A 7%-os adókedvezményt, hogy tudom elintézni? Mármint igazolást szerezni hozzá a munkáltatónak?
Szerintem azért nem tudják, mert erre pontosan nincs nyomtatvány. Egy olyan papír kell, amin rajta van a betegség BNO kódja, mert ez alapján vannak felsorolva a listán is, hogy mire jár adókedvezmény. Ez lehet egy ambuláns lap, amit valamelyik vizsgálaton kaptál vagy egy zárójelentés.
A könyvelőnek sem kell leadni semmilyen orvosi igazolást, papírt. A könyvelő részére kell egy nyilatkozat. De azt te töltöd ki, te írod alá.
1. Biztos, hogy nem így van ahogy mondod. Nem nekem kell aláírni hamem a szakorovonsak és lepecsételni is. Ezt ők is mondták.
2. Köszi megpróbálkozom ezzel.
Bár a leírás szerint elvileg több adatra van szükség mint ami itt szerepel.
3: Amit a könyvelőnek adsz, az a te nyilatkozatod. Arra van formanyomtatvány. Neki nem kell orvosi papír.
Az orvosi papír neked kell, hogy tudd igazolni, ha ellenőriz a NAV, hogy valóban jogosult vagy rá.
Ez biztosan így van. Én már pár évvel ezelőtt utánajártam, és könyvelőtől kaptam az infókat.
Kell egy igazolás amit a szakorvos lepecsétel. Ezt a szakorvos is mondta meg a munkaügy is.
Aztán ha ez megvan akkor kell kitöltenem a munkaügyön egy masik papírt amit már valóban én írok alá. De nem ezzel van a gond. Ezt már megbeszéltem a munkahelyemmel. Hanem az orvos által kiadott igazolással. Amin rajta kell lennie a betrgség bno kódjának annak hogynaz allapot végleges, a szakorvos pecsetszámának és az ellátás naplószámának!
Jól írta a #2 válaszoló, ezt a nyomtatványt kell kitöltetni a szakorvossal.
Én épp ma voltam a szakorvosnál, aki kitöltötte, aláírta és lepecsételte (kivéve a személyes adataimat,amit én töltöttem ki). Az fontos, hogy nálad legyen az a szakorvosi lelet,amin rajta van az adókedvezményre jogosító betegség neve, kódja. Másik fontos dolog, hogy milyen dátumot ír az orvos a papírra, mert ha mai dátumot,akkor visszamenőleg nem tudod megigényelni az adókedvezményt. Sajnos az orvosok sokszor erre nem figyelnek,még jó hogy nekem ezt sikerült észrevennem.
Igen igen erre figyelni fogok mert már sok éves a lelet amin diagnosztizálták. Nálam lesz mindenképp. 5 évnyi adokedvezmény visszaigénylése nem mindegy :)
Köszönöm akkor kinyomtatom azt a papírt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!