

1) ha az igazságot kommunikálják,hogy nagyon gáz a helyzet, akkor bizonyos embercsoport bepánikolna... túlaggódnának és kitujda, milyen szektorok állnának le... (kérdés, mennyi ilyen ember van, mert a Vakcinainfó - orvos válaszol csoportban elég sok olyan posztot látok, ahol a kérdező leírja, hogy pánikbeteg)

2) ha simli-sumli módon, elbagatelizálja a kormány a kommunikációt, akkor meg azért terjedhet el és okozhat tömegesen súlyos eseteket, mert az emberek nem vedekeztek...

Szóval, az hogy védekezésre, oltása buzdítanak és ezt megtesszük, pedig nem is igazán érzékelünk ebből semmit, az lehet egy viszonylagos jó irány. Vagyis terjed ez a kórság, de nem olyan mértékben,hogy minden második ember dörgováson legyen és pánikolva a sürgősségin az ajtótcsapkodva követelje,hogy segítsenek rajta. Mert akkor már késő lenne... nagyonis.

Bár egy-két kommentet elolvasva, sajnos csak akkor hinnék el, ha már ott tartanánk. Szomorú.

Szóval a kormányoknak rohadt nagy felelőssége lenne,hogy hogyan kezeli és kommunikálja ezt a dolgot. És igen, buzdít, vagy kényszerít az oltásra, mert jelenleg, amíg nincs hatékony, könnyen beszerezhető gyógyszer, addig csak ez a megelőzési, védekezési módszer maradt. (De ha valaki attól nyugodt, szedjen állatféregirtót :))

2021. nov. 8. 06:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!