Mi lenne ha valakit abszolút nem érne UV-sugárzás, de a szervezete növényekből elegendő D-vitaminhoz jutna? Lenne belőle baja?
Figyelt kérdés
2013. szept. 14. 18:49
1/1 anonim válasza:
"Táplálékforrásaink szervezetünk D-vitamin szükségletének körülbelül a tíz-húsz százalékát pótolják.
A D-vitamin – az A-vitaminhoz hasonlóan – a gombákat és a kakaóbabot kivéve csak állati eredetű élelmiszerekben található meg. Kiváló D-vitaminforrásnak számítanak a tengeri és édesvízi halak, a tenger gyümölcsei, a különféle tejtermékek (tej, vaj), a belsőségek, azok közül is elsősorban a máj, valamint a tojássárgája."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!