Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A háziorvos koronavirus...

A háziorvos koronavirus tesztelést rendelt el, házhoz jönnek ki. PCR tesztet csinálnak minden esetben?

Figyelt kérdés
Még 1 hónapja voltam beteg, itthon is voltam vele. Mivel maradt vissza hurutos köhögés, felhívtam a háziorvost, írna-e esetleg valami antibiotikumot. Na, azonnal indította is "hivatalból" az eljárást, holott csak egy gyógyszert szerettem volna. Úgy tudom ha PCR teszt, akkor 24-48 óra is lehet mire megvan az eredmény.

2021. szept. 8. 08:21
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Először egy gyorstesztet végeznek, megvan pár perc alatt az eredménye. Ha az pozitív, nincs miről beszélni tovább. Ha negatív, akkor vesznek le PCR tesztet is, annak van 1-2 napos átfutási ideje.
2021. szept. 8. 08:24
 2/9 anonim ***** válasza:
11%
1,meg mindig ez a protokoll? Csodalatos... En pont emiatt nem kaphattam unios igazolvanyt
2021. szept. 8. 10:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
SpórolnI kell a PCR-ral, a gyorsteszt jóval olcsóbb. És ha az pozitív, a PCR is tuti az.
2021. szept. 8. 10:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, de gyorstesztre unios igazolast nem adtak, a haziorvossal meg csatazni kellett hogy irja ala a magyar-nemet gyogyulasrol szolo papirt
2021. szept. 8. 10:49
 5/9 A kérdező kommentje:
De most akkor negatív gyorsteszt esetén van esély megúszni a PCR-t? Mert én attól félek, mivel 1 hónapja valóban voltam beteg, a PCR esetlegesen kimutatná a lezajlott fertőzés miatt már elhalt vírussejteket is? És karanténba kerülök úgy, hogy 2 hétig már önkéntes karanténban voltam, és a betegség valójában már lezajlott? Tiszta ideg vagyok...
2021. szept. 8. 11:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Amikorben voltam beteg aprilisban akkor mar nem a pozitiv teszttol nézték a 10 napot hanem az elso tunetektol... Teged nem csapnanak karantenba meg ha pozitiv is lenne, hiszen egy honapja vannak tuneteid, de ezek mar ilyen uto dolgok. En orulnek a helyedben ha pozitiv lenne most, megkapnad a kartyad es "nem hiaba" voltal beteg 1 honapja
2021. szept. 8. 12:08
 7/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, remélem igazad lesz! Tüdőaszthmásként nem csodálkozok, hogy maradt vissza hurut, mindig is megviseltek a köhögéssel járó betegségek. De a háziorvosnak ezt hiába mondtam (vagyis hogy konkrétan 1 hónapja voltam beteg), azt mondta a negatív teszteredményig ne menjek sehova! És 1 órán belül már hívtak is telefonon hogy akkor ma jönnek is ki házhoz tesztelni. Ha ezt tudom, eszembe nem jut a háziorvost felhívni!
2021. szept. 8. 12:18
 8/9 anonim ***** válasza:

A pcr teszt akar 1-2 honapig is pozitiv maradhat es mar reg nem fertozol

Nyugi! Nekem is lassan pozitiv pcrt kene produkalnom hogy 6 honapig hagyjanak beken😂

2021. szept. 8. 12:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, de mi a fenéért nem teszteltetted magad a betegségedkor, ha önkéntesen úgyis karanténban maradtál, tehát nem a karantén alól akartál kibújni?

A PCR teszt mutathat pozitivitást hetekkel a fertőzés után is, de úgy tudom, ez igen ritka, többnyire legfeljebb egy-két hét után már negatívak szoktak lenni. Sokan jártak úgy, mikor túl sok volt a beteg, és napokkal később értek ki a mentők tesztelni, hogy már negatívak lettek, és csak az antitest-teszt igazolta, hogy tényleg covidosak voltak.

2021. szept. 8. 15:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!