Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Korábban is volt már mRNS...

Korábban is volt már mRNS alapú vakcina, más betegségre, vagy a koronavírusra van először ez a módszer?

Figyelt kérdés

2021. aug. 7. 11:51
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
A rák ellen fejlesztették ki, de a gyakorlatban a koronára használták először.
2021. aug. 7. 11:58
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Ha jól emlékszem 10 éve kísérleteznek ezzel, de most használták élesben
2021. aug. 7. 12:11
 3/7 A kérdező kommentje:

Rákerestem és az első klinikai vizsgálat azzal kapcsolatban is csak 2020-as cikkben jelenik meg. Ez nem kevés idő ahhoz képest, hogy most mindenkinek ajánlott?

A másik kérdésem pedig egy 2018as magyar interjúval kapcsolatos, ahol arról beszél hogy az mrnst lipid vagy polimerekbe "csomagolják" az mrns partikulákat. De arról sehol nem találtam infót hogy ezek konkrétan milyen anyagok.Tud valaki pontosabb infót erről?

2021. aug. 7. 12:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A biontech és a moderna is régóta foglalkozik mRNS techológiával, nyugodtan utána nézhetsz.

“ A másik kérdésem pedig egy 2018as magyar interjúval kapcsolatos, ahol arról beszél hogy az mrnst lipid vagy polimerekbe "csomagolják" az mrns partikulákat. De arról sehol nem találtam infót hogy ezek konkrétan milyen anyagok.Tud valaki pontosabb infót erről?”

A moderna és a pfizer betegtájékoztatójában is benne van, nem annyira titkos.

Moderna: SM-102 lipid

Pfizer: ALC-0315, ALC-0159

2021. aug. 7. 13:47
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

Én úgy tudom, hogy a "sima" SARS (vagy MERS) ellen csináltak vakcinát eredetileg, innen volt a hozzáértés. Csak azok kisebb járványt okoztak, elült a dolog, így nem futott végig az oltásfejlesztés. De most elég volt a meglevőn kicsit módosítani.

Ami az oltásfejlesztés idejét illeti: nem kell ahhoz olyan sok idő. A biztonságosságot nagyon gyorsan meg tudják vizsgálni, nem az a probléma. A hatásossági tesztek szoktak soká húzódni. Viszont ezt nagyon föl tudták most gyorsítani, mert sok önkéntes volt és a járvány miatt az önkéntesek közül sokan el is kapták, így hamarabb lett elég adat.

Elméletileg persze nem zárható ki, hogy sok év múlva jelentkezik valamilyen mellékhatás, de ennek a kutatók szerint ennek eleve igen kicsi a valószínűsége. Másrészt pedig az igazi koronavírus-fertőzésnek sokkal nagyobb arányban várható, hogy hosszú távú szövődménye lesz. Szóval még ebben az esetben is a kisebbik rossz az oltás.

2021. aug. 8. 17:05
 6/7 anonim ***** válasza:
41%
Élesben most vetették be először, bár a kutatások már régóta folynak, csak sajnos sosem jutottak el oda, hogy sikeresek lettek volna. Az állatkísérletek mind elbuktak, de azt mondják, hogy az nem számít, mert az ember biztos másképp reagál rá, hiszen nem vagyunk kutyák meg majmok. És hát most nagy szükség volt rá, ezért át ki lehetett hagyni két fázist a tesztelésből.
2021. aug. 8. 19:54
 7/7 anonim ***** válasza:
67%

6

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

2021. aug. 8. 21:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!