Fluorid hasznos vagy kárt tesz?
komolyan minden egyes cikk amit elolvasok ról teljesen ellentétes.
az egyik azt írja hogy milyen jó, sokkal erősebbek lesznek a fogaid, és milyen kár hogy Magyarországon kevés a fluoridba a víz.
a másik azt írja hogy mérgező, meg hogy fluorózist okoz és teljesen tönkreteszi a fogaid, meg hogy milyen nagy baj hogy sok helyen fluoridot tartalmaz a víz, és hogy kisgyerekekre milyen veszélyes.
szóval ez most mi???? nem hiszem hogy járnak ide fogorvosok, de örülnék ha valaki meg tudná ezt válaszolni mert ez így nem kicsit zavaros
Sok helyen tévesen írják le a neveket.
Maga a fluor, mint kémiai elem, mérgező és maró hatású anyag.
Amit a fogkrémekbe és főleg az USA-ban a vízbe kevernek, az natrium-fluorid, ami teljesen más tulajdonságokkal rendelkezik. Ez beépül minden kalcium-foszfátot tartalmazó szövetbe (fog, csont) és védi, erősíti a fogak, csontok szerkezetét, ellenálló-képességét, megelőzi a fogszuvasodást.
jah ezért írtam fluoridot, és amiket írtam azt nem a fluoról hanem a különböző fluoridokról írták.
igazából itt most az a fő kérdés hogy ha pl elmex gélt alkalmazok melynek nagy a fluorid tartalma akkor az ront vagy javít fogaim állapotán
mert akármennyit is olvasok a témában nem hogy tisztul a kép
nem hiszem hogy ennyire összekevernék őket
és a fluorózisról tudsz valamit?? azt írják hogyha túl sok kerül a szervezetedbe teljesen hazavágja a fogaid
"....igazából itt most az a fő kérdés hogy ha pl elmex gélt alkalmazok melynek nagy a fluorid tartalma akkor az ront vagy javít fogaim állapotán.... "
úgy tudom ebben nagy menyiségben van. és eléggé maximalista vagyok, és ha emiatt elkuródna a fogam akkor felkeresném aki ezt kitalálta és megetetném vele a saját....na mind1
a parodontaxból ami egy drága, neves fogkrém, van fluorid mentes (én azt használom)
ha olyan jó lenne a fluorid akkor valószínűleg nem lenne ( vagy egy ekkora cég pár egészségmániás miatt kockáztatja a hírnevét?)
KIS mennyiségben szükséges és hasznos, jót tesz a fogaknak.
Nagy mennyiségben pedig káros!
Ez rengeteg anyaggal van így, nem a fluorid az egyetlen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!