Mennyire elegendő a szervezetnek az Olympos citromlében lévő c-vitamin mennyisége?
Természetes forrásból nem tudod magad túladagolni vitaminból, de kapszulával igen. Akinek pl. rejtett enzimhiánya van bele is halhat 1db C L-aszkorbinsav tablettába.
Van egy káros szenvedély, de közben vágyunk arra, hogy egészségesek legyünk, hát adagoljuk túl a C vitamint. Megteheted, elméletben jól is néz ki, hogy a C vitamin szint folyamatos és magas a szervetedben, de attól még a dohányzás nagy eséllyel rákot okoz. A rákra is jó a nagy dózisú C vitamin, de attól még kínok között rákban fogsz meghalni, mert dohányoztál.
Ok - okozat. A nagy dózisú C vitamin nem mentesít a dohány káros hatásai alól, csak esetleg jobb érzés szívni úgy, hogy Te tettél valamit azért, hogy a káros hatást csökkentsd.
Személy szerint én azt is rossznak gondolom, ha a szintetikusan előállított vitaminokat naponta bekapkodják az emberek és minden 100%-osan rendelkezésre áll napi 24 órában sokszor RDA 100-200 vagy még nagyobb %-ban.
A szervezetünk úgy alakult ki, hogy kizárólag az élelemből és természetes folyadékból vitte be a szükséges anyagokat. Én inkább annak vagyok a híve, hogy teljes értékű étrend, kellemes testmozgás - ebből baj nem lehet. Hogy több baj van vele, mint bekapni reggel egy vitamin komplexet az biztos, de ezért szép az élet, mert ki így, ki úgy él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!