MILYEN A KIVEHETŐ FOGSOR?
Nagyon szuvasodnak a fogaim valamiért.Napi 3 fogmosás fogselyemmel, nyelvtisztítással, szájöblítökkel.-Fogdoki mondta h jó a fogzománc, mert elmexgélt is használok, jó a dentimréteg is, fehérek is a fogaim. nem kávézok, nem teázok, nem dohányzok.NULLA ÉDESSÉG ÉS ÜDÍTÖ.
Nagyon drága és veszélyes sztem az h az összes fogamat implantáljam.
Milyen a kivehetö fogsor?
Lehet cirkóniumból csináltatni?
valaki azt írta h nem lehet azzal répát és egyéb kemény dolgot enni vele.
Vagy implantáljam? csak az also fogsorom problémás, de majd gondolom a felsö is ijen lesz.
csak 26 éves vagyok.
Az implantátum mitől veszélyes mond már meg nekem?! Tudsz róla egyáltalán valamit? Mert szerintem nem.
Igaz hogy drága de az a legjobb megoldás a fogpótlásra.
Kivehetőset soha az életben nem csináltatnék. Ahhoz kikéne húzni az összes fogad. Inkább akkor híd, ahhoz csak csiszolni kell.
Implantátumot meg csak 2-őt fúrnak be és arra megy rá az egész fogsor.
Nekem egy van.
Nekem részleges kivehető fogpótlásom van, és egyáltalán nem kellett miatta kihúzatni az összes fogam.
A fogpótlásokra a következő variációk léteznek attól függően, hogy hány fogad maradt, és azok hol helyezkednek el:
1. kivehető kapcsos Ennél a fogak megmaradnak,nem szükséges feltétlenül koronát rakatni sem rájuk. Ára kb 60-80 ezer állkapcsonként TB-sen.
2. Részleges kivehető teleszkópos Ennél a megmaradó fogakra koronát tesznek,ezek fixek, és a koronába csúszkát építenek be, erre akasztható a kivehető rész. Az ára TB-sen kb 300-400 ezertől.
3 Koronás ára szintén kb 300-400 ezer.
4. Implantátumos. Ehhez nagyon jó szakember kell, mert az implantátumok száma maximalizált, és ha problémás az állkapocs csontod, csontbeültetésre is szükséged lehet. Úgy rémlik állkapcsonként max. 5 db ültethető be, erre, és a megmaradt fogaidra kerül a koronás rész. Ennek a variációnak az ára egymillió környékén van, és bármennyire is divatos, az sem örök életű.
Amikor én csináltattam a fogaimat, nekem azt mondta a fogorvos, hogy a koronás fogsorok csak addig bírják, ameddig az alattuk lévő leggyengébb fog. Utána le lehet venni, kidobni a kukába, és lehet kezdeni elölről az egészet. A kivehetőnél ha egy fogad megadja magát, és ki kell húzni, a helyére be tudnak pótolni egy műfogat, és kész.
A te fogaidat leginkább a fogorvosod ismeri. Mielőtt pótláshoz fogsz, kérd ki a tanácsát, hogy a fogaid minőségéhez hosszú távra melyik megoldást javasolja. Ha tisztességes, a neked legjobb megoldást fogja mondani, ahogy az enyém is tette.
nem tudom... most ugy tünik h csak barna fogköves. utánna néztem jobban a neten. de nem tom h a fogdoki tudja-e. elég hülyék vannak itt.
azt letudja szedni olyan fujos valamivel?
nem tom h mitöl lett ilyen fogköves hirtelen a fogaim.
implantátumozni sem merek pont az miatt mert kegyetlen hülye fogorvosok vannak.
az egyik fogamat gyökérkezelnie kellett volna s nem kihuzni. elöl ráadásul. és 6 szilánkot nekem kelett kivennem az ínyemböl.
félek, rettegek.
félek a fogszabályozotol is.
nem tom h mennyire vékonyak a fogaim.
félek
a fogkövet nem olyan homokfúvóval csinálják?
már napi 4 szer mosok fogat és nekem egy hónap alatt lett fogköves 2 fogam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!