Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » 24(f) évesen érdemes felvennem...

24(f) évesen érdemes felvennem az oltást? Eléggé bizalmatlan vagyok, hosszabban leírásban.

Figyelt kérdés

Amióta van oltás hezitálok rajta. Nem vagyok oltásellenes, csak nincs meg a kellő bizalom se felé. Egyrészről hallom, hogy nyugodtan lehet oltakozni, másik felől pedig ismerősöktől, innen-onnan, hogy oltás után ha nem is közvetlenül, de súlyosan lebetegedett vagy meghalt. Családban is volt szívinfarktus 33 évesen, jó fizikummal, első oltás után kapta, a másodikat már nem engedték felvenni neki, szerencsére felépült, vizsgálták és megállapították, hogy nincs összefüggés. Persze lehet igaz, csak fura. Sok ilyen haláleset is van vírus nélkül is, viszont gyanús az egybeesés. Túl gyakori, túl sok. Nem az oltási reakciótól félek. Kezdetben engem az aggasztott, hogy nem volt kilátásban se oltás, utána meg egymás után jelentek meg, teljesen különbözőek. Most pedig ezek az esetek, rémhírek is hozzátesznek a dologhoz. Biztos van sok kamu és álhír ezek között is, de van közelebbi, hitelesebb forrás is és persze ugyan úgy vannak, akik megkapták és semmi bajuk.

Alapvető betegségekről nem tudok, elvileg egészséges vagyok.

Másfelől pedig korlátozzák az embert. Nem a maszkról beszélek (ha visszahozzák), mert felveszem, nem zavar, hanem még egészségügyi ellátásban is. Ha én vállalom a kockázatot, hogy kimegyek emberek közé, az oltottak védve vannak, akkor nem értem a dolgot. Ha az egészségügyben dolgozókat féltik, akkor elvileg oltottként is hordozhatom a vírust, tehát ez sem állja meg a helyét. Rossz ez a fajta nyomás, kötelezettség is. Most pedig nem arról beszélek, hogy nem engednek be egy szórakozóhelyre, mert kibírom nélküle. A PCR teszt pedig drága. Még ha 1-2 ezer lenne, de 15-20 ezerről beszélünk. Persze lehet mondani, hogy az oltás ingyenes, de körülbelül a leggyengébb érv mellette. Legalább a TB fedezné egy részét.

Mint mondtam: környezetemben, családban is vannak többen, akik megkapták az oltást, de nekem ez még nem jelent semmit. Kockázat persze van, hogy elkapom és abban halok bele vagy alakul ki komolyabb szövődmény, de ezt én önkéntesen veszem fel, beadják. Kockázat kisebb, de ezt annak mondják, aki a kicsibe beleesett, vagy már csak a családjuknak... Ha még 1% sincs, ekkora oltási számnál már jelentős mennyiségről beszélünk. Meg hát azért a statisztika ferdíthető, megkérdőjelezhető annak hitelessége.

2021. szept. 1. 00:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/122 anonim ***** válasza:
100 szépen hangzik, de ez megint önáltatás.
2021. szept. 3. 17:19
 102/122 anonim ***** válasza:
[ma 17:19]: Mi az önáltatás? Nem hiszed el, hogy tavaly kb. 140e ember halt meg a szokásos 130e helyett? Vagy azt nem hiszed el, hogy ez ellen lehet is tenni?
2021. szept. 3. 17:23
 103/122 anonim ***** válasza:
Akkor én is írok egy kis "statisztikát" Szüleim,Nővérem, Én, Nagybátyám Szomszédaim is beoltatták magukat kollégáim közül is sokan. Senkinek nem lett semmi baja az oltástól.Sőt tovább megyek ő közülük valaki már hónapokkal ezelőtt megkapta és még mindig semmi baja.Ráadásul nálam még mellékhatás sem jelentkezett (Láz, hőemelkedés) semmi.sőt nem csak nálam egyik családtagomnál sem ;-) Szóval remélem segítettem és le lehet vonni a következtetést hogy nagy valószínűséggel nem lesz bajod tőle :)
2021. szept. 7. 10:50
 104/122 anonim ***** válasza:
32%
103 és reméljük majd a 30. ismétlö oltás után is így lesz...
2021. szept. 7. 12:27
 105/122 anonim ***** válasza:
8%
104 es Bìrom ezt a szöveget, eddig azt dumáltátok hogy pár hónap múlva mindenkinek baja lesz az oltástól, valakik megcáfolták hogy nincs bajuk...erre jöttök hogy majd "30.ismétlő oltás után is ezt mond" röhejesek vagytok XDDD ki mondta hogy kellene 30 ismétlő oltás???XD Nem unjátok még?? XD inkább menj és olvasgasd még a facebookon a Conteós oldalakat és csoportokat ahelyett hogy itt válaszolgatsz ökörsegeket, ott ...XDDD
2021. szept. 7. 19:05
 106/122 anonim ***** válasza:
Minden újabb oltás növeli az esélyét a nem kívánt mellékhatásoknak. Tudod, addig jár a korsó a kútra... Nem olyan bonyolult.
2021. szept. 7. 19:19
 107/122 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

Ha másnak nem, a poszt-COVID-nak olyan nagy a valószínűsége, hogy talán ezer oltás kockázata sem ér fel hozzá.

2021. szept. 7. 20:01
 108/122 anonim ***** válasza:
105 most épül a vakcina gyár, évi 20 millióra tervezett kibocsátással. Szerinted az kinek lesz tüpárna?
2021. szept. 7. 20:21
 109/122 anonim ***** válasza:
34%

[ma 19:19]: "Minden újabb oltás növeli az esélyét a nem kívánt mellékhatásoknak."

- Tűpontos. Csak azt kellene még felfogni ezen kívül, hogy a vírussal való újabb és újabb megfertőződés is növeli annak az esélyét, hogy valami nagyon súlyos történjen. Valóban, lehet, hogy itt tíz év alatt ajánlanak majd harminc koronaoltást, aminek valóban van kockázata. Tíz év alatt azonban tízszer is el lehet kapni a koronavírus tíz mutációját, aminek oltatlanul ezerszer akkora a veszélye, mint a harminc oltásnak.

Egy ideális felállásban sem a koronavírus, sem az oltás veszélyével nem kellene számolnunk. Ahogyan öt éve nem kellett egyikkel sem. Megjelent a koronavírus. Most már biztosan velünk marad, minden évben újabb mutációk fogják a világot végigfertőzni. Erről Isten, az univerzum, a földanya, a sors (ki-ki válasszon világnézete szerint) nem fogja kikérni a véleményünket, így lesz és kész. A fejlett világban mindenki eldöntheti, hogy oltatja magát valamekkora kockázattal, vagy kiteszi magát oltatlanul a vírusnak ezerszer akkora kockázattal.

2021. szept. 7. 22:19
 110/122 anonim ***** válasza:
109 és egy ideális világban ez a nagyon sok ember hol fog élni majd? Miért vagy képtelen elfogadni a természetes szelekciót? Ennek így nem lesz jó vége...
2021. szept. 8. 07:14
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!