Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miert kell a tanarokat elobb...

Miert kell a tanarokat elobb oltani?

Figyelt kérdés

Rengeteg ember van aki olyan helyen dolgozik, ahol naponta sokszaz emberrel talalkozik:boltosok, szervizesek, futarok, gyari melosok, kormanyablak stb

Miert pont a tanarokat oltogatjuk?

2021. márc. 30. 20:42
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
56%
Provokálni jöttél?
2021. márc. 30. 20:43
 2/26 A kérdező kommentje:
Erdeklodni!
2021. márc. 30. 20:44
 3/26 anonim ***** válasza:
69%

Nem kell, de akkor ne nyissanak az iskolák.

Ha meg nyitni óhajtanak, oltsanak.

2021. márc. 30. 20:45
 4/26 A kérdező kommentje:

Ja akkor oltsuk a boltosokat, kulonben bezar.

Barom...

2021. márc. 30. 20:46
 5/26 anonim ***** válasza:
43%
Ezt amúgy én sem értem. Hat éves kor felett kötelező a maszk, itt a jó idő, ki lehet nyitni az ablakokat a teremben. Szerintem semmi nem indokolja, hogy a tanárokat előbb oltsák, mint a Tesco pénztárosokat.
2021. márc. 30. 20:51
 6/26 anonim ***** válasza:
71%
Tudom-tudom, az átlagember szemében a pedagógus közellenség:(
2021. márc. 30. 20:58
 7/26 anonim ***** válasza:
76%

Mit dolgozik a tanár?

Oktat.

És az mit jelent?

Több emberrel egy zárt légtérben tölt hosszabb időt, ahol leginkább beszélgetés folyik.

A beszélgetés közben a légzőszervekből több lehelet és a szájból több nyálcsepp is távozik a levegőbe, ahol, az ideális gáztörvény alkalmazható a levegőben lévő nyál és lehelet cseppekre. Azaz betöltik a rendelkezésükre alkalmas teret.

Na ez miért fontos a kérdés szempontjából?

Mert a koronavírusokhoz tartozó SARS-2-cov virus így terjed.

De erre a terjedésre hatásos védelmet nyújt a maszk. Csakhogy a diákoknak órán nem kötelező a maszk.

Ráadásul a diákok a legnagyobb lázadók és a folyosón sem hordják a maszkot.

Továbbá házibuli van itt, házi buli van ott, a korlátozásokat itt fossa telibe, ott xarja le.

Ezek után egy idősebb korosztályt képviselő tanári gárdával találkozik a sok diák és terjed a fertőzés. Több iskolát már bezártak a harmadik hullám előtt, mert annyian betegedtek meg.

A tanárok extrán veszélyeztetettek. Tömeggekkel foglalkoznak napi szinten. Olyan tömeggekkel, akik nem alkotnak zárt közösséget és felelőtlenek a járványt tekintve.

Az tanárok beoltásuk segíti a járvány nélkül is fennálló tanerők létszámának hiányát nem fokozni a járvány kozben.

Továbbá megérdemlik a bánásmódot, mivel a jövő kialakulásának alappillérei, akik nélkül nincs sem online, sem offline oktatás.

Kicsit kusza volt ez a gondolatmenet, de van benne több indok is arra, miért indokolt a tanárok előre vétele az orvosok, ápolók, rendfenntartókat közvetlen követve.

2021. márc. 30. 20:58
 8/26 anonim ***** válasza:
79%
Köszönöm, 7-es!
2021. márc. 30. 21:01
 9/26 anonim ***** válasza:
59%
Miért kell beoltani egy olyan 80-90 év feletti nyugdíjast, aki pár hónap múlva természetes halállal meghal?
2021. márc. 30. 21:02
 10/26 anonim ***** válasza:
71%

+

Mindne más helyen maszk vizelés kötelező és letszámkorlát is alkalmazható.

Következő körben jöhetnek a többiek, akiket felsorolt a kérdező.

A kormányablakhoz csak maszkban engednek be és kötelező a kéz fertőtlenítés is. Ráadásul csak akkor lehetek bent az épületben, ha én vagyok a soron következő.

Futárok maszkot hordanak. (már aki, mert a mai dpd duón nem volt maszk.) Keveset tartózkodnak közös légtérben, de nagyon sok emberrel találkoznak.

A szervizben hasonló a helyzet, mint a kormányablaknál.

A melós, na ez jó kérdés.

Sokkal kontrolláltabb közegben dolgoznak, mint a diákok. Maszk kötelező. És itt is van néhány fogyatékos, aki nem tartja be. De ez a munkáltató gondja.

Lényegesen kevésbé veszélyeztetettek, mint a tanárok. És nem akkora hiányszakma. Hiányszakma, de jóval kisebb.

2021. márc. 30. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!