Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagy Döntés előtt állok, mit...

Nagy Döntés előtt állok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kicsit hosszú lesz de remélem minnél többen tudnak válaszolni. 15 éves lány vagyok. A fogaim eléggé torlódtak, főleg alul, de felül is. Emiatt sok rossz fogam van, a helyhiány miatt. Pénteken megyek fogorvoshoz, megnézi a fogaimat, mert párat sajnos bekell tömbi. (hozzáteszem rendesen mosok fogat de sajnos ez családi örökség a rossz fogak ilyen fiatalon ). Tudom hogy szükségem van fogszabályozóra. De félek. Azért mert 1 éve egy fogorvos azt mondta csak akkor lehetne fogszabályzóm, ha 2 (!) rendes fogamat kihúzná.. elleneztem mondtam így nem. Viszont tegnap megint gondolkodtam.. mi tévő legyek. Nagyon félek a foghúzástól, húzták ki rendes maradandó fogamat 7 éves voltam, leghátsó nagy fog volt, nagyon fájt, ömlött a vér belőle. Azóta ez egy rossz élmény. Nem tudom mit tegyek.. Anyukám szerint nem olyan vészes a fogam, engem egy kicsit zavar hogy kiáll. De nem tudom érdemes e. Nem tudják másképp megoldani, foghúzás nélkül? Persze tudom megoldható lenne de így is eléggé drága lenne. Nem tudom érdemes e.. A foghúzástól félek nagyon. Köszönöm a válaszokat.
2010. febr. 9. 14:11
 1/10 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mindent ki kell bírni, de 7 évesen eléggé rossz élmény volt, hiába mondják hogy nem fáj, tudom hogy fáj.
2010. febr. 9. 14:15
 2/10 anonim válasza:
100%
Nekem még hála az Égnek nem húzták ki a fogamat, fogszabályzóm sem volt, viszont a környezetemben, akiknek volt, tudom, hogy mindenkinek húztak ki fogat. Nem tudom, hogy ez egyébként tény-e, de mondom, akiket ismerek, nekik húztak sajnos.
2010. febr. 9. 14:24
 3/10 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Én anyukáddal értek egyet, ha nem muszáj, ne húzass ki egyet sem. Sajnos az a tapasztalatom (van bőven) hogy a fogorvosok mindenfélét kitalálnak a pénzükért. A fiamnak is csináltak már fölöslegesen fogszabályzót, nekem 2 fogműtétem volt, aminek egy éven belül húzás lett a vége (vagyis kidobott pénz).

Nem a húzás a veszélyes magában, hanem az, hogy semmi hasznosat nem érnek el vele.

2010. febr. 9. 14:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Én is ettől félek, meg attól hogy így csúnya vagyok..
2010. febr. 9. 14:42
 5/10 anonim ***** válasza:
ÉN a helyedben felrakatnám a fogszabályzót. Abból indulok ki, hogy az egyik barátnőm hasonló helyzetben volt, mint te. Sokáig halogatta, de egy idő után már olyan önbizalomhiányos lett, hogy alig mert társaságban megszólalni, befelé forduló lett stb. Na akkor az anyukája elrángatta felrakatni. Neki másfél évig volt fent, és nagyon szépek lettek a fogai. Most már kinyílt a lány, bátran mosolyog, és szidja magát, hogy miért nem hamarabb ment.
2010. febr. 9. 15:58
 6/10 anonim ***** válasza:
ha nagyon torlódnak a fogaid az azért van, mert kevés a hely. főleg ha be is van süllyedve 1-1 vagy nagyon kilóg a sorból. akkor tényleg csak húzással oldható meg. páromnak ugyanilyenek a fogai, szüleit anno nem érdekelte, most össze-vissza annak neki, elég csúnya. szóval vagy kérsz tanácsot más dokitól is, hogy hogy tudná megoldani. húzás után viszont ha korrigálják szabályzóval, akkor nagyon szép eredményt lehet elérni. azt döntsd el, hogy mennyire zavar téged a fogsorod, ill kérdezz meg több dokit.
2010. febr. 9. 15:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy ha a tükörbe nézem a fogam, nem csámpás, viszont más látja :s meg fényképeken is látszik, csak tükörbe nem. Egyedül a foghúzástól félek nagyon..
2010. febr. 9. 16:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ne a foghúzástól félj. Én sajnálnám 4 egészséges fogamat kihúzatni, jól fog az még jönni idősebb korban. Másrészt nekem a fogszabályzó miatt romlott ki a legelső fogam olyan szinten, h 24 évesen gyökérkezelték. Igaz, szebbek lettek a fogaim valamivel (nem húztak ki egyet se), de hogy megérte-e, nem tudom.
2010. febr. 9. 16:17
 9/10 anonim ***** válasza:
*a fogszabályzó miatt nem tudtam rendesen mosni és betömni se tudták, amíg rajta volt
2010. febr. 9. 16:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Vannak helyzetek, amikor muszáj húzni. Nekem egyszer egy első középső fogam elindult kifelé, azt mondta a fogorvos, hogy ezt kihúzza, mert hamarosan mindenki nyuszinak fog hívni a fogam miatt. Nem pénzhajhászásból csinálta. Persze tett föl koronát, hogy ne legyen lukas. Az az orvos, aki fogszabályozást akar csinálni neked, azért dolgozik, hogy majd szép legyél, és bátran nyisd ki a szád, és legyen önbizalmad. Szerintem hallgass rá, mert ő a szakember.
2010. febr. 9. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!