Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha rajtatok múlna, milyen...

Ha rajtatok múlna, milyen jáványügyi intézkedéseket hoznátok?

Figyelt kérdés
Én személy szerint mindent lassan feloldanék, és ezt az egész járványkezelési rendszert megforditanám. Ne az egészségesek (vagyis a többség, aki szzinte meg sem érzi a virust) vigyázzanak a veszélyeztetettekre, a saját életük teljes leépítésével, hanem a veszélyeztetettek vigyázzanak saját magukra. Ne menjenek ki, inkább többet redeljenek házhoz, és kapjanak kn-98as maszkot, hogy befelé is védjen. Irdatlan mennyi logikátlan intézkedés van, mennyi ellentmondás, és úgy tűnik senkinek nem tűnik fel. Teljesen felesleges, nevetséges, eszetlen korlátozások, kettős mércék stb. Az egeszséges emberek hadd dolgozzanak, tanuljanak, én is elkaptam a vírust ősszel, 1 hétig köhögtem, ennyi. Müller Cecília szerint is csupán 3%-a a koronavírus áldozatainak volt teljesen egészséges, alapbetegségektől mentes. Tehát lényegében ne az egeszséges életvidám embereket büntessük feleslegesen, kényszerítsük karanténba, hanem egyszerűen aki fél, vigyázzon, ahogy alapból is tenné. Legtöbbünk csak azért érzi a vírust, mert a csapból is ez folyik. Valljuk be, a legtöbbünk kimenne az utcára, azt se tudná hogy van vírus. Az oltással pedig, aki fél oltsa be magát, aki nem, az ne. Ennyi. (Nem, nem vagyok virustagadó, sem oltasellenes, azt sem hiszem hogy chip van benne, ufók meg illuminátusok keze nyomát se látom benne, csak magamból és a családombol indulok ki, hogy nyáron a maszk nélküli aquaparkokban nyomorogtunk, és semmi nem történt, most meg 8 után ki se lehet menni, ami nevetséges. Én magam tönkrementem, a gyerekem fél éve ül itthon.) Szóval mindenképpen túl van most reagálva ez a többségre teljesen ártalmatlan vírus. (És nem, ezzel nem veszem semmibe az áldozatokat, mielőtt rákezdenétek, de többen halnak meg egy nap autóbalesetben, mint ebben. Be kéne az autókat tiltani?? Nem, csupán vigyázni kell magunkra)

2021. febr. 9. 23:01
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
0%
Nem nezek tv-t 🙂
2021. febr. 10. 11:24
 22/45 anonim ***** válasza:
87%

En feloldanam a korlatozasokat.

Eloszor is az idosek maradjanak otthon mert rajuk a legveszelyesebb a virus de h valaki megsem akar akkor sajat dontese, nem jarna erte buntetes, mindossze egy felhivas lenne ez. Nyugdijasoknak konnyu otthon maradni mert nem kell munkaba menni. Mindent megtudnak oldani hazhozszallitassal. A helyi onkormanyzatnal lennenek emberek akik segitenenek nekik ebben mivel sok idos embernel nincs internet, nem tudja hogy barmit is rendelni.

Arra biztatnam a multikat hogy tartsanak nyivtva minnel tovabb, akar 0-24ben, igy aki fel a virustol az eltudja kerulni a tomeget es megy vasarolni keso este.

Oltas nem lenne kotelezo. Maszk sem lenne kotelezo, hasznalja az aki akarja.

Jelenleg az allamnak nagy kiesese van, nincs annyi adobevetel es kiadasa is van. En a penzt inkabb arra koltenem hogy a kronikus betegek akikre tenyleg veszeelyes azok kapjanak inkabb tappenzt, elelmiszercsomagot, vagy valamilyen segelyt hogy otthon tudjon maradni, ne kapja el a virust. Ez persze nem lenne egyenlo a fizetesevel, amennyivel a fizetese minimalber felett van. Igy akadalyoznam meg hogy valaki csak kenyelembol maradjon otthon, mikozben nem is fel a virustol. Ez nem vonatkozra azokra sem akik otthonrol dolgoznak.

Igy az egeszseges emberek mehetnenek dolgozni, mukodne a gazdasag, lenne adobevetele az allamnak. Az ilyen plusz segelyeket meg sem erezne az allam.

Es a legfontosabb intezkedes hogy a fideszesek, Orbannal az elen legyenek karantenban, csak maszkban lehetnenek, nem mehetnenek etterembe, edzoterembe, koncertre, focimeccsre. Aztan mehetnenek a vadlottak padjara a sok korlatozasok miatt es azmiatt hogy emberek eletet tettek tonkre.

2021. febr. 10. 11:52
 23/45 anonim ***** válasza:
50%

"egészségesek (vagyis a többség, aki szzinte meg sem érzi a virust)".... aha, és szerinted ki honnan tudja előre, hogy őt mennyire fogja megviselni?

