Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért van az, hogy amíg a...

Miért van az, hogy amíg a járványtagadó ismerőseimnek kutya bajuk sincs, addig mi, akik betartjuk a szabályokat sorra betegszünk meg? Nem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre itt a munkahelyen, illetve az ismerősi körben is, hogy csak azok betegedtek meg koronavírusban meg egyéb nyavalyákban, akik betartották a szabályokat, hordták a maszkot, ezzel szemben a járványtagadók, akik tojtak a szabályokra, szabotálták a maszkviselést, semmi bajuk sincs. Először azt hittem, hogy csak nem mondják meg, de nem valószínű, mert ők dolgoznak, némelyikük bent az irodában, némelyikük home-officeban. Karanténba is csak olyanok kerültek, akik óvatosak.

Most meg én is megbetegedtem, (azt még nem tudom, hogy koronavírusban-e) pedig minden szabályt szigorúan betartok, még az orromra is ráhúzom a maszkot. Ezt nagyon igazságtalannak tartom. Szerintetek is az?

2020. okt. 20. 15:58
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
63%
azért érzed így, mert amíg aki hisztizik, az egy mezei megfázással is bekaranténozódik, tehát úgy csinál mint akinek komly baja van, addig akinek megmaradt a józan esze, az nem készül minden apróságba belehalni, csak mert azt mondta a tv hogy úgy kell.
2020. okt. 23. 10:34
 22/38 anonim ***** válasza:
30%
mert PSZICHÉS oka van, ti akik rettegtek bebeszéitek magatoknak és erre reagál a szervezet....akik pedig kemények nem lesz semmi bajuk, fejben dől el. A másik h edzeni kell az immun rendszert ha folyton véded magad akkor leépíted és akkor fog beütni a baj.
2020. okt. 25. 12:18
 23/38 anonim ***** válasza:
54%
22: Éppen ezért embertelen dolog a pozitív teszteseket lakásfogságra kötelezni, pláne, ha nem udvaros házban laknak. Ha jól tudom, például az Egyesült Királyságban legalább vásárolni ki lehet menni.
2020. okt. 25. 12:34
 24/38 anonim ***** válasza:
igen menjenek
2020. okt. 25. 13:10
 25/38 anonim ***** válasza:
79%
amúgy ez tényleg ilyen pszichés, márciusban még én is elhittem hogy mindannyian meghalunk és vége a világnak (aminek amúgy tényleg vége lett, de remélem hogy még bevasaljuk a politikus-orvos-rendőr szentháromságon, amit tettek), és ahányszor elolvastam egy cikket a koronavírusról, vagy a fertőzöttekről, nekem is azonnal felment a lázam, köhögni kezdtem és nem éreztem az azonnal elfogyasztott neocitran ízét, majd kikapcsoltam az újságot, és egyből jobban lettem... mondjuk én ezt mindennel eljátszom, csak általában nem tudok betegségekről olvasni, mert az öcsém csinált nekem személyre szabott gyerekzárat, és a webbeteg meg ilyenek nem töltenek be nálam XD
2020. okt. 25. 13:17
 26/38 anonim ***** válasza:
lány vagy?
2020. okt. 25. 13:22
 27/38 anonim ***** válasza:

Aha, persze...naná, csak azoknak van bajuk akik betartják..

Imadsz provokalni, mi?

👎

2021. nov. 13. 16:53
 28/38 anonim ***** válasza:
30%

Én betartom a szabályokat, irodai munkaköröm van. Folyamatosan nem volt lehetőség a 100% home office-ra, de a durvább hullámok alatt igen. Sőt, január óta olyan helyen dolgozom, ahol a durvább hullámok alatt folyamatosan kell viselni a maszkot, saját helyen ülve is, a konyha kapacitása csökkentett, plexi van az egymással szemben levő helyeknél. Tömegközlekedésen szabályosan hordom a maszkot. Boltba menni utálok, majdnem mindig csak rendelek, amióta azonnali kiszállítással is lehet rendelni, azóta még a kisebb bevásárlások is ritkultak, nemhogy a nagyok. Amikor nincsenek durva korlátozások, akkor azért ki-kimozdulok barátokkal, sőt, túra, egymáshoz átjárkálás a második-harmadik hullám között is voltak. Viszont munka mellett egyetemre járok, így bizonyos időszakokban meghalni sincs időm, otthon ülök.

És kapaszkodj meg: NEM KAPTAM EL A KORONAVÍRUST!!!

Sőt, a legszűkebb ismerősi körben kevés volt a COVID-os, mert sokan óvatosak és olyan munkakörben dolgoznak, ami fizikailag lehetővé teszi a home office-t.

Amúgy januárig olyan multinál dolgoztam, ahol lazábban vették a szabályokat. A durva felfutások alatt lehetett home office-ból dolgozni, de a második hullámban sokáig nem. Maszkhordás meg szinte nem is volt az irodában. 200-ból 6-an (vagy 8-an, most nem is tudom, de a 6 tuti) lettek hirtelen betegek, amikor a második hullámban elrendelték a HO-t.

Ahova átmentem, ott számok szigorú figyelése, azonnal maszkozás és home office, ha kell, plexi, maszk MINDENHOL. Közzéteszik a cégen belüli számokat is és "érdekes", 3-400-ból egyszerre 1, ha beteg volt, de inkább 0. 6-8 sohasem.

Tehát ezzel is cáfollak. :)

Ha a maszk tényleg nem védi a viselőjét, akkor miért mehetnek utcára a használatával az immunrendszert amúgy már-már veszélyesen gyengítő kezelést kapók?

Ok, azt, hogy személyesen majdnem havonta elkapok valamit és a maszkozás óta ez ritkult valamelyest (majd most ősszel, maszk nélkül megint kétszer is voltam beteg), azt betudom annak, hogy nemcsak én hordom, hanem mindenki. De a fentebbire mi a válasz? (Mondjuk tényleg érdekel.)

2021. nov. 13. 17:12
 29/38 anonim ***** válasza:
Miert van az, hogy ide csak szakemberek járnak kommentelni?
2021. nov. 14. 19:52
 30/38 anonim ***** válasza:

Bemutassak par szabalykerulo embert aki covidos?

Gyere be a Janosba a covid osztályra.

Utana altalanosítgass.👏

2021. nov. 25. 01:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!