Az oltottak tényleg kisebb eséllyel kerülnek kórházba, és halnak bele a Covidba?
Mindenki szervezete máshogy reagál a vírusra, lehet hogy valakinek csak nem érez ízeket, de lehet hogy valaki a halálos ágyán köt ki.
A környezetemben valószínűleg a véletlen műve, de eddig csak oltatlanok betegettek meg és nekik nem lett komoly bajuk.
A kicsit távolabbi környezetemben meg sok haláleset történt a covid miatt.
Én beoltattam magam, de ahol kell ott hordom a maszkot. Azért fő az elővigyázatosság
Nagyon értesz hozzá, jogyan vedd el az ember kedvét a válaszotól.
Milyen személyes tapasztalatot szetetnél?
Szia, itt ülök egy felhőcskén, angyallá váltam. L#szart sem ér.
Vagy mégis mit?
100%-os védelem nincs. Sem ennél a vírusnál, sem másnál.
Sajnos volt alkalmam beöltözni a "szkafanderbe". Azt mondja az ápoló, max. húsz perc a védelem.
Beöltözni kb. 5 perc volt, levetkőzni 15.
A vakcia arra jó, higy az immunrendszer működésbe lépjen, kezdjen el védekezni a fertőzés ellen.
Vannak olyan betegségek, amely ellen egyetlen oltás is egész életre szóló védettséget ad.
Másokhoz egész sorozat kell.
Pl. a kullancsok által terjedő agyhárnyagyulladás. Ott négy a minimum, és rendszeresen ismételni kell.
Influenza ellen sem elég egy.
És nem ad az sem életre szóló védettséget.
Az, higy az immunrendszerünk hogyan reagál az oltásra, egyénfüggő, mint ahogyan a betegség lefolyása is.
Év elején a fertőzést átvésteltem egy enyhe hasmenéssel, enyhe torokfájással. Apám meg belehalt.
Két héttel utána kapta volna meg az elsőt. Talán még élne.
Nem kell elhinned semmit.
De amikor majd a gigádon letolják a tubust, majd a csövet, már nem lestel ennyire nagy ...
Nagynéném férje nem kérte az oltást, elkapta a covidot, nagynéném oltva van, nem kapta el tőle, egyszobás panelben élnek, szóval nem tudták távolságot tartani, ez alapján csak ad védelmet.
Mentős ismerős van, ő ajánlotta az oltást, szerint is ad védelmet.
Sajnos amúgy teljesen hiteles válaszokat nem fogsz kapni, illetve le sem tudott ellenőrizni, hogy melyikünk ír igazat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!