Valójában mi készteti az embereket arra, hogy maszkot
hordjanak?
Figyelt kérdés
Magukat féltik? Esetleg másokat, mert Teréz-anya típusúak? Büntetéstől félnek? Vagy egyszerűen csak birka módjára beállnak a sorba? Rajtam még sosem volt maszk, nem is tudna senki rávenni hogy felvegyem, fulladok alatta, nem beszélve az elvekről, személy szabadságról, ...stb. Szerencsére boltba, postára nem kell menjek, de a tömegközlekedést én is igénybe veszem, és elszörnyülködöm azon, hogy rajtam kívül szinte mindenkin ott van...
Hétfőtől más világ jön, mint hallhattuk. Vége az ovisok beszoktatásának. Nagyon komolyan és szigorúan fogják büntetni a féleszűeket.
2020. okt. 30. 15:12
22/35 anonim válasza:
Micsoda? Elég nagy barom vagy, bocsánat. Mi az, hogy szabadság? A te szabadságod a másik megbetegedését hozhatja magával. Mivel ez a betegség nagyon gyorsan terjed, és 5-10 napig lappang, de már akkor is fertőz, ezért senki nem tudhatja, nem beteg-e. Tehát ha tegyük fel, beteg lennél, amit majd csak egy hét múlva tudsz meg, addig vígan megfertőzöl vagy 100 embert. Ezt olyan nehéz felfogni??? Ezért tették kötelezővé a maszkviselést, hogy az ilyen idiótáknak is kötelezővé tegyék. És ugyanígy, ha a másik nem hordja, téged fertőzhet meg. Ennyi.
2020. okt. 30. 15:30
23/35 anonim válasza:
Na megjöttek a hipochonderek. :D
2020. okt. 30. 15:50
24/35 anonim válasza:
Magamat is féltem, természetesen, de másokat sem akarok megfertőzni, főleg, amikor ilyen adatok vannak, van mitől tartani:
#21 Én is bízom benne, hogy sokkal több rendőrt fognak ráállítani erre és minden kovidióta megkapja a maga kis 150.000 Ft-os csekkjét.
2020. okt. 30. 17:25
26/35 anonim válasza:
Itt is látszik, mi az elfogadott.
a maszkimádás zöld kört kap(pontozás), a maszktól való távolmaradás pedig piros kört.
Úgyhogy kérdező, már ez a társadalmi norma, az elvárás. Aki nem nyeli le, nem fogadja el, az deviánsnak lesz bélyegezve.
2020. okt. 30. 19:04
27/35 anonim válasza:
„ Nem jársz boltba egyáltalán? Hány éves vagy 16?“
Fővárosban és pár vidéki nagyvárosban több üzlet is kínál házhozszállítást. Tesco, groby, spar stb. Élelmiszereket nagyon praktikus így venni. Aki tudatosan vásárol annak emellett nem kell boltba járni.
Műszaki cikkeket stb nem is éri meg máshol venni, csak a neten (14 napos elállás időszak, ár összehasonlító oldalak stb.)
Csekkeket online fizeti az értelmes emberek többsége már évek óta.
Szóval ja, simán elképzelhető, hogy nem jár boltba.
2020. okt. 31. 02:21
28/35 anonim válasza:
26. Nem csak ez a két véglet létezik.
27. Persze. Elképzelhető hogy nem jár boltba. Az viszont nem életszerű hogy mindent házhozszállít ahogy mondtad.
2020. okt. 31. 07:13
29/35 anonim válasza:
#28: de már annyira nyomják, hogy mennyire felelőtlen *unkó az,aki nem akar maszkot viselni,meg potenciális gyilkos...Felőlem hordja az, aki akarja, aki meg nem akarja (vagy nem tudja), az meg ne hordja...de jelenleg mindkét félre rá van erőltetve a dolog.
#27: romlandó dolgot is házhoz szállítanak? gyümölcs, zöldség, tejtermék?
2020. okt. 31. 10:05
30/35 anonim válasza:
#29 Még szerencse, hogy ez nem a te eszedre van bízva...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!