Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Valójában mi készteti az...

Valójában mi készteti az embereket arra, hogy maszkot hordjanak?

Figyelt kérdés
Magukat féltik? Esetleg másokat, mert Teréz-anya típusúak? Büntetéstől félnek? Vagy egyszerűen csak birka módjára beállnak a sorba? Rajtam még sosem volt maszk, nem is tudna senki rávenni hogy felvegyem, fulladok alatta, nem beszélve az elvekről, személy szabadságról, ...stb. Szerencsére boltba, postára nem kell menjek, de a tömegközlekedést én is igénybe veszem, és elszörnyülködöm azon, hogy rajtam kívül szinte mindenkin ott van...

2020. okt. 29. 02:13
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
66%
A kényszer és az emberi butaság. Egyrészt mert megbüntetnek, másrészt meg gondolkodás nélkül elhisznek mindent amit a TV mond. Pedig lassan többet fog ártani, mint használni. Védeni meg tutira nem véd, mert akkor kevesebb fertőzött lenne, de több van, mint akkor, amikor nem volt kötelező a maszk.
2020. okt. 29. 13:59
 12/35 anonim ***** válasza:
57%
#9: Most úgy fröcsögsz, mintha még soha senki nem lett volna beteg és a világon még senki sem halt volna meg. Te hány embert fertőztél meg influenzával az elmúlt években. Azokra is gondolsz, akik tőled kapták el és miattad haltak meg szövődményekben, mert nem voltál képes tavaly meg a korábbi években feltenni azt a nyomorult maszkot?
2020. okt. 29. 14:02
 13/35 anonim ***** válasza:
55%
Igazad van kérdező, de sajnos a szabadság a mai emberek többségének már semmit sem jelent. Eldobható dolog, mert kényelmetlen, mert akkor gondolkodni is kell, és még arra is lusták, de minek is, hisz megteszik helyettük. Mindenkinek más a fontos és senki sem hajlandó megérteni azt, hogy a másiknak más. Álszent módon eljátszák a hőst, hogy azért hordanak maszkot, hogy másokat megvédjenek, miközben a halálod és a szeretteid halálát kívánják. A lótúrót. Egyszerűen csak félnek. És pont a félelem teszi őket beteggé. Színjáték az egész, mert semmi másról nincs szó, mintsem hogy beszopták, hogy most rettegni kell, és ha ez a parancs, akkor rettegnek, ahelyett hogy elgondolkodnának azon, hogy valóban kell-e.
2020. okt. 29. 14:07
 14/35 anonim ***** válasza:
36%

11

Az nem zavar, hogy tavasszal volt "néhány":D egyéb korlátozás is?

Az nem zavar, hogy teljes tudományos konszenzus van abban, hogy a maszkviselés szükséges?

Az nem zavar, hogy te vagy az, aki elhisz kb. mindent, ami ellentmond az olyan intézkedéseknek, amik a TE SZÁMODRA kényelmetlenek, és nem a tények alapján állítasz dolgokat, hanem hazudsz, csúsztatsz, stb.? HOGY NEM SZAKAD LE AZ ARCOD? Hogy a fenébe mentetek át az érettségin, bakker? Te, és a társaid?

2020. okt. 29. 15:40
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

"ha valakivel kapcsolatba kerültem és róla kiderül, hogy poz.,akkor ne legyek közvetlen kontakt"

Ezt a maszk nem védi ki.

2020. okt. 29. 15:48
 16/35 anonim ***** válasza:
55%
Az késztet rá, hogy senkinek se kívánom a halálát, senki ismerősének, pláne rokonanak se, egészen enyhe lefolyású megbetegedést se kívánok senkinek - meg semmi olyat se, ami a kettő között elofordulhat, plusz nem adom a nevemet ahhoz, hogy miattam (is) túl legyen terhelve az egészségügyi ellatorendszer, és emiatt az egészen másféle betegségben szenvedők ne kaphassak meg a lehető legszinvonalasabb ellátást. Még az olyan végtelenül ostoba, ezért simán megvezetheto barmoknak se kívánok semmi rosszat, mint itt egyesek!
2020. okt. 29. 16:06
 17/35 anonim ***** válasza:
57%
#12 Te nagyeszű, az elmúlt években mikor volt kötelező a maszk??? Mi a francról beszélsz te? Az influenza ellen egyébként is van védőoltás. Az más kérdés a sok nagyon hülye kovidióta egyúttal oltásellenes is.
2020. okt. 29. 16:31
 18/35 anonim ***** válasza:
27%
#12 Igen, aki influenzásan közösségbe megy, az ugyanolyan felelős, mint a mostani hozzád hasonló potenciális gyilkosok.
2020. okt. 29. 16:34
 19/35 anonim ***** válasza:
84%
Mert kötelezővé van téve, és inkább felveszed, és konfliktus nélkül próbálod elintézni a dolgaidat.
2020. okt. 30. 11:38
 20/35 anonim ***** válasza:
46%

Én is legszívesebben nem vennék fel maszkot. Aki akarja, hordja...-én így gondolom.

De mit csináljak, ha nem akarok éhen halni? Ha számlát kell fizetni? Random, hogy melyik üzletben(bolt, posta) szólnak rám.

Igaz, ahol rám szóltak már, hogy nemcsak a szájat kell eltakarni, oda nem megyek. Ezzel persze szívok, mert oda is szoktam járni. amióta a maszkos zarakodás van, és rámszóltak, nem megyek.

Buszon is már úgy lehet felszállni, hogy az emberen maszk van. Még örüljön az ember, ha nem akarják engedelmes maszkimádóvá formálni, tehát nem szólna a kinthagyott orr miatt.

De hétfőtől szigorítanak. Félő, hogy ahova nyugodtan be tudtam menni, oda már csak úgy mehetek be, ha engedelmes maszkimádó vagyok.

Próbálok addig ellenállni, ameddig lehet, de nagy eséllyel úgyis eljön az a pont, hogy:

ha nem állok be a maszkimádók közé, éhen dögl*k, mert nem tudok kaját venni.

Mindez mellett, munkahely váltás előtt állok. Ha pont egy olyant fogok ki, ahol maszkimádónak kell lenni, akkor mit válasszak? Kilakoltatást a számla nem fizetés miatt, vagy az engedelmes maszkimádó létet?

És ezzel nem sértegetni akarom a másikat, de eléggé rossz, hogy ennyire erőltetik a maszkot. És amiért nem akarja mindenki viselni, az konfliktusba kerül: megfulladjon a pénzért? Kapjon pánikrohamot a pénzért, a kajáért?

2020. okt. 30. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!