Ha elmúltak a koronavírusos tüneteim(egészséges leszek) és jelentem a háziorvosomnak akkor mikor mehetek utána dolgozni?
Figyelt kérdés
Hallottam olyat,hogy fél év múlva is kimutatható maga a vírus az emberben,akkor is ha meggyógyult. A fő kérdésem,hogy mikor lehet vissza menni dolgozni? Mit vár el a munkáltató? Nyilván félnek, de tényleg sokáig kimutatható a vírus az emberben? Állandóan tesztelgetni kell magam 20 ezrekért? Vagy majd kijönnek? Vagy elég ha csak antitestem lesz, ahhoz is teszt kell?2021. márc. 16. 15:31
1/7 anonim válasza:
Minimum 10 nap, illetve 3 nap tünetmentesség.
Csak néhány munkakörnél előírás a negatív teszt.
2/7 A kérdező kommentje:
melyek azok a néhány munkakörök? Én raktárban dolgozom? A cégem mire kötelezhet engem?
2021. márc. 16. 15:46
3/7 anonim válasza:
Nálunk a cég negatív tesztet kér. elvileg ezt a cég állja, majd kiderül.
4/7 anonim válasza:
#2: Nem vagyok benne naprakész, egy ismerősöm a rendőrségnél van, de nem tudom, milyen területen, ő novemberben emiatt mehetett csak sokára vissza.
Még az egészségügy is ilyen volt, de mintha már ott is változtattak volna.
Raktári dolgozóként rendelet nem írja elő, de munkáltató előírhatja.
5/7 A kérdező kommentje:
Oké. Meddig mutatható ki a szervezetben a korona vírus? Én olyat halottam,hogy akár fél évig is kimutatható akkor fél évig nem mehetek dolgozni? Holott már meggyógyultam,levették a karantén táblát is,nincs semmi tünetem,nem is fertőzők és ezt a tesztet majd a cég fogja fizetni 2 hetente? Mivan ha 3 hónapig benne van?
2021. márc. 16. 16:04
6/7 anonim válasza:
Általában 3 hét után már negatív, de ismerek olyat, akinek csak hat hét után lett negatív tesztje.
Mint írtam, rendelet nem írja elő. Ha a cég előírja, akkor a belső szabályzatban kell keresned a választ.
7/7 A kérdező kommentje:
Attól tartok,hogy mivel egy kis cég vagyunk mindenki idősebb (50-60 évesek) ezért elvárja a főnök a negatív tesztet. Az nagyon jó lesz, ha 2-3 hetente fogok tesztekre járni 20 ezrekért. Én megértem a céget is, de nem elég,hogy megbetegszik az ember,még jó pár hétig nem mehet dolgozni,mert benne van a vírus,ami már nem fertőz.
2021. márc. 16. 16:19
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!