Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Rendszeresen (2-3 havonta)...

Rendszeresen (2-3 havonta) afták/sebek vannak a számba. Miért?

Figyelt kérdés

ápolom a számat, napi 1-2 fogmosás, nagyon ritkán marad csak ki

de mégis 1-2-3-4 havonta egyszer megjelenik egy seb az ínyemen, és 3-6 napig ottvan, na meg persze fáj is

mi lehet az oka, hogy ez mondhatni bevett dolog lett nálam?

2013. ápr. 18. 22:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Gabonaevőknél tagadhatatlanul gyakori. Egy mellékhatása ennek az életmódnak, sok más mellett.
2013. ápr. 18. 22:22
 2/9 A kérdező kommentje:
családban mindenki eszik gabonát :D de csak nálam van
2013. ápr. 18. 23:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Gyenge az immunitásod.
2013. ápr. 19. 06:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, a kóros állapotok már csak olyanok, hogy valakinél előbb előjön, rendszeresebb valakinél meg nem. Kérdezd meg a szomszédaidat, lehet náluk sincs. Ez segít rajtad? O.o
2013. ápr. 19. 07:39
 5/9 A kérdező kommentje:
de beteg meg sose vagyok (mármint 1-2 évente egyszer)
2013. ápr. 19. 09:03
 6/9 anonim ***** válasza:
Na jó, én az aftákkal kapcsolatban hívtam fel a figyelmedet valamire, az hogy utána olvass illetve kipróbáld hogy gabonamentesen nem jönnek elő, már olyan szinten nem az én dolgom.. :)
2013. ápr. 19. 09:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Jaa, ez az immunitásra vonatkozott. Na most igen, az ilyen betegségeket (meg komolyabbakat is) nehéz meghatározni. Nem egészen az van, hogy nem ellenálló valakinek az immunrendszere fertőzésekkel szemben. De immunrendszeri betegségek például az autoimmun kórok is, ilyenekkel összefüggésben lehetne beszélni az aftákról is. És ezért számítanak a gabonák, amit meg én írtam.
2013. ápr. 19. 09:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Talán valamilyen allergia miatt szaporodtak el.
2013. ápr. 19. 14:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Az se mindegy, hogy milyen fogkrémet használsz. Ha szerepel a fogkrém összetevői között az SLS, cseréld le azonnal.

A férjemnek is gyakran volt aftája, mióta Elmex-et használ, semmi baja, évente kétszer ha előfordul.

Itt van róla a cikk: [link]

2013. ápr. 25. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!