Mi az igazság az oltásokkal kapcsolatban? Állítólag több mint 400-an meghaltak az oltás következtében Magyarországon?!
Sokáig filóztam hogy beadassam valamelyik oltást magamnak, de most már kizárt!
Én is tudok egy esetről a közvetlen ismeretségi körömből aki az oltás következtében halt meg (Astrazeneca)
És egy esetről ahol az oltás után bőrkiütések jelentek meg az illetőn, és a mai napig hol előjönnek hol eltűnnek a kiütések, pedig már lassan fél éve hogy megkapta az oltást.(Pfizer)
Most meg ez a videó: https://www.youtube.com/watch?v=RK_yzo7DA4k
Szerintetek igazak a videóban elmondottak? Mert én már nem tudom hogy mit higgyek..
Nem az oltás következtében, hanem az oltást követően.
6.5 millióan kaptak oltást. Ennek a 400 a kevesebb, mint 0,01 %-a.
Amúgy az országban hetente kb 2500-an halnak meg, a lakosság 0.025 %-a.
Ergo ez full normális.
Te komolyan hiteles forrásnak gondolod Toroczkai videóját? :D
Ettől függetlenül az összes oltásba belehal valaki, és egyeseknél súlyos mellékhatások is jelentkeznek. Ez alól a covid vakcinák sem kivételek. Egy-egy kiragadott eset semmit sem jelent. Minden oltásnál össze lehetne gyűjteni ilyen eseteket, csak mindenki a covid vakcinákra koncentrál.
#2 Nem feltétlen gondolom hitelesnek, viszont a közmédiában elhangzottakat sem szabad készpénznek venni, ezzel is tisztában vagyok.
Viszont így már nagyon nehéz eldönteni hogy amit hall/olvas az ember, azok közül mit hihet el és mit nem...
Videótól függetlenül.
Milyen oltás az, amelybe vagy közvetlenül bele lehet halni vagy közvetve a covid által? Illetve ha bele nem is halsz, lehet "megnyersz" valamilyen csodás mellékhatást (tudom-tudom, mindennek van mellékhatása... - rövid távon is vannak már finomságok, hosszú távon meg még kérdéses).
De a fő tényező: arra lenne hivatott, hogy megakadályozza a fertőződést és a vírus továbbadásának lehetőségét, de egyik sem valósul meg. Oké, van valamekkora valószínűség, hogy segít a csökkentésében de a valóságban oltott is fertőz, belehalhat covidba vagy bekerülhet súlyos megbetegedéssel.
Alapvetően meg össze sem lehet rendesen hasonlítani, hogy mi lett volna ha...x személy oltat vs. nem oltat de megfertőződik - és akkor mi lesz a végkimenetele. Lehet simán felgyógyul belőle oltatlanul is, oltottként is.
És persze ha már mellékhatás: a covidnak is vannak szövődményei, de lehet sosem fogsz vele találkozni, vagy ha igen, akkor is az emberek döntő többsége észre sem veszi vagy pár nap alatt túlteszi magát rajta.
Ellenben ha beoltatod magad, már ki vagy téve az oltás bármely mellékhatásának (rövid távú enyhétől, a hosszú távúakon át a halálig bármi) és erre még rájön az, hogy elkaphatod ezt a nyavalyás covid-ot amitől beteg lehetsz (nem is kicsit, sőt akár rosszabb esetben tepsi is lehet a vége sajnos).
Én, az oltás kumulált előnyét/hátrányát tekintve inkább maradok oltatlan, ha elkapom a covid-ot akkor kiderül hogyan vészelem át. Ha sikerül, akkor kaphatok egy olyan immunitást ellene, amelyet egyik vakcina sem tud garantálni (a kínai lenne erre hivatott a teljes, elölt vírussal de az meg nem elég hatékony). Ha meg nem tudom legyőzni akkor lehet vakcinával sem éltem volna túl (persze ezt sem tudni, mert egyszerre ugyanazon személy nem lehet oltott és oltatlan + covid-os - nem állhat fenn ez az állapot).
"Állítólag több mint 400-an meghaltak az oltás következtében Magyarországon?!"
Ez egy újra és újra visszatérő hazugság az oltásellenesek részéről. A hír először ebben az Origó cikkben jelent meg:
Garantáltan ez az eredeti forrás, mert az adatot ők kérdezték le a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. Minden más újság tőlük vette át a közlést.
A cikkben világosan benne van, hogy az emberek nem az OLTAS MIATT, hanem az OLTÁS UTÁNi 30 napban haltak meg:
"A vonatkozó szakmai szabályok szerint minden olyan haláleset is jelentendő, mely a védőoltás után 30 napon belül fordult elő, függetlenül attól, hogy felmerül-e a védőoltással való összefüggés."
10,7 millió oltási esemény történt. Ennyi embert 30 napig figyelve bőven meghalnának 441-en akkor is, ha az oltás nem is létezne.
