Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit gondoltok az új nyitási...

Mit gondoltok az új nyitási tervekről? (Ha elérjük a 4 millió beoltottat)

Figyelt kérdés

Ma jött ki, hogy ha elérjük a 4 milliót, akkor bizonyos szolgáltatások (színház, mozi, edzőterem, játszóház, étterem....stb.) elérhetőek lesznek a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Az ismerőseim teljesen felháborodtak, hogy ez diszkrimináció, és egyet is értek, én sem vagyok még beoltva. De közben meg azt is értem járványügyi szempomtból, hogy egyelőre azok menjenek akik védettek.

Ti mit gondoltok erről?

2021. ápr. 23. 13:30
1 2 3
 11/27 Ypszilon1980 ***** válasza:
43%
Az is diszkrimináció akkor már, hogy csak maszkban mehetsz be a boltba. Szerintem jó ötlet, mert valahogy el kell kezdeni a nyitást, egyszerre hirtelen mindent szabályok nélkül nem lehet megnyitni. Majd ez is lecseng, meg a magyar ember túl okos ahhoz, hogy ne jöjjön rá hogy tudja majd kijátszani az igazolvány. Nem az a lényeg, hogy azok menjenek először, akik védettek, hanem, hogy a fertőzés a beoltottak által visszaszorul, nem talál hatékony gazdaszervezetre, nem tud úgy elszaporodni, mutálódni.
2021. ápr. 23. 14:32
 12/27 anonim ***** válasza:
50%
De a beoltottak is elkaphatják, és ugyanúgy fertőzhetnek... Maximum ők tünetmentesen, vagy minimális tünettel átvészelik. Ez csak simán diszkrimináció
2021. ápr. 23. 14:55
 13/27 Ypszilon1980 ***** válasza:
57%
Igen, de egy beoltott nem úgy fertőz és nem úgy mutálódik benne a vírus, mint egy nem beoltottban.
2021. ápr. 23. 14:57
 14/27 anonim ***** válasza:
53%

De a nem beoltottak is ugyanúgy mehetnek dolgozni, boltba, fodrászhoz. Szóval most az nem hiszem, hogy sokat számít, hogy a heti 1x elmegyek moziba vagy sem, amikor egyébként is reggeltől estig a városban vagyok, dolgozom, tömegközlekedem és társai :D Logikátlan és diszkrimináció.

Aki fél vagy veszélyeztetett, oltsa magát, nekem ebbe nincs beleszólásom, mindenkinek saját döntése.

De aki valószínűleg nem betegedne bele súlyosan és úgy érzi, nem bízik ezekben a kísérleti fázisban lévő oltásokban, az ne oltsa magát. De nem tartom korrektnek, hogy ehhez kötnek bizonyos jogokat... ha kötelező lenne az oltás, akkor ok, de így hogy nem kötelező, így fullra nem korrekt, hogy diszkriminálják az embereket.

2021. ápr. 23. 15:10
 15/27 anonim ***** válasza:
22%
Miért? Hogyan fertőz egy beoltott? Valahogy nem látok különbséget benne 😕
2021. ápr. 23. 15:17
 16/27 anonim ***** válasza:
46%

Teljesen mindegy, hogy ki van beoltva és ki nem, kiben lappang a vírus és kiben nem, az oltás csak attól véd meg, hogy nem kerülsz be a kórházba vagy a lélegeztetőre, attól még az oltott is ugyanúgy fertőz, mint aki nincsen beoltva.

Az egy dolog, hogy oltási kártyával lehet majd csak menni ilyen helyekre, de az oké így is, hogy majd egymás között terjesztik a vírust, és továbbadják olyan embereknek, akik még nincsenek beoltva?

Ez a helyzet így sehogyan se lesz jó. Ha kinyitnak, és tömegesen fognak járni az emberek ilyen helyekre, akkor megint megfog ugrani a fertőzöttek és a kórházban lévők száma.

Egyébként ez az egész pedig diszkrimináció. Ezt így nem lehet. Vagy mindenkinek nyitunk, vagy senkinek sem. Az okokat pedig fentebb felsoroltam.

2021. ápr. 23. 15:20
 17/27 anonim ***** válasza:
65%

Az EU is kimondta, hogy ez alapján SENKIT nem lehet diszkriminálni.

Ja, hogy Orbán telibe lesz*rja az EU-t, és a szavazói is ezt elnézik neki, mert ha Orbán kitalál valamit, az mindig teljesen hibátlan dolog lesz?

2021. ápr. 23. 15:25
 18/27 anonim ***** válasza:
34%

"Az EU is kimondta, hogy ez alapján SENKIT nem lehet diszkriminálni."

Te valamit nagyon keversz. Az EU is vakcinaútlevél bevezetésén gondolkozik, ha nem tudnád

(ha jól sejtem az Európai Tanácsot kevered az az Európa Tanáccsal - utóbbi mondott ilyesmit, csakhogy utóbbinak semmi köze az EU-hoz)

2021. ápr. 23. 17:56
 19/27 anonim ***** válasza:
51%

Igazad van, akkor az az Európai Tanács véleménye.

2021. ápr. 23. 18:06
 20/27 anonim ***** válasza:
73%
#13 Pont hogy a beoltottban mutatódik a vírus igazán. Járvány közepén ha oltásba kezdenek, akkor annak az az eredménye, hogy az eredeti vírusnál veszélyesebb mutánsok jönnek létre. Tavaly nyáron is voltak mutánsok, csak jelentéktelenek voltak. Amióta oltanak azóta jelent meg a Brit mutáns és társai.
2021. ápr. 23. 18:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!