Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért van az, hogy amíg a...

Miért van az, hogy amíg a járványtagadó ismerőseimnek kutya bajuk sincs, addig mi, akik betartjuk a szabályokat sorra betegszünk meg? Nem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre itt a munkahelyen, illetve az ismerősi körben is, hogy csak azok betegedtek meg koronavírusban meg egyéb nyavalyákban, akik betartották a szabályokat, hordták a maszkot, ezzel szemben a járványtagadók, akik tojtak a szabályokra, szabotálták a maszkviselést, semmi bajuk sincs. Először azt hittem, hogy csak nem mondják meg, de nem valószínű, mert ők dolgoznak, némelyikük bent az irodában, némelyikük home-officeban. Karanténba is csak olyanok kerültek, akik óvatosak.

Most meg én is megbetegedtem, (azt még nem tudom, hogy koronavírusban-e) pedig minden szabályt szigorúan betartok, még az orromra is ráhúzom a maszkot. Ezt nagyon igazságtalannak tartom. Szerintetek is az?

2020. okt. 20. 15:58
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
54%
9: Majd valaki mindjárt rádveri, hogy tömeggyilkos vagy, és hogy a halálesetek közül pár tucat közvetve vagy közvetlenül jó eséllyel neked köszönhető. :O :)
2020. okt. 20. 19:12
 12/38 anonim ***** válasza:
56%
Járványtagadó vagyok :) Ez nem járvány, ez egy felesleges tömeghisztéria. Nem fogok kidobni az ablakon x ezer forintot...Ha idejönnének a házamhoz, és ingyen megcsinálnák, akkor talán belemennék, de akkor sem biztos :) Addig is élem tovább az életemet maszk nélkül
2020. okt. 20. 19:12
 13/38 anonim ***** válasza:
60%
11: Egy ilyen beteg világban már ezen sem lennék meglepődve :)
2020. okt. 20. 19:13
 14/38 anonim ***** válasza:
72%
De az. Az élet viszont nem mindig igazságos. Csak a filmekben győznek mindig a jók. A vírus pedig nem válogat. Nem az alapján fog dönteni hogy ki óvatos ki nem. Ez van. El kell fogadni. Annyit lehet tenni hogy óvatos vagy hogyha elkapod akkor utánna ne hibáztasd magad hogy mekkora hülye voltál hogy nem vigyáztál.
2020. okt. 20. 19:18
 15/38 A kérdező kommentje:
#10: Mihez kell a két negatív teszt? Én nem csak koronavírusról beszéltem most. A lényeg az, hogy ők nem betegek és nem szenvednek, nem pedig az, hogy milyen tesztjük van. Én beteg vagyok, meg sokan akik vigyáznak, betartják a szabályokat, maszkot hordanak, akik meg nem, azok egészségesek. Ez nincs rendjén.
2020. okt. 20. 19:44
 16/38 anonim ***** válasza:
61%
Azt akarod hogy mindegyik beteg legyen? Ha neked is rossz akkor másnak is legyen az?
2020. okt. 20. 19:51
 17/38 anonim ***** válasza:
64%
Igazi magyar vagy, le sem tagadhatnád :) Ha az én lovam megdöglik, dögöljön meg a szomszéd lova is...:) Lehet pont azért vagy beteg, mert ennyire betartod a szabályokat, és próbálod magad elszigetelni a külvilágtól...Ne legyél hipohander
2020. okt. 20. 20:24
 18/38 anonim ***** válasza:
76%
Ha ez valóban így van, de nem hiszem, akkor lehet éppen azért, mert erősebb az immunrendszerük, mivel nem rettegnek, nem félnek és idegesítik magukat azon, hogy esetleg elkapják, és súlyos betegek lesznek.
2020. okt. 21. 08:54
 19/38 anonim ***** válasza:
56%

Nekem a tesóm is igen szkeptikus volt, erre bumm, elkapta ;(

Szóval alapvetően a megfigyelésed nem fedi a valóságot, ez egy ilyen kirívó példa lehetett.

Plusz ismerek olyat, akinek rokona koronás lett, de olyan szinten járvány tagadóak, hogy szerintük csak a hideg víz ivása miatt lett tüdőgyulladásos és az orvosok hazudnak.

2020. okt. 21. 19:58
 20/38 macflower ***** válasza:
100%
A félelem az ami a legjobban meg tud betegíteni.
2020. okt. 21. 23:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!