Pfizer vagy Szputnyik?
Modernát kaptam, 1 napig fájt a karom az oltás helyén, 2 hét múlva megyek a 2.-ra.
Ha a fenti 2 közül lehet csak választani akkor meg egyértelműen Pfizer, hatékonyabb és kíméletesebb mint egy vektor vakcina (Sputnik), és nem utolsó sorban EMA által engedélyezve van.
28F
Én Pfizert kaptam,anyukám Szputnyikot.
Ha most lehetne választani én is az oroszt választanám.
A 2. oltásnál nagyon erős mellékhatásaim lettek és akkor elgondolkoztam hogy talán nem jó választás volt.
Ez azért érdekes mert amióta megjelentek az oltások kizárólag csak Pfizert akartam.
A Sputnyik hasonló az AstraZ. oltáshoz, de a Sputnyik két adagja két eltérő emberi vírust használ, az Astra állati vírust használ a szükséges kód bejuttatására. Ezt azért teszik, mert az első alkalommal, ha a szervezet immunválaszt alakítani az első bejuttató vírus ellen, akkor 2. alkalommal, már lehet nem jutna el elég a sejtekig.
Még két ide vonatkozó cikk:
A pfilzerhez egy anyag:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!