Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fáááááááj szerintetek? Még...

Fáááááááj szerintetek? Még sohasem volt ilyenben részem. Xd

Figyelt kérdés

Elöl a szemfogamon van egy lyuk.1 mm kb.

Egyáltalán nem fáj,akármit is csinálok vele.

Fúrás nélkül lehetne tömni?Érzéstelenítő nélkül?

Ha injekciós tűt látok,elájulok,fáj a fejem..

Vagy valami más érzéstelenítési módszer?

Nagyon félek,magától a fúrástól is,meg az injekciótól is.:S

2010. jún. 4. 23:03
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Altatásban is végeznek már dolgokat.
2010. jún. 4. 23:10
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Fúrni kell, mert valahogy ki kell tisztítani :P

Megkérdezik, hogy kérsz-e injekciót, ha rosszul tűröd a fájdalmat, akkor kérj. Én soha nem kértem, az orvosok szerint nagyon jól viselem :D

Ne félj tőle, mindenki túléli :D

2010. jún. 4. 23:14
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

A szuri egyáltalán nem fáj, nem kell tőle félni. Csukd be jó előre a szemed, és akkor látni sem fogod!

Számomra pl. inkább megnyugtató h kaptam szurit, még akkor is kérek, ha nem feltétlenül lenne indokolt. :))

Ha jól lezsibbadt a szád a szuritól, nem fog fájni a fúrás. nem a világ legkellemesebb élménye (rossz hang, rossz íz a szádban) de abszolút kibírható.

2010. jún. 4. 23:18
 4/23 A kérdező kommentje:

De az altatásra nincs keret.:(

De télleg,ha már tűt látok..akkor nekem világvége van.

Meg a lyuk közel van az ínyhez,és attól fosokhogy idegelni kell.:S

De úgy nem lehet fogat tömni hogy valami más eszközzel tisztítja ki a lyukat,és nem fúróval?

2010. jún. 4. 23:18
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Első! Csak nem gondolod, hogy egy 1 mm-es lyukat altatásban fognak betömni?! Egy pici, még nem fájdalmas lyuk kifúrása, betömése még fájdalomcsillapító nélkül is elviselhető, pár perc. Injekcióval meg még annyit se érzel, azt az egy kis szúrást meg ki fogod bírni. Ha ennyire félsz a fogorvostól, maszekhez menj, akit valaki ajánl.
2010. jún. 4. 23:20
 6/23 A kérdező kommentje:

Meg azt birom hogy,este tök bátor vagyok,és most úgyérzem hogy simán elmenrék menni,és betömetni.

De reggelre elszáll ez a bátorság..am a fogorvosok ilyenkor még rendelnek?XD

2010. jún. 4. 23:22
 7/23 A kérdező kommentje:
*elmernék.
2010. jún. 4. 23:22
 8/23 anonim ***** válasza:
Egyes városokban van éjszakai maszek ügyelet. Nem maszekot ügyeletben nem ajánlanék, nem nagyon díjazzák, ha indokolatlanul mész ügyeletre.
2010. jún. 4. 23:29
 9/23 A kérdező kommentje:

Jaa értem.

De akkor ugye a érzéstelenítő,fúrás,tömés nemfog fájni?

De van valami injekció nélküli érzéstelenítés?

És fúrás nélkül lehet tömni egy 1 mm-es fogat?

És valamilyen más eszközzel nem lehet kitisztítani a lyukat?

2010. jún. 4. 23:32
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Már a másik 5 kérdésedhez is írtam, hogy nem, nem fog fájni. :)

De ha ennyire félsz, írd be a google-be, hogy Menjunk fogorvoshoz. Ki fog dobni egy topikot, oda ha beírsz, akkor ott addig fognak biztatni/nyugtatni a hozzászólók, amíg be nem írod a fogorvosnál tett látogatásod élményét. :)

Egyébként ha tényleg pici a lyuk, akkor nem kell érzésteleníteni, mert úgysem érte el a szuvasodás a pulpakamrát, max. a dentint, és ez nem fáj, mivel ott nincsenek idegek.

Egyelőre még más módon nem lehet a szuvas részt kitisztítani, csak fúrással.

Injekció nélküli érzéstelenítés fogtömésnél nem jöhet szóba, mivel csak a fog tövéhez adott érzéstelenítő blokkolja a fogban a fájdalmat, ilyen kenceficék max. az ínyedet zsibbasztják le, de maga a fog nem lesz tőle érzéketlen.

Fogfúrás nélkül pedig nem lehet fogat tömni, nem lehet csak úgy egyszerűen rátömni a szuvas részre, mert attól a bacik még nem pusztulnak el, hanem a tömés alatt tovább eszik a fogat.

Ha pedig kérsz érzéstelenítőt, akkor semmit nem fogsz érezni. Csak annyit hozzá kell fűzni, hogy szemfognál kicsit kellemetlenebb az érzéstelenítés, mert az első fogaknál mindig az. De abszolút kibírható. Max. annyit tehetsz még, hogy szólsz a dokinak, hogy félsz a tűszúrástól, legyen szíves zselével vagy spray-vel elérzésteleníteni a szús helyét.

2010. jún. 4. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!