Hány fogat lehet egyszerre kihúzni? Nagyon ciki, ha 15 évesen 4-5 gyökér van a számban?
Rávettem magam hogy elmenjek kihúzatni őket. De kihúzzák mindet egyszerre? Valaki leirná hogy milyen érzés a foghúzás? Mennyi ideig tart? Mit fognak szolni hogy csak ennyi éves vagyok?
Milyen érzés utána hogy már nincs ott a fog?
Miért húzatod ki őket?:-o
Nem fognak jó fogat kihúzni!
Nem jok! :(
Már csak a fekete undorító gyökere van meg 4-5 fogamnak. Az íny is elkezdte benőni!
Miért nem írták alá?:-o
És az orvos nem jelentette fel őket???
Minket mindig vittek iskolafogászatra és még csak nem is volt jelen szülő, és rendszeresen fúrogatták, tömögették a fogunkat. Sokszor ok nélkül is. Sokaknak elrontották a fogát ott. Milyen jó lett volna, ha kell szülői beleegyezés!
Még el sem lehetett menekülni ez elől az eljárás elől, mert kötelező volt!
Én 20 éves vagyok, az összes örlő fogam tömött, de azért ez durva, hogy csak csonkok vannak már meg. Ezeket szerintem már tényleg ki kell húzni. Adnak érzés telenítőt, nem fog fájni, bár ha csak gyökér van az bonyolult lehet kiszedni. Szerintem egyszerre csak egyet csinál meg, vagy max. egy oldalt egyszerre. Úgy számolj, hogy legalább 4-5 alkalmommal el kell menned.
Amúgy az iskola fogászat annyiból áll, hogy megnézi a fogorvos és beírják az ellenőrzőbe. Általános iskolában nekem is mindig beírták, de a szüleim nem vittek el. Anyám azt hitte, hogy a hatos fog még tejfog és majd kirohad/ki fog esni, valamint mindig elmondta, hogy milyen hülye a fogorvos, hogy tejfogat akar tömni. Aztán azt hiszem ötödikes voltam, mikor annyira fájt egy hétig, hogy nem aludtam, de akkor se elvittek, hanem kaptam gyógyszert és anyám nyomkodta a fogamból a gennyet. Egy barátnőm anyukája vitt el, mikor neki panaszkodtam, hogy mennyire fáj. Sajnos azt a fogamat nem lehetett megmenteni. A többit betömte, ennyi idős gyerek tényleg nem mehet egyedül. Kell hozzá a kártya is, amit anyám hordott magánál mindig.
Azonban 15-16 évesen már magamtól jártam és gond nélkül elláttak. Azóta jobban odafigyelek a fogaimra is. Gyerekjént a szüleim soha nem mostak fogat és nekem is ez volt a természetes, ez lett az eredménye. Az öcsém máig nem ápolja a fogait, de kapja be, egy sem rossz neki. Szóval genetika is, meg gondatlan szülők. 15 évesen már nekem is volt annyi eszem, hogy nem a hülye szüleimre hallgattam és ápolni kezdtem őket, sajnos így is nagyon romlanak, mert refluxos vagyok.
Gondolom neked is ezek a hátsó fogaid a rosszak. Menj el mielőbb!
Apám nem mos fogat és neki is rohadnak így ki, hogy csak gyökér van, na azt nem akarom én soha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!