Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Járványügyi szempontból a...

Járványügyi szempontból a pékáruk vásárlása mennyire kockázatos?

Figyelt kérdés
Valaki megsüti. (A sütés alatt igaz elpusztul minden) de utána elpakolják, szállítják, megint pakolják a boltban, majd kipakolják a pultokra és ott egész nap a vevők mellettük sétálnak, olyat is láttam, hogy valaki kézzel összefogdosta majd nem vette meg. A saját munakhelyemből meg az ABC személyzetéből itélve valószínű nem maszkban és kesztyűben történik a szállítás/pakolás. Ti mit és hol vásároltok most? Vagy meghúztok egy határt és nem foglalkoztok ezzel ilyen színten? Csak értelmes válaszokat várnék, csak a kérdésre!

2020. nov. 2. 11:35
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
42%
Sok a rinya. Lehet megtanulni kenyeret sütni. Nem nagy dolog és hamar készen is van.
2020. nov. 2. 11:43
 2/25 anonim ***** válasza:
62%

Esélytelen, hogy ilyen módon elkapd. Szájon át (étellel) nem terjed a vírus.

Azt tudom elképzelni, hogy megfogod a csipeszt, és utána pl. nyúlkálsz a szádba/orrodba/szemedbe. Onnan talán el lehet kapni.

2020. nov. 2. 11:44
 3/25 anonim ***** válasza:
91%
Nem hinnem, hogy igy elkapnad de en mindig is gusztustalannak tartottam, hogy sokan kezzel nyulnak be.
2020. nov. 2. 11:49
 4/25 anonim ***** válasza:
56%
Józan ésszel kell hozzáállni mindenhez. 1 db vírusrészecske nem okoz gondot.
2020. nov. 2. 11:58
 5/25 anonim ***** válasza:
62%
Amióta megjelent a járvány, csak előre csomagolt kenyeret veszünk, az egyéb péksüteményekből meg csak előre fagyasztottat.
2020. nov. 2. 12:21
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem foglalkozunk vele.
2020. nov. 2. 12:37
 7/25 anonim ***** válasza:
52%
Pedig nem ártana. S nem csak most. A magyar kultúrában még mindig nem ismerik a megfelelő higiéniát. Csupasz kézzel ,,béke időben,, is megfogdossák tapizzák a pékárút majd vissza dobják. Többször is szemtanúja voltam utána én meg bele veszem a számba..pfúj. Nem véletlenül vannak a pékárus résznél a zacsekok minimum azzal nyúlok be a fánkok közé, kulturáltabb helyeken kis fogó is van amivel kivesszük. De nem, a paraszt belenyúl amivel előtte a seggét törölte ki és frankón azt veszed ki.:D. Hentesnél jártam így csirkecombokat kértem jó paraszt módjára csupasz kézzel fogta azt belebacta a zacskóba..mondom szedje ki húzzon zacskót és úgy vegye ki mert ez így nem kell. Még ő nézett kifele a bárgyú fejéből. Na erről ennyit. Úgyhogy megválogatom h hol veszem a pékeket illetve csomagolt kenyeret veszem. Nem csak most máskor is.
2020. nov. 2. 12:58
 8/25 anonim ***** válasza:
68%
A járvány miatt legalább jobban odafigyelnek az ilyemire, még a covid előtt 1-2 héttel láttam pont, hogy a CBA-ban simán kézzel, kesztyű nélkül pakolássza a kifliket az egyik ottani dolgozó.
2020. nov. 2. 13:22
 9/25 A kérdező kommentje:

1. Majd 2 gyerek mellett 8-10 óra munka után kívánom állj neki kenyeret sütni. ;) Egyébként tudok, de többet ér a gyerekekkel töltött idő.

2. Csak arra gondoltam, hogy ali előttem megfogta a kenyeret az korábban az orrát fújta vele. :/

4. Sajnos az én szemem nem látja a vírusokat. Szerencs3s vagy ha te látod pontosan hány van rajta. :)

A többieknek köszönöm a választ

2020. nov. 2. 13:43
 10/25 A kérdező kommentje:
8. Sajnis én most is ezt látom. Azért született a kérdés. És hiába van kitéve felirat, csipesz, meg zacskó is. Csak belenyúl koszos kézzel a vásarló és végig fogdossa melyik puha melyik száraz. :(
2020. nov. 2. 13:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!