#4 "Milyen oltás az, amelybe vagy közvetlenül bele lehet halni vagy közvetve a covid által?"
Ez egy immunizáció, nem gyógymód, ha már covidos voltál vagy az oltás beadását követő 14 napon belül covidos leszel, akkor bele lehet halni. Utána nem nagyon halnak bele az emberek, kivéve, mondjuk egy-két sugárterápiás személyt, vagy néhány 90 éves embert, akiknél nem alakul ki a védettség. Annak a valószínűsége, hogy egy egészséges 70 év alatti személy belehal az oltás után a covidba (ha letelt a 2 hét), kb. nulla.
"De a fő tényező: arra lenne hivatott, hogy megakadályozza a fertőződést és a vírus továbbadásának lehetőségét, de egyik sem valósul meg. Oké, van valamekkora valószínűség, hogy segít a csökkentésében de a valóságban oltott is fertőz, belehalhat covidba vagy bekerülhet súlyos megbetegedéssel."
Az oltott valószínűleg nem fertőz meg másokat "súlyosan". (Kb. az történik, hogy az oltás nélkül a fertőzés 5-10 nap, mire észleli az immunrendszer, addigra rengeteg vírus lesz. Az oltottaknál 1 napon belül reagál. Az oltatlanoknál utána napokig tart, amíg érdemben elkezd csökkenni a vírusmennyiség, az oltottaknál rögtön csökken.) Izraelben, ha nézed a covid oltással kórházba kerülők számát, akkor nagyon alacsony és jóformán nincs halott.
"Alapvetően meg össze sem lehet rendesen hasonlítani, hogy mi lett volna ha...x személy oltat vs. nem oltat de megfertőződik - és akkor mi lesz a végkimenetele. Lehet simán felgyógyul belőle oltatlanul is, oltottként is."
Személyenként nem lehet összehasonlítani. Azt tudod összehasonlítani, hogy a nem oltottaknál azonos korcsoportonkénti és betegség szerinti bontásban 1) mennyi covid fertőzést regisztrálnak 2) hány kórházba kerülő van mondjuk 1000 emberre 3) ebből hányan halnak meg.
"És persze ha már mellékhatás: a covidnak is vannak szövődményei, de lehet sosem fogsz vele találkozni, vagy ha igen, akkor is az emberek döntő többsége észre sem veszi vagy pár nap alatt túlteszi magát rajta.
Ellenben ha beoltatod magad, már ki vagy téve az oltás bármely mellékhatásának (rövid távú enyhétől, a hosszú távúakon át a halálig bármi) és erre még rájön az, hogy elkaphatod ezt a nyavalyás covid-ot amitől beteg lehetsz (nem is kicsit, sőt akár rosszabb esetben tepsi is lehet a vége sajnos)."
Az emberek döntő többségénél nincs az oltásnak szövődménye, enyhe lázon és karfájáson és néhány napnyi mestruációs csúszáson kívül. Pl. a vetélés szokták mondani, de az oltás utáni vetélés aránya (hogy 100 emberből mennyi), alacsonyabb, mint a covid elkapása esetén a vetélés aránya (ráadásul legalább nem lesz beteg a gyereked).
"Én, az oltás kumulált előnyét/hátrányát tekintve inkább maradok oltatlan, ha elkapom a covid-ot akkor kiderül hogyan vészelem át. Ha sikerül, akkor kaphatok egy olyan immunitást ellene, amelyet egyik vakcina sem tud garantálni (a kínai lenne erre hivatott a teljes, elölt vírussal de az meg nem elég hatékony). Ha meg nem tudom legyőzni akkor lehet vakcinával sem éltem volna túl (persze ezt sem tudni, mert egyszerre ugyanazon személy nem lehet oltott és oltatlan + covid-os - nem állhat fenn ez az állapot)."
A te döntésed, nyilván statisztikát lehet róla készíteni, és azok nem támasztják alá a döntésedet, de ha érted, hogy matematikailag nem jó döntést hozol és ennek ellenére megteszed, akkor nyugodtan. (Attól tartok mindig, hogy aki oltásellenes, az nem érti, hogy matematikailag jelenleg úgy tűnik, hogy jobb beadatni az oltást, ami persze lehet, hogy holnap már nem így fog tűnni, csak kb. mint amikor a focimeccsen azt gondolják az elemzők, hogy A csapatra kell fogadni és te a B-re fogadsz. De, ha ezzel tisztában vagy, akkor innentől a te döntésed).
