Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mennyire elegendő a szervezetn...

Mennyire elegendő a szervezetnek az Olympos citromlében lévő c-vitamin mennyisége?

Figyelt kérdés
2020. okt. 30. 05:18
1 2
 11/12 anonim válasza:

Természetes forrásból nem tudod magad túladagolni vitaminból, de kapszulával igen. Akinek pl. rejtett enzimhiánya van bele is halhat 1db C L-aszkorbinsav tablettába.

Van egy káros szenvedély, de közben vágyunk arra, hogy egészségesek legyünk, hát adagoljuk túl a C vitamint. Megteheted, elméletben jól is néz ki, hogy a C vitamin szint folyamatos és magas a szervetedben, de attól még a dohányzás nagy eséllyel rákot okoz. A rákra is jó a nagy dózisú C vitamin, de attól még kínok között rákban fogsz meghalni, mert dohányoztál.

Ok - okozat. A nagy dózisú C vitamin nem mentesít a dohány káros hatásai alól, csak esetleg jobb érzés szívni úgy, hogy Te tettél valamit azért, hogy a káros hatást csökkentsd.

Személy szerint én azt is rossznak gondolom, ha a szintetikusan előállított vitaminokat naponta bekapkodják az emberek és minden 100%-osan rendelkezésre áll napi 24 órában sokszor RDA 100-200 vagy még nagyobb %-ban.

A szervezetünk úgy alakult ki, hogy kizárólag az élelemből és természetes folyadékból vitte be a szükséges anyagokat. Én inkább annak vagyok a híve, hogy teljes értékű étrend, kellemes testmozgás - ebből baj nem lehet. Hogy több baj van vele, mint bekapni reggel egy vitamin komplexet az biztos, de ezért szép az élet, mert ki így, ki úgy él.

2020. okt. 30. 09:31
 12/12 anonim ***** válasza:
Nem a dohányzásról beszéltem, hanem a passzív dohányzásról.
2020. okt. 30. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!