Nől a bölcsesség fogam, nagyon fáj és átterjedt a fájdalom a jobboldali mandulámra sőt még a fülemre is, nagyon kellemetlen érzés, mit tehetnék? Fogorvoshoz nincs időm menni.
A huzat nagyon rá tud menni a fülre, a fogra, de olyan tüneteket, amikről te írtál csakis a bölcsességfog szokott produkálni, pl. ha a félig kinőtt fog húsa alá alámegy egy morzsadarab, és begyullad az íny.
Ha nincs egyáltalán semmi baja a többi fogadnak, és a bölcsességfogon sem látsz a tükörben semmit, akkor megteheted azt is, hogy egy időre hanyagolod a fgodokit - ha annyira félsz vagy annyira nincs időd -, veszel a gyógyszertárban vagy egy drogériában egy erősebb fogöblögetőt, és eleinte naponta háromszor, minden fogmosás után meglögybölöd alaposan az ínyedet, különönsen a gyulladt íny felett, aztán, ha enyhülnek a tünetek, akkor csak este, de alaposan. (2-3 perc min.)
Nekem pontosan ugyanilyen tüneteket tud produkálni az évek óta növögető bölcsességfogam, és éppen most másztam ki egy olyan időszakból, amiről te is írsz. (És én is érzékeny vagyok a huzatra.)
Ja: még valami: érdemes ez alatt az időszak alatt lágy sertéjű fogkefét venni, nagyon-nagyon lágyat, és gyakran cserélni. Sokat segít.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!