A koronavírustól való rettegés helyes hozzáállás?
Én most nagyon félek a koronavírustól. Még márciusban sem féltem ennyire, mert egy átlagosnél kicsit erősebb influenzával tartottam egyenértékűnek. Viszont amit a hetekben olvastam össze az borzalmas volt. Olyan magyar 30 korüli sportolók is korházban szenvedtek tőle, oxigént kaptak ami teljesen felforgatja a képzetünket a koronavírusról.
Ami a legrosszabb, az az hogy azt írják akik túlélik azokban is megmarad a nyoma. Megmarad pl a fáradtság, tüdőfájás, szívproblémák, agyi diszfunkciózavarok stb
Nem olyan a koronavírus, mint egy influenza vagy megfázás, hogy teljesen elmúlik idővel, hanem maradandó károsodásokat okozva visszamaradnak szimptómák. Ilyen egy ember tüdő a pusztítása után [link]
A rettegés, félelem segíti hogy a test legyőzze a kórokozót?
Ha rettegsz, akkor nem kapod el?
A félelem semmihez nem jó hozzáállás. (Vagy te szeretsz félni, mert akkor biztosan "jó" lehet.)
Nem azért, de hallottunk már olyan híreket pár éve is hogy fiatal huszonéves focista meccs közben halt meg, úgy hogy egészséges volt, nem volt előtte semmi problémája.
Most ha eltekintünk attól, hogy mi az igazság és mi a kitaláció ekörül a vírus körül és a tények ismeretében, hogy egészségesek is elkaphatják, valamint, hogy idősek sem feltétlen halnak meg, és a populáció kis % -a esik áldozatul akkor ennek felyében badarság félelemben élni.
Lehet vigyázni és óvatosan eljárni megtenni a szükséges védekezési módszereket (immunrendszer, tisztálkodás, távolságtartás), és élni az életet. Mert hisz egy autó is elüthet ha nem vigyázunk.
A rettegés egyértelműen káros.
Egy egyszrü példával élve, naponta történik rengeteg közlekedési baleset ami sokszor áldozatokat követel.
Adott egy buszvezető aki pl. 20 éve volánnál ül napi 8 órában.
statisztikailag biztos kimutatható, hogy milyen esélye van balesetet szenvedni, de milyen lenne neki attól rettegve végezni a munkáját, hogy vajon balesete lesz -e, vagy megússza.
Ez kikészítené az ember idegét ha ezen rágódna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!