Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Akik még nem oltatták magukat,...

Akik még nem oltatták magukat, tervezitek, hogy nyáron beadatjátok magatoknak a vakcinát?

Figyelt kérdés

Ha nem kéritek az oltást, annak mi az oka?

Nagyon valószínű, hogy jön ősszel a 4. hullám.

2021. máj. 31. 21:17
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
94%

19 vagyok szintén.

Meg tudnátok mondani, hogy a hullámok hogy alakulnak ki, milyen tényezők segítenek hozzá egy hullám elindulásához?

Ősz, rendben, de miért? Mert hűvös lesz az idő? Mert elindul az iskola és nagyobb tömegekre kell számítani itt-ott? Mert akkor könnyebben megbetegszenek az emberek? Én egész ősszel-télen nem voltam megfázva, de most úgy tüsszögök az allergia miatt, mintha muszáj lenne.

...és ezt ennyire pontosan meg tudjátok jósolni, hogy mondjuk novemberben újra bezárnak az egyetemek?

Talán én nem értem, segítsetek légyszi.

2021. jún. 2. 15:48
 22/42 anonim ***** válasza:
21%

Ez már évszázadok óta tudott tény, hogy a légúti megbetegedéseknek kedvez az őszi "taknyos" idő. Az emberek több időt töltenek zárt terekben egymással, beindul az iskola, egyetem stb. A covidnak is van egy szezonális jellege, nyáron melegben, UV sugárzás, száraz levegő stb hatására nem terjed annyira.

"nyaral a vírus" meg a hasonló hülyeségeket csak a hozzá nem értők nyomják. Ha kell, előre "megjósolom" nektek, hogy 2023 januárja és áprilisa között kórházi látogatási tilalom lesz influenza járvány miatt. Nincs ebbe nagy jóslás, hiszen minden évben visszatérő dologról van szó.

Aki be van oltva, annak sehogy nem fog változni az élete ősztől, aki meg nem, hát.. az magára vessen majd. Jópár egyetem és munkáltató belengette, hogy teljesen visszaállnak majd a jelenléti oktatásra/munkára szeptembertől, azonban a védettség hiánya nem lesz indok az online oktatásra/munkára.

2021. jún. 2. 16:34
 23/42 A kérdező kommentje:

#19-es!

Ahhoz, hogy a védettséged megmaradjon hosszabb távon szükséges az oltás. Voltak teljesen egészséges emberek is, akiket nagyon megviselt a vírus, például a vizilabdázó, akinek abba kelett hagynia az élsportot a COVID miatt.

Azt pedig már írtam, hogy az oltottak csak nagyon kismértékben terjesztik a vírust, ezért össztársadalmi szempontból is fontos lenne, hogy mindenki, aki teheti, felvegye az oltást.

Te mellékhatástól tartasz egyébként, vagy más oka van, hogy nem kérsz az oltásból?

Te

2021. jún. 2. 16:50
 24/42 anonim ***** válasza:
92%

19 vagyok.

Amikor a szüleink elvittek minket a rubeola elleni (vagy bármelyik) oltásra, nem az történt, hogy "Na, kedves anyuka, melyik oltasból tetszik kérni, 5 féle van."

Az én "képessegeimet" meghaladja az, hogy x féle oltás közül válasszak, mint laikus. Persze, idő szűke, stb. "Meg kell állapítani, melyik válik be a legjobban." Értem, de ne rajtam állapítsák meg, légyszi. Tkp. ezért szeretnék csendes megfigyelő maradni és egyelőre nem kérni a vakcinából.

2021. jún. 2. 17:34
 25/42 A kérdező kommentje:

24-es!

A háziorvosodban nem bízol? Eddig, tudomásom szerint egyedül az Astrazenecának volt komolyabb mellékhatása, ezért talán a 40 alatti nőknél nem is ajánlott.

Meg azért már jó pár hónap eltelt már és nem hallani, hogy bármilyen problémát okozott volna a vakcina. Persze, ha megteheted, és úgy látod jónak akkor várjál még.

2021. jún. 2. 18:04
 26/42 anonim ***** válasza:
78%
A háziorvos aztán tényleg tudja melyik a tuti. Kb mint én mikor lottót veszek.Igazad van a vakcina nem okozott semmi gondot, ez annyira igaz, mint a 30000 covid halott.
2021. jún. 2. 19:56
 27/42 anonim ***** válasza:
81%
Nem fogom magam beloltatni. Nekem egyáltalán semmi sem stimmel evvel a járvánnyal.
2021. jún. 2. 20:24
 28/42 A kérdező kommentje:

#26-os!

Saját környezetemben lévő oltottak közül senkit nem ismerek, akinek az oltási reakción kívül egyéb baja lett volna.

#27-es!

Mi az, ami "nem stimmel" nálad?

2021. jún. 2. 20:51
 29/42 anonim ***** válasza:
97%
2021. jún. 2. 21:30
 30/42 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, hány ilyen összefüggést elismertek már, azért mert nem volt a környezetedben, még létezik. Az én környezetemben, meg nem volt covid beteg, akkor tagadjam?Nem tagadom, hisz már hivatalosan elismerték mesterséges vírus, és egy japánban lévő amerikai laborból került ki, baleset volt. Ezért olyan instabíl, hogy 2-3 havonta mutálódik, ezt is elismerték, már neveket is adnak nekik. Alfa béta gamma stb olyan sok a mutáció. Erre aztán érdemes oltani.
2021. jún. 2. 21:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!