Mennyire igaz, hogy a súlyos Covid fertőzés felér egy kisebb stroke-val?
A volt feleségem orvos és az ismeretségi köréből vannak nekem is orvos ismerőseim, a múltkor egy fogorvosnővel váltottam pár szót a járványról és azt mondta, hogy a lélegeztetőgépesek szellemi színvonala kimutathatóan csökkent, egyrészt a covid az idegrendszert is rombolja súlyos esetben, talán enyhébben is károsít valamennyire, de főleg a huzamos ideig tartó oxigénhiány miatt olyan sok agysejtje elhal a lélegeztetőgépeseknek, hogy alig különböznek gyógyulás után az enyhébb agyvérzéses betegektől.
Megdöbbentett ez az információ, mert valamit hallottam ilyesmit nagy óvatosan említeni, de nem ilyen konkrétan, másrészt mégiscsak egy fogorvos, így nem tudom eldönteni, hogy túlzás e, vagy valós ez az információ.
Tényleg meg lehet hülyülni a vírustól ?
A COVID betegek gyakran panaszkodnak utólagos homályos, zavart, "dizzy" állapotra. Úgyhogy igaz lehet.
Keress rá arra, hogy covid dizziness.
Köszönöm, találtam cikkeket, klinikai tanulmányokat a paciensek szédülésére, a súlyos esetek egyéb tüneteire, vagy a központi idegrendszer elváltozásaira a halottak boncolása során, bár nem mindent értettem 100%-ban, de úgy tűnik, igaz ez a hír, valóban képes komoly károsodást okozni az agyban a Covid 19.
Még jó, hogy beoltattam magam, minden hálám az orvosoké és a kormányé, hogy viszonylag hamar sikerült vakcinát kapnom.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!