Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Valójában mi készteti az...

Valójában mi készteti az embereket arra, hogy maszkot hordjanak?

Figyelt kérdés
Magukat féltik? Esetleg másokat, mert Teréz-anya típusúak? Büntetéstől félnek? Vagy egyszerűen csak birka módjára beállnak a sorba? Rajtam még sosem volt maszk, nem is tudna senki rávenni hogy felvegyem, fulladok alatta, nem beszélve az elvekről, személy szabadságról, ...stb. Szerencsére boltba, postára nem kell menjek, de a tömegközlekedést én is igénybe veszem, és elszörnyülködöm azon, hogy rajtam kívül szinte mindenkin ott van...

2020. okt. 29. 02:13
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
33%
Hogy birkák. Ezt mondták a tv-be ezért felveszik sokan az utcán is hordják azt a szart :/
2020. okt. 29. 02:28
 2/35 anonim ***** válasza:
67%
A vírustól való félelem és az, hogy kötelező. Én is fulladtam eleinte, de pár nap alatt meg lehet szokni. Nem egy ördöngős dolog.
2020. okt. 29. 02:52
 3/35 anonim ***** válasza:
89%
A legtöbben azért hordják, mert véd a büntetéstől.
2020. okt. 29. 02:52
 4/35 Ypszilon1980 ***** válasza:
64%

Jó neked. Én napi 2 órát csak a tömegközlekedésen kell hordjam plusz 6 óra a munkahelyen.

Én 3 okból hordom. Az egyik, hogy ez a szabály és jelenleg a járványügyisek szerint ez védelmet ad arra, hogy ha esetleg én fertőzött lennék, akkor ne adjam másnak át. Másik ermészetesen, hogy ne büntessenek meg. A harmadik, hogy ha valakivel kapcsolatba kerültem és róla kiderül, hogy poz.,akkor ne legyek közvetlen kontakt és feleslegesen ne kelljen táppénzre mennem.

2020. okt. 29. 06:10
 5/35 anonim ***** válasza:
68%
Nem fáj, nem fulladok alatta, nincs bajom tőle, kicsit kellemetlen, nem hiszem hogy ér valamit, de ha mégis akkor azt a kis kellemetlenség ki írom.
2020. okt. 29. 06:51
 6/35 anonim ***** válasza:
66%

Az, hogy kötelező.

Egy normális ember hordja tömegközlekedésen, boltba, stb. mert tudja hogy kötelező.

Na aki az utcán hordja azt én sem értem. Az biztos nagyon fél

2020. okt. 29. 07:16
 7/35 anonim ***** válasza:
88%
Ugyanaz, ami visszatartja a gyorshajtástól. A büntetés.
2020. okt. 29. 07:40
 8/35 anonim ***** válasza:
59%

Az, hogy tudják, hogy maszkban kisebb eséllyel adják át a fertőzést másnak. Mivel a társadalom, a közösség érdekei mindig fontosabbak az egyén érdekeinél, a személyes szabadságra hivatkozva elutasítani

a maszkhordást(amiben már szinte _teljes_ egyetértés van a tudományos

világon belül, hogy szükséges, kutatások ezrei bizonyítják), annak az ékes bizonyítéka, hogy -hülye vagy

-képtelen vagy arra, hogy egy társadalmon belül élj, annak érdekei szerint cselekedj.

Egyik sem jelent jót.

2020. okt. 29. 07:46
 9/35 anonim ***** válasza:
46%

Kollégám mindkét szülője kórházban van covid miatt, az egyikük lélegeztetőgépen, kritikus állapotban és könnyen meglehet, hogy egy ilyen rohadt szemétláda miatt, mint a kérdező, aki arra képtelen, hogy egy maszkot felvegyen ott ahol kötelező.

Majd akkor gyere ezzel a szabadságharcos ostoba szöveggel ha te valamelyik családtagod hal meg covidban vagy a saját bőrödön tapasztalod meg, milyen érzés emiatt intenzív osztályra kerülni.

Ezeket a társadalmi együttélésre képtelen istenverte barmokat nem bírságolni kellene, hanem bebörtönözni.

2020. okt. 29. 08:28
 10/35 anonim ***** válasza:
51%

Ezzel nem sérül a személyi szabadságod. Ne mondjál már ilyen butaságot. Nem jársz boltba egyáltalán? Hány éves vagy 16? Ha büntetést kell fizetni azt nem te fogod kifizetni hanem a szüleid. Így érthető hogy nem is érdekel.

Amúgy én szoktam utcán de csak azért mert ha kijövök egy üzletből és tudom hogy két perc múlva bemegyek egy másikba. Nem veszem le mert sokkal macerásabb kikotorni a kézfertőtlenítőt a táskából mielőtt összefogdosnom a maszkot és ezt 10-15 percenként megismételni mint magamon hagyni. Nem azért mert rettegek, csak így kényelmesebb.

2020. okt. 29. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!