Hány fogat lehet egyszerre kihúzni? Nagyon ciki, ha 15 évesen 4-5 gyökér van a számban?
Rávettem magam hogy elmenjek kihúzatni őket. De kihúzzák mindet egyszerre? Valaki leirná hogy milyen érzés a foghúzás? Mennyi ideig tart? Mit fognak szolni hogy csak ennyi éves vagyok?
Milyen érzés utána hogy már nincs ott a fog?
10: Nyugi, nem az ápoláson múlik, én mindig ápoltam és a felmenők is, azt mégis protézisük van 50 éves koruktól, nekem meg mind tömött.
Egyébként még nem hallottam ilyet, hogy nem mosnak fogat... Hogy alakult ez ki? Faluban laktok?...
Aha, falun lakunk.
Az túlzás, hogy egyáltalán nem, de évente max. 10 alkalom, amikor például orvoshoz megy (nem fogorvoshoz, oda nem jár). Ekkor sem rendesen mosnak, hanem kb. 10-15 másodpercig. Anya kicsit többször, de például volt olyan, hogy két-három hétig egyáltalán nem "mosott".
Köszi a válaszokat 10-es, hogy emlékszel vissza a foghúzásra??
Nem tudom miért nem írták alá! Most is csak azért visznek el szerintem mert a gyerekorvos elküldött! Azt mondta nem ad igazolást ha nem megyek el!
Bementem, megnézte és azt mondta, hogy ezt már ki kell húzni. Adott érzéstelenítőt, kimentem, majd bementem és kihúzta viszonylag egyszerűen. Mondjuk nekem se le nem volt törve, se semmi, csak már a gyökere is szuvasodott. Utána jó sokáig vérzett és arra emlékszem még, hogy pár napokig nagyon büdös utána a szád. Öblögetni nem szabad és hamar elmúlik majd egyébként. A gyökérrel, ha beletörik vagy nem tudja kiszedni, akkor lehet, hogy szájsebészetre küld majd.
Jobb túlesni rajta, ne félj! Fájni egyáltalán nem fáj!
Muszáj elmenni! Hányat kell kihúzni? Van amit meg lehet menteni? Sokkal jobban jársz, ha elmész. Mit fogsz csinálni egy letörött gyökérrel, ami állandóan begyullad?
Pótolni nem kell őket?
A fog sajnos nem olyan, mint a nátha, hogy idővel elmúlik, ez csak egyre rosszabb lesz.
Ki kell húzni mind az ötöt. Szerinte nem húzzák ki egyszerre csak ami most be van dagadva. 4 nagy fog hátul meg egy a farkasfogam mellett.
Azt mondta ha végeztem a szájsebészeten majd menjünk vissza hozzá mert van mit csinálni.
Elmegyek úgyis holnap, mert most már visz anyám...meg itthon vagyok tegnapelőtt óta a fogam miatt. bár tömetni nem tudom visszavisz-e majd.
Na, ugye, hogy nem volt vészes? Hányszor kell még menned?
A töméseket nagyon fontos lenne megcsináltatni mielőbb, mert akkor nem romlik el az is. Viszont szerintem neked is elég rosszak a fogaid, érdemes lenne elgondolkodni ezen, mert nálam például a reflux is okozza, de lehet vitaminhiány stb.
Pótlásról nem volt szó? Elég sok fogad hiányzik így sajnos...
Most már belekezdtél csináljátok végig és most már anyukád is elkísér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!