Lehet, hogy elkaptam a covidot?
Csütörtökön haza küldtek a munkából, mert 37.7-et mért a hőkamera, majd a lázmérő.
Pénteken ez már felment 39.4-re. Elkezdtem szedni coldrex tablettát, ami le vitte 37.8-ra. Az orrom folyt, a fejem fájt.
Az orvost felhívtam, aki azt mondta nem kell teszt, éd írt antibiotikumot. ( Augmentin )
Tegnap reggelre el ment a szagglásom, és elkezdett fájni szúró szerűen a hátam bal oldala. A láz nem enyhült, csak gyógyszernél csökkent.
Ma már lihegek, mintha futottam volna, de elviselhető.
Lehet, hogy ez korona?
Oltva vagyok pfizerrel.
"majdnem az összes oltott ismerősöm megjárta azóta az egészségügyet, oltatlan egy se ... közeli roKonok és barátok"
Oké, akkor emellé hadd tegyem oda én az összes (nem csak "majdnem az összes") közeli rokonomat és barátomat: mind legalább kétszeresen oltottak és amelyikük megjárta az egészségügyet, az mind csak az első oltása előtt járta meg (néhányan pont azért, mert elkapták a covidot), az első oltásuk óta viszont csak egész más ügyekben fordultak az egészségügyhöz néhányan közülük (pl. évtizedek óta porckopás miatt fájós lábbal, sérvvel, stb.), más semmi miatt, se oltási reakció, se az első oltás után összeszedett covid miatt nem.
Akkor 1-1.
És? Következik ebből bármi? Ennyi adatból? Semmi.
#43:
Bár nem nekem válaszoltál, de:
"Oké, akkor emellé hadd tegyem oda én az összes (nem csak "majdnem az összes") közeli rokonomat és barátomat: mind legalább kétszeresen oltottak és amelyikük megjárta az egészségügyet, az mind csak az első oltása előtt járta meg (néhányan pont azért, mert elkapták a covidot), az első oltásuk óta viszont csak egész más ügyekben fordultak az egészségügyhöz néhányan közülük (pl. évtizedek óta porckopás miatt fájós lábbal, sérvvel, stb.), más semmi miatt, se oltási reakció, se az első oltás után összeszedett covid miatt nem.
Akkor 1-1.
És? Következik ebből bármi? Ennyi adatból? Semmi."
Igen, következik. Az, hogy szerencsések az ismeretségi körödben élők egyelőre, valamint, hogy az oltás csak nem hatékony. Ha hatékony lenne, akkor szinte kivétel nélkül mindenkinél ugyanaz a helyzet állna elő (persze mindig lennének kivételek de nem mindegy, hogy ez az oltottak mondjuk 1%-a vagy 45%-ánál fordul elő).
A vakcinák mellékhatásairól meg ne is beszéljünk...viszont azt már tudjuk, hogy nem hatékonyak, a vírus legyőzésében szinte semmilyen formában nem használhatóak (oltott is ~ugyanúgy terjeszheti a vírust, megbetegedhet, súlyosan is, bele is halhat).
"Ha hatékony lenne, akkor szinte kivétel nélkül mindenkinél ugyanaz a helyzet állna elő"
Hogy állhatna elő mindenkinél ugyanaz a helyzet, ha mindenkinek más és más a szervezete?
"persze mindig lennének kivételek de nem mindegy, hogy ez az oltottak mondjuk 1%-a vagy 45%-ánál fordul elő"
Kinek hinnéd el, ha azt mondaná, hogy az oltottak 1%-a csak a kivétel?
"A vakcinák mellékhatásairól meg ne is beszéljünk...viszont azt már tudjuk, hogy nem hatékonyak"
Te meg még kicsoda?
"a vírus legyőzésében szinte semmilyen formában nem használhatóak (oltott is ~ugyanúgy terjeszheti a vírust, megbetegedhet, súlyosan is, bele is halhat)."
Hogyhogy semmilyen formában? Milyen formák jöhetnek szóba egyáltalán?
Egyértelműen kevesebb súlyos beteg van az oltottak között, és aki oltott, annak enyhébbek a tünetei, tehát kevésbé is fertőz, nem ugyanúgy.
#45:
"Hogy állhatna elő mindenkinél ugyanaz a helyzet, ha mindenkinek más és más a szervezete?"
Az a helyzet, hogy nem hal bele a covidba vagy kerül be kórházba súlyos megbetegedéssel 2 oltás után. Elvileg ez lenne a fő célja az oltásoknak (valamint a "poszt-covid"-ot megelőzni).
"Kinek hinnéd el, ha azt mondaná, hogy az oltottak 1%-a csak a kivétel?"
A mai világban senkinek, de annyival kampányolnak itthon is, közben a valóságban meg már beismertek ennél többet is.
"Te meg még kicsoda?"
Úgy a fél világ...csak az elvakult oltásfanatikusok nem képesek beismerni, illetve akiknek érdekük azt mondani, hogy mellékhatás elenyésző és jó a hatékonyság.
"Hogyhogy semmilyen formában? Milyen formák jöhetnek szóba egyáltalán?"
Hogyhogy milyen formák?
Például segít lelassítani/megállítani a fertőzés terjedését, tehát az oltottak nem adják tovább a vírust vagy nagyon kis valószínűséggel.
Például megakadályozza a súlyos/halálos kimenetelt.
Például, de ez már álomvilág és lehetetlen, oltott nem fertőződik meg, de oké, ez ne legyen elvárás, viszont a fentiek igen.
Extra: mellékhatásai ne legyenek elrettentőbbek akár, mint maga a vírus, ami ellen beoltatják az emberek magukat.
"Egyértelműen kevesebb súlyos beteg van az oltottak között, és aki oltott, annak enyhébbek a tünetei, tehát kevésbé is fertőz, nem ugyanúgy."
Ezt melyik pizsamádban hallgattad végig? Erre semmilyen valós kimutatás, statisztika nincs, szájhagyomány útján hazudnak ilyesmiket, amik aztán rövid időn belül kibuknak, hogy mégsem úgy vannak (pl. azt, hogy kevésbé fertőz, meg is dőlt a napokban)
Nem vitát akarok generálni, nem is érdekel az oltásfanatikusok h*lyeségei, láttam eleget már ismeretségemből, hogy inkább káros, mint hasznos ez a covid vakcina (nem, nem vagyok "gődényista" vagy micsoda, sem oltásellenes - attól, hogy bizonyos vakcinákat elutasít az ember még lesz oltásellenes meg laposföld hívő...).
"Azzal kapcsolatban, hogy az oltottak hány százaléka kerül kórházba nincs hivatalos statisztika, így Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa saját tapasztalatairól számolt be az ATV Híradójának."
"rövid időn belül kibuknak, hogy mégsem úgy vannak (pl. azt, hogy kevésbé fertőz, meg is dőlt a napokban)"
Kiderült, hogy nem cseppfertőzéssel terjed? Mert ha cseppfertőzéssel, akkor aki nem köhög, az nyilván kevésbé fertőz, mint aki egész nap sokszor köhög és erősen, hiszen ő sokkal messzebbre szórja szét a vírusait.
És mi van akkor ha az oltatlan nem köhög egyáltalán de az oltott meg igen? na ugye...ki mondta, hogy nem cseppfertőzéssel terjed?
Illetve nem csak a köhögés az egyetlen módja a cseppfertőzés általi vírus terjesztésének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!