#6 (#4-es vagyok):
Matematikailag nem éri meg oltatni. Ha a valószínűségekről beszélgetünk már, akkor a covid elkapásának is van egy valószínűsége, amely oltottként és oltatlanként is bekövetkezhet. Ellenben az oltatsz, akkor ki vagy már eleve téve az oltás mellékhatásainak (itt most elsősorban a rövid távúakról van szó, persze köztük a halál is benne van, a hosszú távúakat még nem ismerhetjük). Ezen felül jön ugye az előbb említett tényező, hogy vagy elkapod a covid-ot vagy sem. Annak lefolyásának milyenségére is vannak valószínűségek. Erre hivatott a vakcina "megoldást" nyújtani. Na már most itt a bibi (matematikailag is): mi a garancia, hogy BIZTOSAN nem lesz semmi gond ha elkapod a covid-ot? (most a fertőzés továbbadásának lehetőségét hagyjuk figyelmen kívül). Semmi. "Kutatók" megadtak egy bizonyos valószínűségi tényezőt %-os formában, ami vagy igaz, vagy nem. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a variánsok ellen gyengül a vakcinák hatásossága, illetve ha olyan variáns fog létrejönni (és a variánsok kialakulása főleg az oltás miatt van szerintem, de ez az én véleményem - főleg az egyre "agresszívabb" és ellenállóbb variánsokról beszélve), amely ellen a jelen vakcinák nem nyújtanak semmilyen megoldást, akkor már bőven a vakcinák ellen szól minden, matematikailag is.
De igazából a variánsok nélkül is vagy hasonló valószínűségek jönnének ki. A fertőzés elkapása és tünetmentes/enyhe tünettel való megélésének valószínűsége kedvezőbb, mint az oltás és annak hozadéka.
Egyébként meg összességében annak nem vigasz semmilyen valószínűség latolgatás, aki vagy az oltásba közvetlenül vagy közvetett módon (értsd ezalatt azt is, hogy oltottként covid-os lesz) meghal vagy súlyos problémái lesznek, amelyekre oltottként még az oltás mellékhatásai is rájöhetnek.
Én a környezetemben vizsgálódom, tapasztalati úton próbálok helyes döntést hozni, megnézem persze a statisztikákat és szummázva ez jön ki a fentebb említetteket figyelembe véve. Igen, abban egyetértünk, hogy az én döntésem, és ezzel mindaddig nem lenne gond, ha "demokratikus" módon, a nem kötelező oltást mégis kötelezik (lásd: diszkriminációs kártya, megvont EÜ ellátás, korlátozások, "megbélyegzés" és hogy mindenhonnan az folyik, hogy oltasd magad). Úgy gondolom, aki akarta, már beoltatta magát. És be is fogja (vagy nem) még n+1 alkalommal is, hiszen ez lesz a vége, hogy kell majd 4., 5. oltás meg ki tudja mennyi. A covid évekig velünk fog maradni, ha mindig rettegésben élünk (mert hagyjuk és elhisszük, hogy így lesz jobb majd valamikor) akkor tényleg nem szabadulunk meg tőle. Én inkább vagyok a természetes immunizáció híve ebben az esetben, mint valami olyan kotyvalék magamba lövetése, ami talán véd, talán nem.
És ha nem véd, vagy nem nyújt kellő védelmet de okoz mellékhatást - akkor előrébb vagyok valamivel is? Nem.
Mindenki osszon-szorozzon, hogy mi a jobb számára, én akárhogy számolgatok, sosem a vakcina mellett jön ki a voksolás lehetősége.
Nyájimmunitás meg úgysem fog kialakulni, ezt már a "szakemberek" mondták, meg hát hogy is tudna, ha oltott is fertőz oltottat és megbetegethet (a valószínűségeket már fentebb tárgyaltuk, úgyhogy ne menjünk bele újra).
(Zárójelesen megjegyzem, még mielőtt jönne valami hasonló dumával bárki is, hogy az iskolázatlanok, tudatlanok... stb. nem oltatnak - Msc diplomával és 2 OKJ-val is rendelkezem, mindegyik jeles).
"Matematikailag nem éri meg oltatni." "én akárhogy számolgatok"
Mivel végeztél ilyen számításokat, leírnád a számolásod menetét? Számokkal és nem szavakkal? Nagyon tanulságos lenne mindkét oldal számára.
Toroczkait en is nagyon csiptem, az osszes videojat lelkesen megneztem. Ugy kb mindig mindenben egyet is ertettem vele. Eleinte nem akartam oltast en sem, de a szukebb-tagabb ismerettsegi koromben minden ertelmes ember kerte vmelyiket. Igy en is meggyoztem magam, h igy helyes.
De most ezek utan nyilvan nem fogok ilyen videokat nezegetni, barmennyire is kedveltem.
#7 Egy-két éven belül mindenki el fogja kapni a covidot, aki nem falun él. Nem kell valószínűségeket számolgatni, mert agresszívabban terjed, mint az influenza. Ha nem lesznek lezárások, akkor keresztül fog menni ez is az országon minden évben.
Tavaly az influenzajárványok is elmaradtak amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!