A munkehelyeden milyen védelmi intézkedeseket vezettek be a járvány kapcsán? Mennyire tartják be az ott dolgozók? Mennyire szankcionálja a szabályszegést a munkáltató? Hol dolgozol?
A munkehelyeden milyen védelmi intézkedeseket vezettek be a járvány kapcsán?
Kezfertotlenito, egyszer használatos maszk és kesztyű van kitéve, max 4 szemely lehet egyszerre a helységben, nincs kávézás, csak veszed a cuccod és mész tovabb
Mennyire tartják be az ott dolgozók?
100%-ban
Mennyire szankcionálja a szabályszegést a munkáltató?
Nem volt még példa rá, de akár fegyelmivel való elbocsátás is lehet a vége.
Hol dolgozol?
Postás vagyok, nem Magyarorszagon.
Én egy magánvállalkozásban dolgozom egészségügyben. Nálunk is kézfertőtlenítő, hőmérőzés 2 helyen is, mi raktunk pluszban még lábtörlőt a betegeknek, hogy mielőtt bejönnek abba szépen a kis papucsukat, cipőjüket töröljék bele, gyakran szellőztetünk. Csak maszkban jöhetnek be a betegek a kezelésekre, egyedül a tornán vehetik le , de ott is csak akkor ha kevesen vannak és tudják tartani a távolságot. Mindent gyakran átfertőtlenítünk kis fertőtlenítőkendővel( tollakat, telefont , kilincseket, gyakorlatilag mindent amihez hozzáérhetnek a betegek és mi.)
saját lepedőt hoznak a betegek és arra fekszenek, illetve majdnem minden nap ózonozunk.
Mi elég rendesen betartjuk , bár az az igazság, hogy ez tőlem annyira nem áll távol , mivel én már évek óta így dolgozom az influenzás időszakban, mivel amíg nem hordtam a maszkot, addig állandóan beteg voltam.
Szóval tulajdonképpen én már évek óta maszkban járok postára, maszkban utazom a buszon, és a bevásárlóközpontokba is maszkba mentem be csak amíg nem jött be a Covid addig kb mindenki hülyének nézett.
Na hát most már nem néznek hülyének...
Én amúgy influenzaidőszakba örökre bevezetném a maszk viselését, legalábbis boltban, buszon, vonaton, postán, nagyobb bevásárolóközpontokban és kb.mindenhol ahol többen vannak.
Illetve remélem , hogy most majd egy kicsit megváltozik az emberek egészségkultúrája és nem fognak betegen dolgozni illetve mindenhova mászkálni.
Szabályszegés hát nem tudom jó kérdés..ahogy írtam is mi betartjuk a dolgokat, viszont ha elkezdünk majd kicsit megfázni , lebetegedni, akkor nem tudom , hogy mi lesz, mivel a helyettesítés nálunk nagyon nehezen oldható meg...(főleg ha többen esnénk ki egyszerre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!