Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit lehet kezdeni fogínyvérzés...

Mit lehet kezdeni fogínyvérzéssel?

Figyelt kérdés

Kb 2 hete kezdődött, hogy észrevettem, néha vérzik az ínyem fogmosás közben. Eddig nem nagyon volt ilyen, sőt az első hétben néha magától is elkezdett. Pl ha csókolóztam a párommal, vagy beleharaptam valamibe. Azóta használok paradontaxot, meg gyógyszertári szódabikarbónát, és már nem vérzik fogmosáskor sem. csak kicsit. Mégis mitől lehet ez?

20/l

2013. júl. 10. 22:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Rendszeresen mosd a fogad. Lehetőleg ne túl kemény sörtéjű fogkefével. Ha nem múlik el, akkor menj el fogorvoshoz, mert kihullhatnak a fogaid.
2013. júl. 10. 22:45
 2/4 anonim válasza:

Biztos hogy valamilyen vitaminhiány.

Nekem csak fogmosáskor vérzett,de jó minőségű fogkrém rendszeres használatával nekem elmúlt!

2013. júl. 11. 02:36
 3/4 anonim ***** válasza:
A fogínyvérzés a gyulladt fogíny következménye, melynek legvalószínűbb oka, hogy a fogak és az íny találkozásánál lepedék marad. Elsőízben a fogköveket kell eltávolíttatni (1 évnként járj vissza ellenőrzésre), amennyiben vannak. A Paradontax fogkrém jó választás, használj hozzá puha fogkefét és mosás közben masszírozd az ínyedet is, a fogakat pedig körkörösen mossad, ez nagyon fontos. Fogmosás után napi egyszer fogselymezz, és minden fogmosás után használj szájvizet. Javaslom a Listerine alkoholmentes változatait. Ha így teszel, garantáltan nem lesz többé gondod a fogínyvérzéssel :) Egy fogászati asszisztens
2013. júl. 11. 10:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :) Mindig mosom a fogaim, napi 3x, szoktam néha öblögetni is. Azt hiszem el kell mennem akkor a fogorvoshoz :)
2013. júl. 11. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!