A sok járványszkeptikus embernek tényleg nincsenek olyan ismerősei, akik COVID-osak lettek?
#39 Az is érdekes, hogy itt mindenki ismer olyan fiatalt, aki belehalt a covidba
Ki mindenki? Te kikről beszélsz? Ez a kérdés alatt én egy ilyen kommentet sem olvastam, pont az ellenkezőjét, mindenkinek enyhe tünetei voltak. A nagymama, aki belehalt, nem számít fiatalnak és egyáltalán nem biztos, hogy a covid vitte el. A kórházat a covid előtt sem sok idős élte túl, sajnos. A 42 évest 3 napi lázzal meg azért nem mondanám halálközeli állapotnak, voltam influenzától egy hétig is lázas. Na meg egy 42 éves szintén nem olyan fiatal már, főleg ha egészségtelenül élt, ilyen korban már sokféle baja kialakulhat az embernek.
Nem ezalatt a kérdés alatt, hanem más hasonló kérdéseknél állították többen, hogy fiatal egészséges ismerősüket vitte el a vírus.
Kérdem én, hogy akkor az index hogyhogy nem írt róla?
Valaki hazudik. Vagy ők vagy az újságok.
Viszont akkor megint csak oda lyukadunk ki, hogy miért kéne hinni a statisztikáknak vagy bárminek, ha ennyire nyíltan hülyére veszik a népet az oltást propagálók??
44-es! Ezzel kapcsolatban már kaptál észszerű választ, sajnálom, ha nem sikerült elolvasni.
45-ös! Nem mondtam, még csak nem is utaltam rá, hogy egyetértek minden intézkedés minden pontjával. De a távolságtartás, a maszkviselés, és a rendszeres kézmosás ugyanúgy érdeke Kukutyini Mariskának, mint Óbudai Lajosnak. Igen, vannak részek, amiket nem értek, például miért nem ülhetek be egy moziba, miközben templomba mehetek, miért nem ehetek egy jó kacsacombot egy étteremben, miközben a Tescóban a nyakamba mászik a sok "leszrom a körülöttem lévőket és amúgy is fszság az egész" c. ember. De ugyanúgy azt sem értem, hogy Betonkeverő Károly miért ugat olyanba bele, amihez nemhogy képesítése nincsen, de még az általános biológiai, kémiai vagy fizikai alapismeretei sem, miközben gondolom ő sem díjazná, ha a virológus, vagy epidemiológus ott lihegne a nyakába és osztaná az észt a betonozásról, mert megnézett egy YouTube videót. Én legalábbis nem szoktam kioktatni az autószerelőmet, mert itt gyakorin egy átlag laikus felhasználó szerint az nem úgy van, mert nála sem úgy volt, ha kétségem van, szakembert keresek fel, mert valahol az én érdekem, hogy a kocsim jól legyen megcsinálva és nem szeretnék kockázatot vállalni azzal, hogy hallgatok egy akárkire, aki azért gondolja, hogy ért hozzá, mert látott már életében karburátort.
Igen, a fene nagy énközpontúság mellé társult egy még nagyobb arrogancia, ez a mindenhez IS - jobban - értek hozzáállás. Csak azt nem tudom, hogy ha fene olyan okos mindenki ebben az országban, akkor miért van annyi nyomorgó ember, miért vannak annyian azok, akik gyakorlatilag napról napra élnek, akiknek gondot okoz a szeptemberi iskolakezdés, akiknek egy fillér megtakarításuk sincs és ha holnap elromlana a hűtő, akkor gondot okozna annak cseréje, akik azért veszik hitelből a telefont, mert hónapok alatt nem tudnának egyben annyi pénzt összespórolni, akik a CSOKban meg babaváróban látják a kiutat a nyomorból, hogy aztán egy nyugodt éjszakájuk ne legyen a következő 50 évben, rettegve attól, hogy vajon apjukot kirúgják-e végül és így ki tudják-e fizetni a havi törlesztőt (meg a csekket, meg a kaját, de az mellékes).
#37: Szerencsétek van, ennyi. Olyan is van, aki 10 alapbetegséggel elkapja 80 évesen és enyhe tünetekkel megússza. Mást meg egy hét alatt elvisz egészséges 40-esként, mert bekap az illető egy embóliát. Az a gond, hogy ez a vírus a józan ésszel ellentétesen viselkedik.
Amúgy igazad van abban, hogy a magyar járványkezelés eléggé borzalmas. Ez a titkolózás, amit a hivatalos szervek csinálnak, visszafelé sül el. Azt akarják, hogy az emberek ne pánikoljanak, mert akkor nem mennének dolgozni és az gazdasági károkat okozna. Így gondolkoznak a döntéshozók, ezért csalnak a statisztikával. De nem felfelé ám, hanem lefelé! A valóságban több beteg és több halálozás volt, mint ami a hivatalos adatokból kiderül. Ráadásul szigorú hírzárlatot rendeltek el, a nővéreknek és orvosoknak tilos nyilatkozniuk a médiának, tilos adatokat, fényképeket, videókat megosztani. Miután elrejtik az emberek elől a valóságot, csodálkoznak, ha azok nem félnek tőle és nem akarják beoltatni magukat...
"Mi szintén nem találkoztunk még a coviddal, pedig vittem kórházba a gyerekeket röntgenre, és ott teszteltek mellettünk."
Ha tanult ember vagy, akkor tudnod kell, hogy amit saját szemeddel megtapasztalsz a világból, az egy nagyon kicsi szelete a valóságnak. Ha nem hiszel a médiának, nem az a megoldás, hogy nekiállsz józan paraszti ésszel gondolkozni. Ne a magyar médiát olvasd, hanem nézz utána külföldi hírforrásoknak, tudományos szakfolyóiratoknak, kérdezz meg orvosokat.
#39: "A hivatalos statisztikák ezeket akkor miért nem említik? A fiatal haláleseteket pedig mindig kiírják, de még egy egészséges sem volt köztük. Most akkor ki hazudik?"
Olyan "alapbetegségek", mint tüdőgyulladás, amit a kórházban kapott el?
Vagy magas vérnyomás, ami az emberek harmadának van, és kezelve 85 évig is lehet vele élni. Az itt kommentelő "kicsattanok az egészségtől, rám nem veszélyes ez a vírus" emberek harmadának is lehet magas a vérnyomása, csak nem tud róla, mert nem méri napi szinten.
És mindenki megfeledkezik a hosszú távú szövődményekről. Emberek fél évvel a fertőzés után is fáradékonyak, álmatlanságban szenvednek. Ez sokkal nagyobb tömeget érint, mint a halálozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!