Szerintetek létezhet, hogy nálunk már rég tetőzött a koronavírus járvány, csak nem tudtunk róla?
Nekem gyanús ennek a fertőzés növekedésének az intenzitása. Sokan arra fogják, hogy az az oka, hogy nem tesztelnek. Ennek ellenére a legszükségesebb esetekben mégis elvégeztek egy nap szerintem több száz tesztet is és nem létezik, hogy ebből a sok gyanús mintavételből pl mára csak 11 lett pozitív.
Nem lehetséges, hogy nálunk már korábban tetőzött csak egyszerűen olyan enyhe tünetekkel járt, hogy vagy észre se vették az emberek, hogy átestek rajta vagy pedig azt hitték, hogy csak sima influenza? Ez nem lehetséges?
Nekem nagyon úgy fest a számok alakulása, hogy nem a kezdeti arcát mutatja, inkább a végső arcát. Szerintem holnap reggelre jó ha lesz 5 új igazolt fertőzött.
Nagyon elgondolkodtató kérdés, különösen, hogy a családom 50-es, 60-as tagjai közül többen is nagyon betegek voltak januárban, pedig alapvetően jó az immunrendszerük. Egyikük (férfi) kórházba is került, nagyon súlyos tünetekkel, a felesége eközben elvesztette a szaglását, szintén köhögős, fulladós tünetekkel.
Az egyik tanítványom meg hetekig hiányzott az iskolából brutális köhögés miatt, amire egyik antibiotikumot kapta a másik után, mégsem gyógyult meg.
Úgyhogy simán lehet, hogy volt már egy hulláma januárban.
Épp ez az.
Szerintem most az első hullám legvégét járjuk.
Nyilván lesz ennek második hulláma is amint a sok tünetmentes ismét szétterjeszti, kérdés, hogy meddig akarnak még szórakozni ezekkel az intézkedésekkel és, hogy valójában mi a céljuk.
Azt úgyse tehetik meg, hogy hullámonként leállítgatják a gazdaságot. Szerintem hatalmas hibát követtek el, működhetne minden a normális kerékvágásba annyi szigorítással maximum, hogy mindenhol kötelező a kézfertőtlenítés (erre lenne kijelölve bizonyos személy aki ellenőrzi) , egymásra ne tüsszögjünk, illetve nyugdíjas vagy krónikus embereknek kijárási tilalmat bevezetni, hogy csökkentsük az elhalálozási arányt.
Attól, hogy a nyugdíjasok otthon vannak, ugyanúgy működhetne minden munkahely, iskola (nyilván itt pedagógusok életkorára tekintve akadhatnak gondok, de szájmaszkkal megoldható lenne).
De majd ráébrednek 1 hónap múlva, hogy mit is tettek.
Mint az előző válaszomból kiderült, pedagógus vagyok, úgyhogy reagálnék...
- Szájmaszkban nem lehet tanítani, a gyerek nem látja az artikulációt, a tanár meg a 43. mondat után elájul.
- nem a pedagógusok életkora az egyetlen probléma az iskolával, hanem az, hogy a közoktatási intézmények úgy egyébként is a fertőzések melegágyai. Egy átlagember nem látja, hogy egy gyerek egy nap hányszor teszi le az ennivalóját arra a padra, amit előtte 25 másik tapizott, neadjisten a földön csúszik mászik, majd mindjárt utána a szájába nyúl. Január-februárban annyi hiányzó volt - ki tudja, milyen vírusok miatt - hogy nem is lehetett túl hatékonyan tanítani, mert valakik rendszeresen lemaradtak. Akkor már sokkal több értelme van a digitális oktatásnak, ami nyilván nagy kihívás a szülőknek, de az sem kisebb, ha a gyerekük betegsége miatt rendszeresen táppénzben kell maradniuk, vagy épp ugyanúgy home officeban oldják meg a napi munkát, csak még a beteg gyereküket is ápolhatják munka mellett.
Az iskolák bezárása a kormány lehető legjobb döntése volt, szerintem egyedül ennek köszönhető, hogy ott tartunk most, ahol.
- és mivel az oktatás nem termelő ágazat, így a gazdaság sem látja túl nagy kárát, ha x hónapra bezárják az iskolákat. (Tudom, ugyanekkor meg a szülők kerülnek nehéz helyzetbe, de lássuk be, mondjuk 6.-tól fölfele már nincs is szükség egész napos szülői felügyeletre.)
Bár nekem is van ismerősöm, aki februárban magas láza volt, köhögött, és meghalt otthon egyik napról a másikra, tehát abszolút elhiszem, hogy már januárban is volt nálunk COVID, nem hiszem, hogy túl lennénk az első hullámon.
A mai és tegnapi "sok" halott zömét szerintem azok a szerencsétlen idősek adják, akik a megfertőzött idősotthonokba voltak bezárva. Ebből a körből a további 3-4 napban is min. ennyi halottra számítok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!