Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem vették hamarabb...

Anettbp kérdése:

Miért nem vették hamarabb előre a tanárokat az oltási sorrendben?

Figyelt kérdés
Ha április elsején el is kezdik a tanárok oltását, a második oltást követő két hét, amire a védettség kialakul, kb. május közepe lesz. Viszont április 19-én megnyitják az összes iskolát. Nagy a rizikója, hogy meg fog ugrani a fertőzésszám. November 19-e óta vannak a középiskolák online oktatásban. Miért nem oltottak ebben a négy hónapban?

#oktatásoltás
2021. márc. 28. 19:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Mert eddig azokat vették előrébb, akiknek fontosabb volt. Az iskolák online is tudnak működni, így sokkal fontosabb volt, hogy az idősek oltsák, és az olyan területeken dolgozókat, akiknek nélkülözhetetlen.

Bár arra is kíváncsi lennék, hogy a tanárok oltását hogyan bonyolítják le. Csak, mert az oltásra való regisztrációnál alapból nem derül ki, hogy ki tanár, és ki nem.

2021. márc. 28. 20:36
 2/2 A kérdező kommentje:
Az általános iskolák hosszú távon nem tudnak online működni, mert a szülők nem tudnak már otthon maradni a gyerekkel, vagy ha igen, mert home office-ban vannak, akkor meg azért nem tudnak dolgozni. Rengeteg munkahely is megszűnt már ezért, tehát nemzetgazdasági érdek lett volna a jelenléti oktatás mihamarabbi visszaállítása. Arra én is kíváncsi vagyok, hogy csütörtökön tudnak-e már tanárokat oltani, ahogy ígérték.
2021. márc. 29. 02:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!