Annyira beleégett már az emberekbe, hogy aki egészséges, azon "csak úgy átmegy".... holott ez egyáltalán nem így van, max annál aki szerencsés, és csak kisebb számú vírus jut be a szervezetébe.

Nálunk is volt covidos a családban: a 73 éves, szívbeteg nagymamám 1 hét alatt kifeküdte, ellenben a 25 éves, makkegészéges, sportos öcsém a kórházat is megjárta, mert ráment a tüdejére... már több, mint 1 hónapja kínlódik vele, és még mindig nem jött rendbe teljesen. Ja és előtte ő is azt hangsúlyzota, hogy "rá nem jelent veszélyt", mert egészséges. Érdekes, azóta egyszer sem mondott ilyesmit.

Szóval ennyit arról, hogy aki egészséges, az meg sem érzi. Vagy igen. De ezt előre senki sem tudja.

2021. febr. 10. 13:56
 24/45 anonim ***** válasza:
65%

Hogy miért átverés?

Mert ez nem az első ilyen próbálkozás. Akkor nem sikerült, most igen. [link]

2021. febr. 10. 15:43
 25/45 anonim ***** válasza:
16%
A veszélyeztetettek pedig ne járjanak dolgozni, hanem kapjanak segélyt, amennyiben nem tudnak távolról dolgozni? Nem mindegyikük nyugdíjas ám. Sok az aktív korú cukorbeteg, magas vérnyomású például.
2021. febr. 10. 17:23
 26/45 anonim ***** válasza:
72%
#2 az első 7 ellen miért nem teszünk ilyen komoly intézkedéseket? Egyáltalán jó az emberiségnek ha kevesebben halnak meg? Számít 2,2 millió halott ahhoz képest hogy hány ember születik egy év alatt? Számít még bármi is?
2021. febr. 10. 17:32
 27/45 anonim ***** válasza:
79%
#19 én inkább egy normális vírust eresztenék rá, nem ilyen fhiszim phaszom náthát.
2021. febr. 10. 17:40
 28/45 Helosziaszia ***** válasza:
69%

Johann Biacsics :

Akárcsak a spanyol influenza idejen, jelenleg Portugáliában is igy törtenik. Sok ember hal meg oltások miatt, de ez a mutált vírusra fogjak. válaszul a hatóságok erősebben próbálnak oltani, ami meg többet fog megölni. Ördögi kör volt, és pontosan ez ment a spanyol influenzával: akik nem oltottak be magukat, azok életben maradtak, az oltottak nagy százaléka meghalt. Ilyen módon annyira meg lehet ijeszteni a lakosságot, hogy önként halálba vonulnak. Ott is a nem megfelelő vizsgálatokkal "meghatározzák" a fertőzések számát, és a halál okait meghamisítják - mint nálunk - és koronaként adják meg. Ezeket a képeket a vezető média kergeti az egész világon, talán azért, hogy néhány egyszerű elmét beoltasson.

2021. febr. 11. 00:15
 29/45 A kérdező kommentje:
Annyira nem tudjuk, hogy mi a valóság, hogy mindent elhiszünk. Ha megemelkedett a szám, akkor megemelkedett, ha csökken csökken, és mi elhisszük maradéktalanul. Szerintem ez az egésznek akkor lesz vége, ha vagy mi, vagy 'ők' megunják. Annyira nem éri meg ez a sok hűhó, hiszen látjuk, hogy semmit nem ér. Most éppen emelkednek a számok, annak ellenére, hogy "szuperbiztos intézkedések" vannak érvényben. Mint látjuk nem áll meg. Át kéne már esni rajta, nem tovább nyújtani. Nem kéne pánikot kelteni. Nem kellene ifióta intézkedéseket hatályba léptetni, mert nem segítenek. Vagy akkor azt érvényesítsék mindenhova, hogy lássuk, hogy legalább ők komolyan veszik. Az esti kijárási tilalom nyilvánvaló baromság, ahogy a kondik és éttermek bezárása is, éppúgy mint a középiskoláké. Úgy fogunk a jövőben erre visszatekinteni (márha addig megunják a pánikkeltést) mint a modern XXI. Századi emberiség szégyenfoltjára, akik szó nélkül adták oda a szabadságukat, mert azt monda nekik a kormányuk; egy olyan vírusra hivatkozva, ami csupán 400 teljesen egészséges embert ölt meg Magyarországon.
2021. febr. 11. 10:00
 30/45 anonim ***** válasza:
81%
Én ezt nem értem. Az aktív fertőzöttek száma csökkenő tendenciát mutat, megugrás a tavalyi év végén volt. Erre Szlávik arról beszél, hogy a brit vírusmutáció miatt emelkedik az esetszám. Milyen esetszám?
2021. febr. 11. 11:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!