Ha iszok herpeszes utan hany nap mulva alakul ki?
Néhány nap. Viszket a száj bőrfelülete, majd apró hólyagok jelennek meg, amik folyadékot tartalmaznak, ha a hólyag felfakad, a folyadék fertőz. Fakadás után sebes lesz, beszárad, de kellemetlen, fájdalmat okoz a szájon.
Ha egyszer megfertőződsz, egész életedre a szervezetedben marad a vírus, és mikor az immunrendszer legyengül (akár stressz hatására), akkor a betegség kiújul. A szájherpesz vírusa rokona a nemi herpesznek, de orális szex-szel átvihető intim szférára is.
Nekem az jutott eszembe, hogy nem is biztos, hogy elkapod. Szerintem akkor már elkaptad volna korábban és évente párszor lenne ajakherpeszed.
Nekem évente 2-3-szor szokott lenni és a környezetemben van, aki mondja, hogy sohasincs neki, nem kapja el, exemmel csókolóztunk ilyenkor is, van családtag, akivel pusziszkodhatok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!