Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért tesznek a fogkrémekbe...

Miért tesznek a fogkrémekbe fluoridot, ha az kívülről be sem tud épülni, csak nyálkahártyán szívódik fel de ott meg mérgező? (egyáltalán, ha mérgező a fluorid akkor miért arra van szüksége a fogzománcnak? )

Figyelt kérdés
2013. márc. 19. 15:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Általában azért raknak fluoridokat a fogkrémekbe, mert ez egy általános tévhit, hogy segít a fogzománc épségének megőrzésében, amúgy minden élelmiszerben megtalálható a fluor, nagyon kis mennyiségben, épp csak annyira, amennyire szüksége van a szervezetnek rá ( minimális mennyiség ).
2013. márc. 19. 15:55
 2/17 A kérdező kommentje:
Hát ezt én nem értem...általános tévhitből nem tehetnek valamit egy ennyi ember átla használt termékbe..mégis legtöbbször azt olvasom, hogy értelme nincs mert kívülről nem épül be, belülről meg mérgező nagyobb mennyiségben...áááá...legszívesebben fogport használnék, de arról meg azt olvastam koptatja a fogzománcot...nem tudok dönteni, mindenre mondanak valami negatívat...
2013. márc. 19. 16:10
 3/17 A kérdező kommentje:
ja de amúgy köszönöm a válaszodat:)
2013. márc. 19. 16:10
 4/17 anonim ***** válasza:
Első vagyok: Csak annyit tennék még hozzá, hogy a fogkrémekben lévő fluorról nem tudták kimutatni, hogy káros, vagy hogy egészséges lenne, ezért belerakják a fogkrémekbe. Viszont nézd meg mondjuk a pradontax nevű fogkrémben, ami az egyik legjobb ( szerintem ) választhatsz fluoros és fluormentes közül is, csak hát épp nem mentolos fogkrém, hanem rossz izű gyógynövényes, de sokkal jobb, mint az átlag fogkrémek ( szerintem ).
2013. márc. 19. 17:13
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnézem az összetevőit!
2013. márc. 19. 18:42
 6/17 anonim ***** válasza:

ez így van sajnos ahogy leírtad. gyerekeknek még veszélyesebb :(

én most a Parodontax fluorid mentesét használom és nagyon jó :) először fura volt az íz de már ízlik. emellett 1-2 éve házi kozmetikumokat csinélok itthon magamnak és fogkrémet is készítettem. egyik nap ezt, másik nap a Parodontaxot használom. úgy is egészségesebb ha az ember több félét használ (állítólag :) )

2013. márc. 19. 21:37
 7/17 A kérdező kommentje:

Csak egy dolog valamit tudni ésszel, de elhinni, hogy egy ennyire káros dolognak ilyen jó marketinget csinálnak és tényleg majdnem minden termékbe beleteszik..ez annyira meredek nekem...házilag hogy lehet kencét csinálni?

Csak gondolom nem nagyon lehet tartósítani és úgy meg időigényes lehet ha mindennap meg kell csinálni..

2013. márc. 19. 22:04
 8/17 anonim ***** válasza:
57%

Ezt honnan veszitek, hogy nem tud beépülni a fogzománcon át?

A másik meg, hogy nem akkora koncentrációban mérgező, amennyi a fogkrémmel a szervezetbe jut. A szmog is mérgező, mégis naponta szívjátok.

2013. márc. 19. 22:37
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és a szmog többet árt a szervezetnek, mint a fluorid, úgyhogy ne műbalhézzatok. :D
2013. márc. 19. 22:38
 10/17 A kérdező kommentje:
Nem műbalhézok...ez csak egy felvetés amit nem kell elfogadni, főleg hogy én se tudom pontosan mi a helyzet...de azért ugye azt tudjátok, hogy ha naponta csak kis szmog mennyiséget szívtok be az is károsít? Remélem értitek a párhuzamot...
2013. márc. 20. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!