Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » (? ) nagyon félek a fogorvostó...

(? ) nagyon félek a fogorvostól . _.

Figyelt kérdés
Hova adja a fogorvos az érzéstelenítőt? Fáj? Hogyan végzik a foghúzást?:o félek.
2013. jan. 23. 23:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, az orvos érti a dolgát. Ennél biztosan jobb lesz:

http://www.youtube.com/watch?v=ShnGjXrHTmc

2013. jan. 23. 23:16
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
Miért kell menned hozzá?
2013. jan. 23. 23:19
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem nézem meg a videót xd

Kiskoromba belett tömbe a hátsó fogam középen,de most elkezdett a széle is romlani..szerintmek kihúzzák..sose húzták a fogam:S a frontfogmanál lévő fogtömés meg 2x kiesett és már nemtudok ráharapni..

2013. jan. 23. 23:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2013. jan. 23. 23:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha nem nagyon nagy mértékű a "romlás", akkor megmentik a fogadat.

Nagyon sokan félnek a fogorosoktól, részben alaptalanul.

Ma már azért jobb anyagokkal dolgoznak, mint 20, 30 évvel ezelőtt.

Az agyaddal és a tudatalattiddal is fel kell fognod, hogy bármi lesz, az a te érdekedet, egészségedet szolgálja! :)

Maga az érzéstelenítő beadása sem fáj, inkább kellemetlen. Nagyon vékony tűvel adják be az érzéstelenítőt.

Hány éves vagy?

Én tegnap voltam fogászaton. Még tini koromban kellett gyökérkezelni egyik rágófogamat. Nagyon nem volt kellemes, azt mondtam, hogy soha többet nem megyek fogászatra.

Most megint úgy alakult, hogy mennem kellett gyökérkezelésre. Nagyon rettegtem! De nem éreztem semmit, nem fájt, nem szúrt, nem viszketett! :)

A foghúzás meg úgy működik, hogy adnak érzéstelenítőt, elzsibbaszt és kihúzzák. Röviden ennyit. Fájni az se fog, de lehet hogy kicsit kellemetlen lesz, lehet hogy lesz feszítő érzés, pláne ha hosszú gyökere van a fognak.

2013. jan. 24. 10:15
 6/9 D1saster válasza:

Nem kell félned.

Nem fáj szinte semennyire se csak egy kicsit fura lesz de ennyi.

2013. jan. 24. 14:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Ne félj! Bár ezt könnyű mondani. Én is nagyon féltem, hétfőn húzták ki a fogam. De semmit nem éreztem. Szó szerint semmit. Még az érzéstelenítés sem fájt. Utána bevettem gyorsan egy gyógyszert, még mielőtt elmúlt az érzéstelenítő hatása, mert nagyon nagy fájdalomra számítottam, de mire annak a hatása elmúlt, ami kb. 8 óra lehetett, addigra már semmit nem éreztem. Tényleg nem olyan nagy dolog.
2013. jan. 24. 19:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Tudom,hogy jobblesz fogorvos után,mindig erre gondolok.aztán jobb lesz kb 2percre.utánna megint eszembejut,hogy milesz ha fájnifog?:D

17/L amúgy :)

2013. jan. 27. 20:01
 9/9 anonim ***** válasza:
én is nagyon félek a fogorvostól a mai napig, régen azért mert sok tejfogamat ki kellett húzni(ami nem is fájt, de azért remegtem,mint a kocsonya) Az ezelőtti 2 évben a fogszabályzás és az az miatti fájdalmak miatt, és ma megint megyek az éjszakait elhozni(mert már levették az állandót) és tudom ,hogy nem fog semmi rosszat csinálni, de mégis izgulok/félek. Mindig bennem van az a - mi van, ha mégis csinál valami fájdalmasat?-kérdés... :)
2013. márc. 12. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!