Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Íz és szagvesztés esetén...

Íz és szagvesztés esetén honnan tudom hogy Covid vagy más?

Figyelt kérdés

Három napja vettem észre hogy nem érzek ízeket és szagokat. Előtte pár napig elég nyomott voltam, és olyan volt mintha tele lenne az orrom, de nem volt mit kifujni belőle. Amikor ez a "tele-orr-érzés" elmúlt, akkor tűntek el az ízek és a szagok.

Azóta is eléggé szédelgős és gyenge vagyok de semmi más konkrét tünetem nincs.

Szerintetek ez lehet Covid, vagy valami ártalmatlan dolog amivel nem kell orvoshoz fordulni? Anyu szerint a koronavírus jobban ledöntene a lábamról és lázas lennék. De ha nem az akkor mi okozhat még ilyet?

2021. ápr. 4. 21:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
21%
Azért kérdeztem mert a gyomorsav okoz íz és szaglásvesztést.
2021. ápr. 5. 09:05
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszi az infót. Jó azért ezt is tudni. Nekem max akkor van sok gyomorsavam ha másnapos vagyok. Az meg azért nem olyan gyakori mostanság :)
2021. ápr. 5. 09:11
 13/22 anonim ***** válasza:
Nekem sok a gyomorsavam kb 20 éves korom óta, emiatt időnként se ízeket se szagokat nem érzek. Köhögés, nehézlégzés, háti mellkasi fajdalom szintén gyomorsavtól. Nálam pl csak a láz lenne a mérvadó ha koronás lennék, mert nekem minden tünete megvan 20 éves korom óta 😁
2021. ápr. 5. 09:16
 14/22 A kérdező kommentje:

Ismerek olyat aki asztmás és allergiás és nem érez ő se ízt meg szagot évek óta. Ráadásul légúti tünetei is gyakran vannak.

Nálam más a helyzet. Én még csak beteg se szoktam túl gyakran lenni.

2021. ápr. 5. 09:38
 15/22 anonim ***** válasza:
Igen ez így más, de akkor sem biztos hogy korona. Testvéremnek láza volt, köhögött. Minden korona tesztje negativ volt. Influenzás volt.
2021. ápr. 5. 09:43
 16/22 A kérdező kommentje:
Persze. Én nem is köhögök csak néha egyet egyet. Pont azért nem értem hogy miért nem érzek ízeket és szagokat ha nem vagyok náthás. Csak a hasmenés és a rossz közérzet van még ezen kívül. Ez még bármi lehet.
2021. ápr. 5. 10:11
 17/22 anonim ***** válasza:
Milyen gyakori a hasmenés? Vizes állagú? (Bocs a kérdésért.)
2021. ápr. 5. 10:13
 18/22 A kérdező kommentje:
Igen vizes. Alig hogy felállok a WC-ről már érzem hogy megint kell. Pedig az íz érzekelés hiánya miatt alig ettem. Nem is értem mi jön ki.
2021. ápr. 5. 10:18
 19/22 anonim ***** válasza:
64%
Igen akkor vírus, mert a vízszerű hasmenés a virusos. De így sem biztos hogy kovid, leet rotavírus is. Jobbulást kívánok!
2021. ápr. 5. 10:24
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem érzel ízeket és illatokat, akkor valószínűleg covid. Nekem is ennyi tünetem volt egy kis köhögéssel, semmi láz, rosszul se voltam.
2021. ápr. 5. 12:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!