Miért romlanak ennyire a fogaim? Mit tehetnék ellene?
Nagyon fiatal vagyok, még nem vagyok 20 éves de alig van ép fogam! Naponta legalább kétszer mosok fogat (reggeli után és lefekvés előtt), mert gyakran csak este 8-9 körül érek haza, és nincs lehetőségem többre. Azonban sokat rágózom. Szénsavasat sem iszom sűrűn, mondjuk az édességeket kedvelem, de minden étkezés után a nyelvemmel "bizgerélem" a fogaimat, hogy amennyi ételmaradékot csak lehet, eltüntessek. Mégis gyakorlatilag folyamatosan lyukadnak ki a fogaim, most is van vagy 5 lyukas fogam (folyamatásan járok fogorvoshoz, jövőhétre is be vagyok már jelentve) de már már újabb fogakon látok egy pici kis szuvasodást! Teljesen el vagyok keseredve, egyszerűen gyülölöm magam, ráadásul a fogorvosok emiatt úgy kezelnek, mintha leprás lennék. Lenéznek, mutogatják hogyan kell megmosni a fogakat normálisan - ami egyébként kedves, csak az a baj, hogy mindig is azzal technikával mostam a fogaimat, ahogy mutatják.
Egyébként anyukám is hasonló típus, ő is egyfolytában fogászatra jár, de én sokkal nehezebb eset vagyok nála. Egyébként már kiskoromban is nagyon romlottak a fogaim, egyszer azt mondta egy fogorvos, hogy a víz miatt van, de ezt nem nagyon értem.
Igazából próbálgatom a fogkrémeket, használtam már Elmexek, Sensodyne-t meg egy rakat másik fajtát, de nem tudom eldönteni, hogy mi lenne a legjobb.
Lenne esetleg valami ötletetek, hogy ez mitől van vagy hogyan kezelhető?
A százfelé állást lehet korrigálni fogszabályzóval, a sárgás fogat pedig lehet fehéríteni.
Én inkább szeretnék kusza fogakat, mint olyanokat, amik egyfolytába romlanak.
Van egy olyan készítmény ami a könnyen szuvasodó fogakra van.Elmex gél a neve.Gyógyszertárban lehet kapni 1300 ft körül.Heti 1x kell használni.
Én két hete használom úgyhogy véleményt még nem nagyon tudok mondani róla...De van egy barátnőm 10 éve használja és ő meg van vele elégedve.
De a lényeg hogy ha látod,hogy kezd szuvasodni a fogad,azonnal kezeltesd és akkor nem lesz gáz.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!