Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » MILYEN A KIVEHETŐ FOGSOR?

MILYEN A KIVEHETŐ FOGSOR?

Figyelt kérdés

Nagyon szuvasodnak a fogaim valamiért.Napi 3 fogmosás fogselyemmel, nyelvtisztítással, szájöblítökkel.-Fogdoki mondta h jó a fogzománc, mert elmexgélt is használok, jó a dentimréteg is, fehérek is a fogaim. nem kávézok, nem teázok, nem dohányzok.NULLA ÉDESSÉG ÉS ÜDÍTÖ.

Nagyon drága és veszélyes sztem az h az összes fogamat implantáljam.

Milyen a kivehetö fogsor?

Lehet cirkóniumból csináltatni?

valaki azt írta h nem lehet azzal répát és egyéb kemény dolgot enni vele.

Vagy implantáljam? csak az also fogsorom problémás, de majd gondolom a felsö is ijen lesz.

csak 26 éves vagyok.

2018. jan. 25. 08:42
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Az implantátum mitől veszélyes mond már meg nekem?! Tudsz róla egyáltalán valamit? Mert szerintem nem.

Igaz hogy drága de az a legjobb megoldás a fogpótlásra.

Kivehetőset soha az életben nem csináltatnék. Ahhoz kikéne húzni az összes fogad. Inkább akkor híd, ahhoz csak csiszolni kell.

Implantátumot meg csak 2-őt fúrnak be és arra megy rá az egész fogsor.

Nekem egy van.

2018. jan. 25. 08:46
 2/26 anonim ***** válasza:
Ha jó a fogzománc akkor hogy szuvasodik a fogad?
2018. jan. 25. 08:46
 3/26 anonim ***** válasza:
Az implantátum azért veszélyes, mert ha valami kontárhoz megy akkor az elszúrja neki és eltarthat vagy egy évig is mire helyrehozzák és felépül belőle. Bár én tudom hogy ilyet senkivel se csináltatnék, esélyt ennek nem adok. Amúgy is, fogorvos vagy hogy ráakarod tukmálni erre az embert?
2018. jan. 25. 15:22
 4/26 anonim ***** válasza:

Nekem részleges kivehető fogpótlásom van, és egyáltalán nem kellett miatta kihúzatni az összes fogam.

A fogpótlásokra a következő variációk léteznek attól függően, hogy hány fogad maradt, és azok hol helyezkednek el:

1. kivehető kapcsos Ennél a fogak megmaradnak,nem szükséges feltétlenül koronát rakatni sem rájuk. Ára kb 60-80 ezer állkapcsonként TB-sen.

2. Részleges kivehető teleszkópos Ennél a megmaradó fogakra koronát tesznek,ezek fixek, és a koronába csúszkát építenek be, erre akasztható a kivehető rész. Az ára TB-sen kb 300-400 ezertől.

3 Koronás ára szintén kb 300-400 ezer.

4. Implantátumos. Ehhez nagyon jó szakember kell, mert az implantátumok száma maximalizált, és ha problémás az állkapocs csontod, csontbeültetésre is szükséged lehet. Úgy rémlik állkapcsonként max. 5 db ültethető be, erre, és a megmaradt fogaidra kerül a koronás rész. Ennek a variációnak az ára egymillió környékén van, és bármennyire is divatos, az sem örök életű.

Amikor én csináltattam a fogaimat, nekem azt mondta a fogorvos, hogy a koronás fogsorok csak addig bírják, ameddig az alattuk lévő leggyengébb fog. Utána le lehet venni, kidobni a kukába, és lehet kezdeni elölről az egészet. A kivehetőnél ha egy fogad megadja magát, és ki kell húzni, a helyére be tudnak pótolni egy műfogat, és kész.

A te fogaidat leginkább a fogorvosod ismeri. Mielőtt pótláshoz fogsz, kérd ki a tanácsát, hogy a fogaid minőségéhez hosszú távra melyik megoldást javasolja. Ha tisztességes, a neked legjobb megoldást fogja mondani, ahogy az enyém is tette.

2018. jan. 25. 21:23
 5/26 A kérdező kommentje:

nem tudom... most ugy tünik h csak barna fogköves. utánna néztem jobban a neten. de nem tom h a fogdoki tudja-e. elég hülyék vannak itt.

azt letudja szedni olyan fujos valamivel?

nem tom h mitöl lett ilyen fogköves hirtelen a fogaim.

implantátumozni sem merek pont az miatt mert kegyetlen hülye fogorvosok vannak.

az egyik fogamat gyökérkezelnie kellett volna s nem kihuzni. elöl ráadásul. és 6 szilánkot nekem kelett kivennem az ínyemböl.

félek, rettegek.

félek a fogszabályozotol is.

nem tom h mennyire vékonyak a fogaim.

félek

2018. jan. 26. 06:32
 6/26 A kérdező kommentje:
lehet h tuladagoltam a fluoridot és azért van barna fogkövem?
2018. jan. 26. 06:56
 7/26 anonim ***** válasza:
3-as te aztán nagyon okos ember lehetsz. Szájsebész csinálhatja csak. Minek dumálsz ha azt se tudod hogy működik? :D:D:D:D
2018. jan. 26. 08:57
 8/26 anonim ***** válasza:
Lehet ez a baj, hogy az is csinálhat, holott ezt külön kéne tanulni. Gyökérkezelést is csinálhat az aki tegnap jött ki az egyetemről, pedig szerintem ahhoz is kéne olyan irányú szakvizsga. De mintha félfüllel hallottam volna már hogy rezekciót is csinál előszeretettel olyan aki másfél éve kapta meg a diplomáját. Ki a fene foglalkozik itt bármivel is?
2018. jan. 26. 16:58
 9/26 anonim ***** válasza:
Bocs, de nem igazán értem a problémádat. Azért az nem mindegy, hogy fogkövet kell leszedni, fogszabályzót felrakni, vagy fogpótlást csinálni. A fogkő egyébként nem hirtelen alakul ki, nekem kétévente szokta leszedni a fogorvosom. Egyébként borzasztóan egyszerű megállapítani, hogy az-e. Ha igen, nem rózsaszín az ínyed az alsó fogaidnál, hanem vöröses. A fogorvos simán lecsiszolja. Kissé kellemetlen, és 2-3 hétig érzékeny a fognyaknál, de ennyi.
2018. jan. 26. 22:09
 10/26 A kérdező kommentje:

a fogkövet nem olyan homokfúvóval csinálják?

már napi 4 szer mosok fogat és nekem egy hónap alatt lett fogköves 2 fogam.

2018. jan. 28. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!